Panorámanéző a programkezelőből?

Fórum: 

 Néha panoráma-képet szeretnék megnézni. A programkezelőben csak a Hugint találom, de azzal készíteni lehet panorámaképet, nem nézni. Van valami egyszerű program a programkezelőben panorámanézegetéshez?

Panorámanéző

Ha szokásos képként nyitsz meg egy panorámaképet, akkor az egy vékony csíkot csinál belőle a képernyő egyik sarkától a másikig. A panorámai-nézőben a kép kitölti a képernyő magasságát kinagyítás nélkül, és automatikusan vagy manuálisan pásztázza az egész képet jobbról balra és vissza. Nekem volt ilyen a windowsban, biztosan van a Linuxban is. Találok a Google segítségével néhányat, de a szoftverkezelőben nem és a terminál kezelésében még mindig bizonytalan vagyok. Jobban szeretem, ha csak egyszerűen rákoppinthatok valamire és az települ.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:WPanorama

#3 Úgy tűnik, hogy a telepített "Képmegjelenítő" is alkalmassá tehető panoráma képek nézegetésére:
http://www.omgubuntu.co.uk/2017/02/panorama-image-viewer-ubuntu-360-photos

Telepíteni kell azt a három csomagot (sudo apt install .........)

Majd letölteni > kicsomagolni a Plugint > megnyitni, és az "eog_panorama" mappát áthelyezni a

~/.local/share/eog/plugins/

mappába. (Az /eog/plugins/ mappákat lehet hogy előbb neked kell létrehozni) De az lesz a legjobb, ha megvárod hogy mit szól ehhez az egészhez kimarite.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE: Panoráma kép nézegető - WPanorama alternatíva

#3 Mit szóljak lala? :-)
Egyrészt megtaláltam ugyanazt a plugint az EOG-hoz,
http://www.omgubuntu.co.uk/2017/02/panorama-image-viewer-ubuntu-360-photos
de szerintebb nemcsak Gnome-os képnézegetőkhöz van ilyen, hanem kicsit alaposabb rákeresésre más asztali környezetek alatt, más-más képnézegetőkre is fellelhető hasonló funkciójú saját plugin.

Alapból megnéztem egy képet az egyik kedvencemmel a Mirage-zsal, és az 1:1 nézettel. Íme:

Szerintem tökéletes. ;)

Ezt nem próbáltam ki (pv),
https://groups.google.com/forum/#!topic/hugin-ptx/pTHYpJNML8s
egy másik elég (túl) régi (2009)
http://freepv.sourceforge.net/
ez pedig nem ingyen van.
https://krpano.com/download/

Akkor nézzünk egy vélhetően asztali környezettől független alkalmazást (openbox alatt próbáltam), mely mellesleg portable, azaz letöltöd az architektúrádnak megfelelő verziót innen,
http://www.fsoft.it/FSPViewer/download/
kibontod, és a kibontás után látható, futtatható fájlra kattintasz kétszer. Ez a fájl esetleg áthelyezhető egy másik végleges helyre, pl. az /usr/local/bin könyvtár alá, és parancsikon vagy menü elem is készíthető hozzá, de pendrive-on is hordozhatod ... más Linux-hoz (telepítés nélküli használat). A saját könyvtárból is indul.

Működik, és kb. ezt és így kívánod te is:

Többet most nem tudok kipróbálni, mert -egy kb. 4GB-ot foglaló project / alkalmazás miatt- 100-200MB szabad helyem maradt. Másolnom kell máshova (külső meghajtóra). :D

A képeket innen töltöttem le:
http://www.wpanorama.com/panoramas.php

Hymer: köszi a linket és a magyarázatot.
Kicsit könnyebb lenne a dolgunk, ha meglenne a jelenleg használt képnézegetőd neve, keresnénk hozzá plugint. Jelen pillanatban egy telepíthető alkalmazással (Mirage) és egy telepítést nem igénylő, portable / hordozható alkalmazással (FSPViewer) tudtam segíteni. De szerintem még elég sok lehetőség van.

Remélem, valamelyik módszer tetszik, és tényleg nem úgy, mint 'zöldség':
http://www.youtube.com/watch?v=qD73omYSNkA

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Köszönöm l

 Köszönöm lala és kimarite a gyors és alapos válaszért. A Mirage már meg is van, az benne volt a szoftverkezelőben. Még ki fogom próbálni az fspviewert, csak ahhoz még le kell kűzdenem a terminálfóbiámat.

Értékelés: 

4
Átlag: 4 (1 szavazat)
kimarite képe

RE: Köszönöm l

#6 Nem kell terminál:
-- böngészőből letöltöd (32bit vagy 64bit)
-- fájlkezelő: Kibontás ide
-- a kibontott fájlra kettőt kattintasz az egér bal gombbal, ez a Futtatás/Indítás (bináris fájloknál .., kivéve a Dolphin [KDE] fájlkezelő alapértelmezett beállítását,mert emitt egy kattintás a nyitás, vagy a -jelen esetben- futtatás)
Kész. Próba.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve