Nincs internet kapcsolat!

Diablo képe

Fórum: 

 Sziasztok!

A gépemen:

Intel Dual Core E5300 2.6GHz, 2M, 800BOX
500 GB WD Caviar Blue KS, Serial ATA2, 7200rpm, 16MB WD5000AAKS
ATI Radeon HD 4350, PCI-E, 512MB, 64 bit, GDDR2, TV-Out, DVI-I, Twin View, Fansink, HDCP, HDMI
2x2GB, PC6400, 800 MHz, CL6, Kingston ValueRam, KVR800D2N6/2G, Flex memory mod.

win7 és Linux fut.

Kezdetnek a Cinnamon 17, majd a 17.1 és végül az LMDE2 teszt változata került fel. Mikor megjelent az LMDE2 végleges változata, azt akartam telepíteni, de nem tudok internet kapcsolatot létesíteni!

Hálózatkezelőben, ugyanúgy jártam el mint az elöbbieknél: DSL kapcsolat, internet szolgáltató, felhasználó név, jelszó, de a kapcsolat nem jön létre. Letöltve tűkörszerveren, torrenten, md5 ellenőríve, több lemezzel próbálva, de az LMDE2 végleges változatával nem jön össze!

Ötlet, tanács jól fogna....

Diablo képe

 Digi. De itt

 Digi. De itt Marosvásárhelyen, ez Rds-Rcs.

A szolgáltatóhoz ezt kell írni: "Rds!". Így működik a win7 és a többi Linux is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

digidi

ifconfig
iwconfig
cat /etc/hosts
cat /etc/resolv.conf
cat /etc/network/interfaces
dmesg

A router beállításaidba úgy lépsz be, ha a router címét a böngésződ URL mezőjében "futtatod". Mik a többi linux? Az említett fájlok különbségei azokéhoz képest? A hosszú dolgokat a pastebin-re tedd, link ide vissza az elnevezés/mentés után. (jah, a digidi-vel már 4 hónapja szeretnék szerződést kötni ... lassúak ebben, sajna)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Érdekes jelenség

Egy külföldi oldalon szintén erre panaszkodik valaki Romániából. Nem megoldható routeren beállítani (ha van)? Esetleg még pppoeconf-fal.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Diablo képe

 Router nincs, pppoeconf-fal

 Router nincs, pppoeconf-fal meg nem tudom, hogy kell.

Csak az zavar, hogy minden verzion létrejött a kapcsolat, csak ezen nem.

Esetleg linkelhetnéd azt az oldalt, figyelném hátha kapok megoldást.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

link

http://lmgtfy.com/?q=rom%C3%A1nia+digi+linux+mint # valamit el kéne árulnod, mert nem élünk Romániában (én nem). minket is zavar, hogy nem működik a net. például fentebb azok terminal-ban kiadott teszt parancsok, amelyek egy grafikus megoldás felé vezetnek. egy példa, az előbbi keresésből: http://kalilinuxro.blogspot.hu/2014/05/conectare-la-rcs-rds-digi-in-linu... - DSL kapcsolatod van?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Diablo képe

 Igen, DSL kapcsolatom van,

 Igen, DSL kapcsolatom van, és köszönöm a keresést, de itt vagy a tányér nem egyenes, vagy a leves görbe, de nem értjük egymást!

Ismerem a lépéseket, létre tudok hozni egy internet kapcsolatot, most is Mint17.1-ről írok, próbáltam más verziót is, tökéletesen működnek.

CSAK ÉS CSAK A LINUX MINT DEBIAN EDITION 2 BETSY-ben, nem jön létre az internet kapcsolat, ugyanazokkal a lépésekkel.

Amit még észre vettem, a live cd elején a bejelentkező képernyőnél, hiába írom az username-hoz a "mint"-t, és utána enter, azt írja híbás.

Mondjuk, utánna bejelentkezik magától, de ez is feltünt.

-pppoeconf-fal nem igaz, hogy nem tudom megoldani, inkább a beállítások amik nem mennek. Sudo pppoeconf, utánna egy csomó yes, és létrejön a kapcsolat. Hanem utánna az jelenik meg, hogy "vezetékes-nem beállított" kapcsolat, és itt megáll a tudomány.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

LMDE

Futtasd le a parancsokat a jó és az "állításod szerint" nem beállítható LMDE rendszeren is. Külön-külön töltsd fel a pastebin.com-ra (érdemes regisztrálni is), mentsd el, majd a mentés utáni link kell ide vissza a válaszba. Szerintem egy LMDE-nél nem Mint ("mint"?) az username ..., amúgy nem tudom. ;) (részletkérdés)

Újraindítottad a rendszert a ppoeconf beállítás után? És az LMDE-s gép ugyanoda van dugva, mint a működő Ubuntu-s és Linux Mint-es gépek, egy routerbe, vagy switch ez ...? Mi a hálózatod felépítése, mi megy, mibe, hogyan? Hogy vannak egymás mellett a gépek? éppen most kéne futtani az LMDE-n a parancsokat, a ppoeconf után. Ez megvolt:  (?) "A netcsatlakozással szokott lenni probléma, újra beirtam a pppoeconf parancsot és a sudo pon dsl-provider parancsot is."

Meglátjuk. Nekem Debian-om van .., nem LMDE.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

ppoeconf

Ennek a kimenete kéne (és a korábban kérteké is persze) / pastebin:

sudo cat /var/log/syslog | grep pppd

"Ilyesmi" a hibaüzenet? (*)
Jobb lenne a hibáról képet mellékelned (imgur, google drive, dropbox). A Hálózatkezelőben  a meglévő DSL kapcsolatot törölni kéne, és utána futtatni a pppoeconf-ot, éppp ezért kéne megnézni a konfig fájlokat, két beállítás ütheti egymás. Jó, hogy bízol bennünk, de látatlanban nem tudunk - feltétlen - válaszolni, akármennyire nem áll meg bennünk is a tudomány. Ha nem tudod a terminal-t használni - ahogy mondjuk. ..., akkor a Linux Mint-nél érdemes megmaradnod. Kezdőknek tökéletes.

Ne kiabálj, kerüld a NAGYBETŰk használatát: netikett (amúgy is értjük).

Kis Google keresés, ismert bug a bejelentkezés "mint" jelszóval (feature): http://www.linuxmint.com/rel_debian.php

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

hun digi dettó

Sziasztok!

Ugyanez a probléma jelentkezett nálam is LMDE2 live pennel! Magyar digis DSL, kapcsolat ablakba szokásos páros beírása, net sehol. Előtte- utána 17.1- en auto- n feláll, így netszolgáltató hiba nincs. Jó pár live- ot próbáltam már, ilyen még nem nagyon volt.

Újra bootolok és megnézem a fenti parancsokkal én is.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

LMDE2 live net nélkül

 

Képtelen vagyok netkapcsolatot létrehozni LMDE2 live- ban, hiába írom be a megszokott párost a config ablakba, semmi.

ezt írja hibának a dmesg:
systemd-hostnamed[8656]: Warning: nss-myhostname is not installed. Changing the local hostname might make it unresolveable. Please install nss-myhostname!

Leszedtem Debian oldaláról a kért csomagot, telepítettem és mégse működik! Lehet, hogy más hiba van, még nem olvastam utána a bug- nak.

KaOS- t telepítettem, az is szivatott a netkapcsolattal, de ott csak a rutinszerű adabeírással volt gond, felcserélték a 3 kisablakot, a szolgáltató megadása került felülre. Az ember ezredik alkalommal már csak a 3 üres panelt nézi és már írja is a felső és alsó ablakba a karaktereket! :-(

http://pastebin.com/6zWZ36TK

Értékelés: 

4
Átlag: 4 (1 szavazat)
Diablo képe

Terminálban, nekem sikerült:

Terminálban, nekem sikerült: sudo pppoeconf, beírtam a digi felhasználónevet és jelszót, a kapcsolat azonnal létrejött, de viszont a config ablakban  úgy jelenik meg, hogy "vezetékes-nem beállított" kapcsolat, a kép az, amit kimarite linkelt: "Dsl kapcsolat-soha".

De, most már belefáradtam, a végleges verzió elötitt is letöltöttem, azt használom. Kapcsolat is létrejön, és egyelőre megy tökéletesen.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

nss-myhostname +! libnss-myhostname - FIXED

Több helyen is azt olvasom (Ubuntu, Mageia, Debian, stb.), hogy nem elég a nss-myhostname csomag telepítése, a programkönyvtárat is telepíteni kell (ki gondolta volna), hanem ezzel meg is oldódik az egész probléma - és nem a systemd bugja ... valamint én is találkoztam ezzel, igaz más kontextusban (nem systemd) - a rendszert viszont a telepítés után indítsd újra:

sudo apt-get install libnss-myhostname

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

ui.

A megoldásban sokat segített ubyegon hibakeresése, találata:

"ezt írja hibának a dmesg:
systemd-hostnamed[8656]: Warning: nss-myhostname is not installed. Changing the local hostname might make it unresolveable. Please install nss-myhostname!"

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Diablo képe

RE:ui.  És csak azért sem megy.

#4.2.1

 És csak azért sem megy.

A linkek:

-LMDE2 BETSY végleges változat

http://pastebin.com/HNVKdNu5

http://pastebin.com/8SbN2CJi

-LMDE2 BETSY béta változat

http://pastebin.com/20Jsp0ju

http://pastebin.com/vW6j9tnV

http://pastebin.com/4byEHGAr

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve