Mint 19 Xfce + ÁNYK/Abevjava telepítés (2018. augusztus)

Fórum: 

Egy hónapja körül telepítettem Mint 19 Xfce-t (x64). Szuper volt minden.

Tegnap telepítettem a leírás alapján letöltött scripttel parancssorból az ÁNYK-t és egy bevallás formot. A program működött, a kitöltés is, de a beküldés nem. Nem adta fel az Ügyfélkapu bejelentkezés login ablakot ill. nem is volt aktív a beküldés menüpont. Semmi hibaüzenet egyébként.

Gondoltam nem árt egy oprendszer frissítés, tehát tegnap minden felajánlott változtatást telepítettem. Nem kellett volna. Nem indult el többet az ÁNYK. A telepítője sem ment többet. 35 hiba. Talán azért, mert a frissítéssel a jdk11 is felment és az ÁNYK viszont a 8-ast szereti?

Megpróbálok most visszatérni a telepítési utáni állapotra (visszaállítási ponttal), nem tudom sikerül-e, de kérdezném: mi a legjobb és legfrissebb telepítési módszer, amivel ez az áldott e-bevallás egy friss linuxon is hajlandó üzemelni?

Köszönettel várom a segítő szándékú hozzászólásokat.

Használati utasítás?

Szóval megvan a mentés, a titkosítás megjelölés és a beküldésre kijelölés vagy mi, de nem megy a beküldés maga. Ha jól emlékszem nem volt aktív az a menüpont és persze nem jött fel a bejelentkező sem.

Van persze. Régebbi Mint verziókkal sikerült is összerakni ezt a vackot és ment a beküldés is. Most a 19-essel vagyunk gondban mert talán túl jó neki.:D

Már egy VirtualBox telepítésén is gondolkodtam, de ez milyen tré már?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Mint 19 Xfce + ÁNYK/Abevjava telepítés (2018. augusztus)

@#0 Szia. Erre gondolsz?:
 https://www46.zippyshare.com/v/1TJzgaB4/file.html

A Kormányablak (hivatali részében) jártál már ez ügyben? (Ha még nem, 3 napi hideg kaját vigyél, vagy egyeztess időpontot velük előtte.)

"Ez" a regisztrációd érvényben van még?

Próbáld meg elérni őket telefonon, hátha valami hiba van a mátrixban.
(Nálam Ubuntu 18.04.1-en könyvjelzőből megy.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Mint 19 Xfce + ÁNYK/Abevjava telepítés (2018. augusztus)

Erre. Mármint amikor próbáltuk a kormányablak vagy ügyfélkapu működött éppen, be is tudtunk lépni, tehát az a rész pipa. A gond azzal van, hogy a 19-esen frissítés előtt nem ment el a kitöltött, ellenőrzött doksi, mert nem volt azonosítás. Másrészt frissítés után már el sem indult a progi.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Használati utasítás?

Hát nem pont ez alapján, de szerintem ezt csináltam. Akartam berakni linket, de nem ment. Próbálom újra: linuxmint.hu/blog/2015/08/anyk-abevjava-keretprogram-telepitese-linux-mint-rendszerre

https://linuxmint.hu/blog/2015/08/anyk-abevjava-keretprogram-telepitese-...

Minden tök jól felment és a progi működött, csak valamiért a beküldés nem jött össze. Most lehet végigmegyek azon, amit javasoltál ill. a NAV sorvezetőjén. Kösz!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Online

Ez jó kérdés. Nem próbáltam még soha, de itt a lehetőség megismerkedni vele. Ha működik, valóban ez lesz a legegyszerűbb. Kösz a tippet, rápróbálok!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Online

Ez nem Linux probléma, hanem 2018 ban vezették be az Ügyfélkapu belépő helyett a KAÜ (Központi Azonosítási Ügynök) szolgáltatást. Az óta vagy úgy lehet beküldeni a bevallást, hogy belépsz a tarhely.gov.hu oldalra, és ott adod fel a fájlodat, vagy ha továbbra is a régi módon szeretnéd a kitöltő programoddal, akkor az ÁNYK. szervíz/ beállítások/ működés menüben kell bepipálni az engedélyezést. Ezt nálam az abevjava nálam, vagy az első telepítésekor, vagy a frissítésekor írta, de többé nem jön elő, de valahogy így kell. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve