Beküldte slobelt -
Fórum:
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, a Mint 17.2 vel, hogy ha az nvidia drive megy a gépen, és lecsukom a laptop fedelét, és újra kinyitom, nem tölt be a Mint, hiába indul el a gép. Esetleg valaki sejti mi lehet a baj?
Köszi
A VGA rész kéne a parancs kimenetből,
Beküldte kimarite -
Értékelés:
a "kernel driverrel"; csak ezt a részt másold ide.
Kapcsold ki a felfüggesztés beállítást a "Laptop fedél lecsukása" eseménynél a beállításokban. Ne tegyen semmit. Így sem ébred fel a rendszer?
___
A GRUB beállításaként esetleg jó megoldás lehet a következő másoknál bevált megoldás.
Ha a Gedit a szövegszerkesztőd ... :
A következő sort kiegészíted így; kövér betűkkel jeleztem a bemásolandó tartalmat, de az említett sorban neked más lehet eleve, tehát az eredetit csak egészítsd ki és másként ne változtasd)
Eredeti sor (nálam!)
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet"
Kiegészítve:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet acpi_sleep=old_ordering"
Mentés következik, majd kiadod ezt a parancsot,
és újraindítod a rendszert.
Lehet a "Laptop fedél lecsukása" esemény bekapcsolva is, azaz lássuk a reakciót. ..., mi történik, ha ezek után lecsukod és felnyitod a laptop fedelét?
Az egyik forrás: https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=132848
Sajnos semmi változás
Beküldte slobelt -
Értékelés:
Sajnos semmi változás
Teszt (és videókártya, kártyák)
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Kéne egy ilyen kimenet,
és egy ilyen is.
Valamint kértem egy ilyen kimenetet: (hátha Intel chiped is van)
A hosszú kimenetek ide kellenek egészben: http://pastebin.com/
A mentés után csak a link ide vissza. Valami blokkolja a resume-t a suspend után, vagy a kernel-ben van valami kavarodás. Ezt derítenék ki ezek a parancsok. A fedél lecsukása, majd felemelése és természetesen a rendszer - csak egyszeri! - újraindítása után kell kiadni a parancsokat, másképpen nem látunk semmit a hibákból. Mert ezek a logok az "előző" futás alatti jelzéseket mutatják. Az lspci pedig a PCI eszközeid, például a VGA eszközt is.
A fentiek összesen három parancs (hiába törik meg az első kettőnél a sor), bemásolod (az egér jobb klikkes menüvel) az elsőt egy terminál ablakba (a sortöréssel együtt az elejétől a végéig kijelölve: a fórumon Ctrl + C-t használva, a terminálnál pedig egérrel beillesztést)), majd futtatod a parancsot, azaz a bemásolás után Enter-t ütsz, ezáltal lefut a parancs. Majd a következő, végül a harmadik. (pastebin)
Így add ki az lspci parancsot
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Így add ki az lspci parancsot akkor:
http://pastebin.com/mvwLvurn
Beküldte slobelt -
Értékelés:
http://pastebin.com/mvwLvurn
Ha szól zene közben, akkor
Beküldte slobelt -
Értékelés:
Ha szól zene közben, akkor lehet hallani, és a képernyő se teljesen fekete, néha a bal felső sarokban megjelenik az "indulásnál" egy kurzor
Sokkal átláthatóbb így a Pastebin-en:)
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Akkor jöhet a másik két parancs kimenete is. Azok a fontosabbak a tesztelésben.
Kimenet elemzés: van egy alaplapi Intel videó vezérlőd, de
... hm, megoldást kívánna az Nvidia-val "együtt" éléséhez.
A driverek általában rendben (... "in use"), csak kettő egyszerre sok lesz neked (a hibát nem biztos ez okozza).
Nem bírom bemásolni a másik
Beküldte slobelt -
Értékelés:
Nem bírom bemásolni a másik ketőt, mert az oldal nem bírja beolvasni, annyira sok az adaat. gondolom
Terminal
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Sajnos csak a "Terminator" nevű terminál emulátorral tudom, hogyan kell az általad említett jelenséget kiküszöbölni.
Telepítsd,
majd állítsd be így. Az ablakba egér jobb klikk a menü előhívása, majd pipa a látható helyre és mentés ("Bezárás").
Ezek után ismét próbálkozz a kimenetek megjelenítésével, a két paranccsal. A Terminator-t indítva.
Beküldte slobelt -
Értékelés:
Újra telepitettem a linuxot, hátha kevesebb lesz az adat. Hát mit mondjak, most be sem hozza a
http://kepfeltoltes.hu/view/150725/10667363201_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Nincs ilyen könyvtár
Beküldte slobelt -
Értékelés:
Ezt írja ki
klaro@klaro-Aspire-E5-571G:~ > sudo cat /var/log/syslog.1 > syslog.1_last20150724.txt | xdg-open syslog.1_last20150724.txt
[sudo] password for klaro:
cat: /var/log/syslog.1: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
klaro@klaro-Aspire-E5-571G:~ >
Takarítás?
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Ha valamilyen alkalmazással takarítottad a rendszered, akkor tűnhetnek el a régebbi logok. De nézzük, mi van most, hátha más néven van:
drwxrwxr-x 13 root
Beküldte slobelt -
Értékelés:
drwxrwxr-x 13 root syslog 4096 júl 26 08:21 .
-rw-r----- 1 syslog adm 39628 júl 26 08:21 auth.log
-rw-r----- 1 syslog adm 1281579 júl 26 08:24 kern.log
-rw-r----- 1 syslog adm 1590230 júl 26 08:24 syslog
Nem volt takarítás, csak újra raktam. :)
Nem tudom, Ubuntu :) (upstart
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Nem tudom, Ubuntu :) (upstart vagy systemd - nálam sysvinit van).. "sudo reboot" után (ne suspend, stb.) egy teljes kimenet a pastebinre és kitaláljuk:
De vélhetőleg nem indítottad újra a rendszert (reboot). Akkor jön létre a régebbi log,például a dmesg.0 ugyanígy ... kábé.
új
Beküldte attilas144 -
Értékelés:
Hello !
Nekem nemcsak hibernálni,hanem leállni sem akart a gép a 17.2-vel és ez segített.
Terminálba beírni: gksu gedit
# Ubuntu, Linux Mint és Debian rendszereknél nem illdomos sudo-val indítani a grafikus alkalmazásokat - javítottam. megértésed köszönöm, kimarite
Megkeresni a Fájlrendszerben a /etc/modprobe.d/blacklist.conf -ot és az utolsó sorba beírni ezt:
blacklist wistron_btns
Elmenteni és újraindítani a gépet.
Nekem ezután minden működött rendesen mint előtte a 16-on.
Helló
Beküldte slobelt -
Értékelés:
Helló
Köszi, de sajnos nem oldotta meg a problémát.