Mikrofon csak erős zajt vesz fel

Fórum: 

Sziasztok!

Szeretném kérni a segítségeteket, mert nem boldogulok :(

szeretném képernyő rögzítővel felvenni amit csinálok de a felvett hang csak egy hangos zúgás (skype-ban 1-2 perc után ugyan ez a zúgás bejön)... elkezdtem nyomozni és furcsa dolgokra akadtam :( sites/default/files/u3094/pavu_belso_mik.png full csend van a szobában ...

beállítás: sites/default/files/u3094/pavu_config_ful.png

alsamixer: sites/default/files/u3094/alsamixer.png

lspci | grep Audio sites/default/files/u3094/screenshot_from_2016-03-18_182830.png

(szerintem nincs hozzá kőzze, de nvidia k1100M van benne, annál meg hdmi kimeneti hang van de ahogy néztem az más téma)

-----------------

próbáltam hogy bedugtam egy fülest, akkor a zúgás halk volt es olyan volt mintha a szoba másik végében beszéltem volna ... (full hangerőn is halk ... :( )

 

tudnátok segíteni ? 1 hete linuxozom és skype + halk hangerővel találtam sok hibát, de az enyémre nem :(

köszönöm!

eggp

balazs képe

RE:Hardverek

 Hello

 

alsamixerben F4 a felvétel, ott tudod kiválasztani a forrást, space billentyűvel.

Értékelés: 

4
Átlag: 4 (1 szavazat)
szhf62 képe

Mikrofon.

Melyik képernyőmentő programot használod? Az SSR-t (Simple Screen Recorder), vagy az Istanbul-t? (Ha az SSR van meg és ki tudnád annak a telepítőfájlját menteni, azt tedd meg mielőbb, mert ez már nincs a Synapticban sem! Az Istanbul még megtalálható benne.)

Mielőtt nagyobb buherába fognál a géppel, próbáld meg ezt eltávolítani, és újból feltelepíteni, hátha segít. Ha ez után sem lenne eredmény, a hangcsatornák felvételi hangerejének módosításával, vagy a csatornák szét- vagy összekapcsolásával tudsz még variálni. Ha ez sem vezet eredményre, jöhetnek az illesztők.

Viszont írod, hogy Skype-on használod (használnád) a képernyőrögzítést. Lehet hogy éppen azért nem tudod használni ezen, mert a Skype-on más program hivatott a beszélgetés(ek) megörökítésére. Ezt elég régen olvastam más fórumon, de magam nem használtam soha. Próbálj meg windows fórumon utánajárni ennek a programnak, és ha szerencséd van, a Wine-vel is tudod működtetni azt. Lehet hogy nem a gépben és a képernyőrögzítésben kell első sorban keresned a hibát, csak a megfelelő programot kell erre megtalálnod. (Tudnám még javasolni a MS oldalát - ha van windowsos géped is - talán ott chaten meg tudják adni a Skype beszélgetés rögzítésére való program nevét.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Hardverek

Szia!

Ez egy customkit dell precision m4800 (32G ram, 2 ssd, 1 sima vinyo, core i7 4thgen quadro ....) ha megmondod melyik parancssal tudom kiiratni akkor szivesen bevagom ide  hogy tudjatok segiteni :)

 

Amit elfelejtettem mondani hogy tegnap elott volt egy alaplap csere, de elotte sem mukodott a mikrofon tuti mert egyszer mar probaltam kesziteni videot bar akkor a myrecord.... nevu progival es akkor azt hittem az volt a rossz.... de nem ...  

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Mikrofon.

Szia!

SimpleScreenRecorder 0.3.6

valami linux mint-es leiras alapjan telepitettem ... ppa amibol van: sites/default/files/u3094/ssr_ppa.png 

bar nem ehhez a temahoz tartozik de ha el fog tunni akkor erdekelne hogy rakom el a telepitot mert ahogy neztem ez eleg jonak szamit ... (bar meg a windows-os faststone-t sem adtam fel wine vagy playonlinux-ba telepitve, mar csak valami windows media player component hianyzik de nem volt ra meg idom ...)

 

felre ertettel, ez a felvetel nem skype alatt volt(nem is futott olyankor a skype, bar teny hogy szoktam skype kozben is rogziteni de elobb oldjuk meg a sima rogzites dolgot :)) 

Mit szedjek le ? SSR ?  apt-get remove ? vagy mashogyan ? 

-----------------

osszefoglalva: nekem elsodleges hogy tudjam a kepernyot rogziteni mert sok feladatot es oktatast ugy adok at ... az mar egy mas kerdes hogy elofordulhat hogy eppen fut a skype is mert mondjuk felveszek a dokumentacioba egy beszelgetest is ... (skypeos peldat azert irtam mert erdekes volt hogy bar van pici zugas eleinte de par percig hasznalhato es utanna jon elo a nagy zugas ... ) 

---------------

mivel most volt mind2 venti + headsink + alaplap csere igy azt kizarnam hogy a venti zugna be ennyire ... 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:Hardverek

Szia!

ahhhh koszonom! haladunk :) amit irtal felig segitett ... mert bar a belso mikrofont nem oldotta meg, de a bedugott mikrofon mar jo volt ... (headset) viszont az internal microphone tovabbra is full jellel jon :( 

headset-vel (SSR -vel teszteltem es ez mar jo volt...) sites/default/files/u3094/screenshot_from_2016-03-19_093024.png 

de jo lenne a sima belso mikit is megoldani mert nem tudok mindig begudni headsetet(mivel 1 dugos a headsetem es azt mar nem is varom el hogy a driver felismerje es 1 dugoban kezelje le a mikit es a hangszorot ...) meg a bluet. fules is jo lenne de az megint egy kulon tema (mert latom a bluet.-t mint eszkozt de mar semmit nem lat a bluet.-t .... )

googliztam par parancsot, remelem valamelyik tud segiteni abban hogy megoldjuk a problemat, tobb eszkozzel itt van a gepben levo dolgok listaja 

lshw: ticket.eggproject.hu/linuxmint/lshw.txt

lspci: ticket.eggproject.hu/linuxmint/lspci.txt

inxi -Fx : ticket.eggproject.hu/linuxmint/inxi_-Fx.txt

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Hardverek

#1 És egyébként valamilyen hangfelvevő alkalmazással jó a miki? Azaz, csak a Skype-pal van probléma?

A hangerő panel ikonra kattintva neked is elő kéne jönnie egy mixer alkalmazásnak. Lehetséges, hogy le van halkítva a vonal vagy a miki bemeneted, amelyikbe dugtad a mikrofon jack csatlakozót. Az említett 'alsamixer' terminálos alkalmazásban ugyanezt tudod beállítani, itt az 'M' billentyű a némítás ('mute') és a némítás kikapcsolása is az egyes eszköz csatornáknál (a csatornaszint változtatására [le és fel] a nyíl kurzorok használhatóak).

Xfce Mixer

A képen az Xfce asztali környezet mixere látható (!) a vonal és a mikrofon bemenetek kikapcsolt állapotában (némítva).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:Hardverek

Ugy nezz ki hogy most sikerult valamit csinalni bar nem ertem hogy miert ...

pavucontrolban az input fulon levettem a front left es front right csuszka erteket 17%-ik es bar egy nagyon minimalis alapzaj van benne de az meg pont annyi amennyit a videokodolasnal ki lehet szurni ... 

koszonok minden segitseget! 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve