NVIDIA X Server Settings

Fórum: 

Már régebben is előfordult, hogy hiába indítom el a címben szereplő konfigurációs programot, nem történik semmi. Terminálban futtatva ezt írta ki:
 

ERROR: NVIDIA driver is not loaded

ERROR: Unable to load info from any available system

(nvidia-settings:1904): GLib-GObject-CRITICAL **: 18:25:15.150: g_object_unref: assertion 'G_IS_OBJECT (object)' failed
** Message: 18:25:15.154: PRIME: No offloading required. Abort
** Message: 18:25:15.154: PRIME: is it supported? no
 

Ez nekem gond, mert így nem tudom kiválasztani, hogy a dedikált NVIDIA-chippel (GeForce 940M) induljon a grafika, vagy a processzorban lévővel (Intel® HD Graphics 5500). Főleg az Avidemuxnál probléma, mert így nem tudom használni a hardveres enkódolást (az Intel Core i5-5200U-val).
Az Illesztőprogram-kezelő így néz ki: https://ibb.co/CBdkPQR
A megoldásra már nem emlékszem.

No és ha...

Illesztőprogram kezelőben pötty a xserver-xorg-video-nouveau ponthoz, hogy az xserver legyen betöltve, ha egyszer az xserver-t kell állítgatni, akkor mi történik?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

No és ha...

#1 Azt már próbáltam, de ugyanaz a helyzet. Ugyanúgy nem látszik a beállítóikon a tálcán, mint az ajánlott meghajtónál.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tonsur képe

NVIDIA Driver Downgrade

Azt hiszem tavaly én is tapasztaltam hasonlót, amikor frissebb driverre váltottam,a megoldást a visszatérés jelentette a régebbi driverre,de később javitották a hibát,mert a következő legfrissebb driver már jó volt.Most nálam a 450.102.04-es driver fut hibátlanul,szerintem te is térj vissza erre.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

NVIDIA Driver Downgrade

#3 Sajnos ez sem segít. Az összes verziót kipróbáltam, de mindegyiknél ugyanez a helyzet: terminálos indítással ugyanazt a hibát írja ki. Timeshifttel már visszaállítottam mentett változatokat, de a hiba nem szünt meg. Nálam külön partíción van a home, lehet, hogy megjegyzi a rendszer a beállítást? Nagyon bosszantó ez a helyzet, fogalmam sincs, mit csináljak.
MX-Linuxnál nincs ez a probléma, az Avidemuxban kiválasztható az Intel-kodek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nvidia Settings: On Demand

A Linux Mint 20.x kiadásban már kétféle módon (is) beállítható az Nvidia Prime:

Az nvidia-prime új, 20.04-es verziójával három lehetőség közül választhatunk ... ugyanazok az Intel és nVidia opciók, mint korábban, de egy új, igény szerinti lehetőség is. Az on-demand csak egy egyszerű módja az offloading mód kiválasztásának, ahol legtöbbször az Intel GPU-t használják, de ahol az nVidia tetszés szerint bármelyik programhoz kiválasztható. Vannak okok, amelyek miatt érdemes a másik két mód közül az Intel vagy az nVidia egyikét választani ... Az Intel mód valamivel jobb az energiafogyasztásban, mint az Intel igény szerinti módban történő használata (egyelőre; remélhetőleg az nVidia tovább halad ezen), Az nVidia módra akkor van szükség, ha a legtöbb HDMI vagy DisplayPort a legtöbb Optimus / Prime laptopon szeretné használni. A külső portokat általában közvetlenül az nVidia kártyához vezetik, így az Intel nem tudja használni őket, beleértve az igény szerinti módot sem.
https://www.askwoody.com/forums/topic/nvidia-prime-select-on-demand-on-u...

Kép forrása: https://forums.developer.nvidia.com/t/all-drivers-not-working-geforce-94...

-----

Nvidiahoz egy teszt PPA szoktak ajánlani (nem stabil):
https://launchpad.net/~graphics-drivers/+archive/ubuntu/ppa

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nvidia Settings: On Demand

#5 Sajnos a PPA felvétele és a 460-as újratelepítése sem segít. Néhány napja van ez a helyzet, fogalmam sincs, mi okozta a hibát.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

NVIDIA X Server Settings | Avidemux

Elindítottam az Avidemuxot, és érdekes módon már kiválasztható az Intel-kodek, és dolgozik is. A tálcán viszont továbbra sincs a beállítóikon.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tonsur képe

Nálam külön partíción van a home...

A Home particióról nincs mentésed?
Nekem is külön partición van a home,éppen azért hogy az FSArchiver-el tudjak teljes mentést késziteni róla,mert itt vannak a fontos beállitófájlok.Látod az ilyen esetekben nagyon jól jönne,mint ahogy nekem is már sokszor oldotta meg a problémát az hogy az FSArchiver-es mentéssel 2 perc alatt visszaállitottam a működö rendszert.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nálam külön partíción van a home...

#10 A home-partícióról nincs mentésem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve