Mi az a netplan.io?

tothbela48 képe

Fórum: 

Kedves Guruk!

A címben írott csomagot akarta frissíteni a gépem.

A tájékoztatójának nyers Google fordítása szerint ez az alkalmazás lehetővé teszi a gép távoli irányítását.

Én ezt félnék megengedni.

Joggal? Legszívesebben kitörölném, ha valóban telepítve van ez a csomag.

Előzetes köszönettel.

Ez a hálózatok

Ez a hálózatok konfigurálására szolgál https://netplan.io/ ha nem kell törölheted, belépsz a Sypnaptic csomagkezelöbe beírod a nevét és törlöd. Gondolom céges környezetben jól jön ez egymás közt,  otthon meg az asszonnyal. Ha tartasz tőle rakd ki és többet nem ajánlja fel a frissítést. Enyyit tudtam segítenei, talán más többet tud róla.

Értékelés: 

4
Átlag: 4 (1 szavazat)
tothbela48 képe

Ez a hálózatok

#1 Nagyon köszönöm!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A netplan.io egy Linux

A netplan.io egy Linux rendszereken használt eszköz, amelyet a hálózati konfiguráció kezelésére fejlesztettek ki. A netplan lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen konfigurálják a hálózati beállításaikat, például hozzáférést szerezzenek az internethez, konfigurálják a hálózati interfészeket vagy kezeljék a DNS beállításokat.

A netplan YAML alapú konfigurációs fájlokat használ, ami egyszerű és olvasható szintaxisúvá teszi a hálózati beállítások megadását. A YAML fájlokban történő konfiguráció könnyen érthető és könnyen szerkeszthető, ami különösen előnyös lehet, amikor a rendszergazdák vagy fejlesztők gyorsan szeretnének változtatásokat eszközölni a hálózati beállításokban.

A netplan.io támogatja többféle Linux disztribúciót, mint például az Ubuntu, és továbbiak is. Használata segít egyszerűsíteni és szabványosítani a hálózati konfiguráció menedzsmentjét a Linux rendszereken. Már aki szereti YAML fájlban szerkeszteni, beállítani a dolgokat.

A Google fordítás néha zavaros lehet, de a netplan.io alapvetően nem olyan eszköz, amely engedélyezi vagy letiltja a távoli irányítást magától.

Ha aggódsz a távoli irányítás miatt, ellenőrizd a géped hálózati beállításait, és győződj meg róla, hogy nem engedélyezett semmi olyasmi, amit nem szeretnél. A netplan.io maga általában nem okoz problémát a távoli irányítás szempontjából.

Ha továbbra is bizonytalan vagy, írj vissza, és próbálok segíteni a pontosabb információval!

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
tothbela48 képe

A netplan.io egy Linux

#2 Nagyon köszönöm!

Megpróbálom megtanulni használni. Az otthoni belső hálózatom (kaputelefon, kamerák, háztartási gépek, mobil telefonok összekapcsolása) biztonságos internet-független konfigurálásához lehet, hogy jól jön.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve