Merevlemezek beállítása

Fórum: 

 

Köszönöm, megoldottam, kedves Moderátor, kérlek töröld :)

kimarite képe

RE: Merevlemezek beállítása

@#0 Nem így működik a kérdezz-felelek. Kérlek, írd le a problémát röviden - nagy kár volt törölni - és rövidebben, hosszabban a megoldást is. Nem teérted van kizárólag a fórum, hanem mindenkiért. Kíváncsiak vagyunk a megoldás(od)ra. Ha nem írod meg a problémát és a megoldást, azt kell mondanom a többiekkel nyilván egyetértve, hogy nem vagy teljes értékű közösségi tag. A törlés nem megoldás "itt". Köszi (előre is, bár utólag szoktunk megköszönni valamit), kimarite

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (3 szavazat)

Nos, mivel nyilván(!) van egy

Nos, mivel nyilván(!) van egy kisebbség "itt" mely nem ért egyet azzal, hogy új tagokat kirekesztő és kioktató hozzászólásokkal kell azonnal elijeszteni egy közösségtől:

17.2/Cinnamon/64bit-nél Kellékek -> Lemezek menüpontnál lehet menedzselni a merevlemezek esetleges auto mount-olását illetve csatolási pontjait.

Mivel a kérdésre 10 mp. alatt találtam választ, így az előbb olvasok utána kérdezek elvét követke kértem a hsz. törlését.

Off/ E helyett a hsz. helyett majdnem egy másik lett elküldve (és ez után e a fórumot messze elkerülés), de elszámoltam tízig, majd húszig és remélem, hogy "többiekkel nyilván egyetértve" részben tévedsz. Nem jogosít fel Téged semmi arra, hogy bárki nevében eldöntsd mennyire vagyok vagy nem vagyok közösségi tag. "A törlés nem megoldás "itt"."  - nem találtam sajnos sem a fórum szabályokról, sem a fórum irányelveiről semmit az oldalon ezért kérlek a kioktatást tartsd magadban vagy mondd el a véleményed privát. /On

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)
szhf62 képe

Merevlemez.

 Kár, hogy a téma törölve lett, érdekelt volna. Küzdök a technikával hogy miként lehetne javítani rajta. Kezdő közösségi oldal tagként kaptam én is útmutatót ennek az oldalnak a használatáról (egy-két hülyeséget csináltam én is kezdetben, akaratlanul), de már (remélem) bele jöttem a közösségi szellembe. Lehet hogy ez a téma valamennyit "időzött" az oldalon, de az egyéb problémák megoldása után mostanában került volna erre is sor.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Nos, mivel nyilván(!) van egy

Tessék itt vannak az irányelvek: linuxmint.hu/kozosseg  (felül a közösség fül). Továbbá: linuxmint.hu/kozosseg/szabalyzat (közösség fülön belül, utolsó sor, utolsó két szava link formájában mutat erre). Ez két kattintásból megtalálható annak, aki keresi.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kimarite képe

RE:Nos, mivel nyilván(!) van egy

#2 Röviden válaszolva a felvetéseidre...

"Nos, mivel nyilván(!) van egy kisebbség "itt" mely nem ért egyet azzal, hogy új tagokat kirekesztő és kioktató hozzászólásokkal kell azonnal elijeszteni egy közösségtől:"
- először is és utoljára (mert besűritettem egy hsz.-be mindent), egy példával élek. Tegyük fel, pénzügyi zavarba kerültél, kölcsönkérsz vagy 10-15 barátodtól vagy legalábbis jelzed feléjük, hogyha nem tudnak kölcsönadni egy-két napon belül, akkor nagy bajba kerülsz, akár életed, sorsod is hosszú távon mély gödörbe kerül. A barátaid megtesznek mindent azért, hogy segítsenek, akár ők is kölcsönkérnek (és erre vonatkozik a példám "ki"oktató része). Majd közlöd, megoldódott a zavar, nem kell a pénz. De van olyan barátod, aki érdeklődne, tegyük fel, a legtöbb ilyen. Te erre közlöd, most nem érsz rá elmesélni a részleteket, mert még arra is jutott egy bőkezű segítő által, hogy elutazz Svájcba két hétre. Azt hiszem (tudom), hogy marad egy "szálka" a barátaidban ezáltal.
Ez egy erősen sarkított példa, azonban a Mint fórum alapelveiből (olvasható) is következnek dolgok. Mégpedig és például az, hogy nem egy-egy emberért jött létre, hanem a - Linux Mint "Barátai" - közösségért. Te a törléssel ennek tettél "keresztbe", lehet, szándékodon kívül, de erre utaltam. Én úgymond "baráti jobb"-ot mutattam azzal, hogy leírtam, mi lenne helyes. Nem azért, mert én bármennyire okosabb lennék bárkinél (dehogy), hanem mert ez tény (Micimackó) és ezt kell (kéne) követni, legalábbis törekedni rá. Én ezeket az elveket követem (próbálom), de nem kötelező senkinek az életben, viszont itt a fórumon igen, ha be teljes értékű :) tag szeretne lenni. Ez utóbbi szóösszetétel pedig egy "incselkedő" bökdösés kívánt lenni, tehát, hogy szedd össze magad haver, ez itt nem szokás és - feltétlen - köszi ha javítottad a dolgot és maradj.
Írhattam volna pü-t, de nem azt tettem. Az, hogy sajnáltatod magad (kisebbség) érthető, rám nem hat (nem is kéne), ne panaszkodj, hanem tegyél is valamit: szerinted, egy cserkész táborban nem gúnyolódnának veled, ha a saját elképzelésedhez ragaszkodva, 180°-ban szembemennél a közösségi úttal (ezen ne sértődj meg, szintén példa, ha érted, akkor jó, ha nem, a te dolgod)? Itt ezek a szabályok (de ..., gyakorlatilag nincsenek szabályok, csak az etikai útmutató), elég rugalmasak :), kértem valamit, ennyi, és nem több, nem bánt téged senki.

"17.2/Cinnamon/64bit-nél Kellékek -> Lemezek menüpontnál lehet menedzselni a merevlemezek esetleges auto mount-olását illetve csatolási pontjait."
Ez a másik helyre mehet(ne). Ja itt is jó, persze.

"Mivel a kérdésre 10 mp. alatt találtam választ, így az előbb olvasok utána kérdezek elvét követke kértem a hsz. törlését."
Nincs ilyen, nem létezhet ilyen felfogás, hogy te választ kaptál (a neten) és törlöd a kérdést. Ha kérdezel valamit, akkor végigmegy egy fórumszál, válaszolunk - sok időt és energiát "pazarolva" erre a tevékenységre - és ha törlöd, akkor minket semmibe veszel. Érted? Köszi :)
"Ha nem írod meg a problémát és a megoldást, azt kell mondanom a többiekkel nyilván egyetértve, hogy nem vagy teljes értékű közösségi tag."
Igazán sajnálom, hogy a mondat végéről lemaradt a smájli, így nem volt érthetően barátságos a "szúrka-piszka".
Tudom, mit csináltál, elég egyszer elmondani, ne ismételgesd ugyanazt ... (törlés kérése)
A másik, hogy ezt előbb is megtehetted volna, hogy rákeresel. 10mp, ügyes. ÉS MAJD aztán mindent leírsz. És akkor nősz a többiek szemében. Te ezt most elveszítetted. Törlés pedig nincsen, az elvek az etikai részben azt kéne követni, törekedni arra. És használd a fantáziád ahhoz, hogy mit nem kéne tenni.

Off/ E helyett a hsz. helyett majdnem egy másik lett elküldve (és ez után e a fórumot messze elkerülés), de elszámoltam tízig, majd húszig és remélem, hogy "többiekkel nyilván egyetértve" részben tévedsz. Nem jogosít fel Téged semmi arra, hogy bárki nevében eldöntsd mennyire vagyok vagy nem vagyok közösségi tag. "A törlés nem megoldás "itt"."  - nem találtam sajnos sem a fórum szabályokról, sem a fórum irányelveiről semmit az oldalon ezért kérlek a kioktatást tartsd magadban vagy mondd el a véleményed privát. /On
De igen, valami feljogosít arra, hogy a többiek nevében - és nem helyettük -  nyilatkozzak (ha nem úgy gondolják, ellenkeznek majd velem). Mégpedig az, hogy igyekszem mértéktartóan hozzászólni, nem emelem ki az erősségeim (nem dicsekszem feleslegesen [egyáltalán nem szoktam], hagyom a többieket is szóhoz jutni; például, ha a másik fórumtárs más megoldással viszi a választ, nem szólok közbe, stb.. más normális fórumokon is "ez van"). Tehát én (kis betűvel) közösségi tag vagyok, nem trollkodom és "ilyesmi", hanem előre viszem a fórumot ..., SOK más fórumtárs MELLETT. Elmondhatom a véleményem, mert MINDENKI elmondhatja a véleményét .. , és a hozzászólásom az én véleményem volt, ezt bármikor felvállalom. És ha tévedtem, bocsánatot kérek, mert tévedhetek, de most nem tévedtem :). Nincs leírva minden szabály ("A törlés nem megoldás "itt"), így például az sem, hogy egy liftben a bableves után ne pukizz, ha teli van emberekkel. Az említett is egy "ilyen szabály". Továbbá én döntöm el, hogy a véleményem mikor és hogyan mondom el (kultúrált formában), de és tehát itt és most meg lett hallgatva a te véleményed is (azaz te döntöd el ugyanígy, ugyanezt - nem lesz törölve általam), illetőleg nem kívánok levelezni fórumtársakkal, csak magánügyben. Ezt egy kérésnek vettem a részedről, de nem kívánok ezzel élni (hogy hasonlóan humoros legyek: nincs leírva az etikett-ben :)). Nincs erre időm, sem kedvem. A te dolgod, hogy hozzászólsz-e a fórumon, de ha igen, akkor az emberi és az etikett szabályokat tartsd be vagy érezhetően törekedj erre (keress rá erre is: netikett) ... . És sosincs kedvem hosszasan vitatkozni (itt) bármiről is (ami nem linux), válaszoltam és most be is fejeztem a szálat. További kellemes időtöltést és szép napot!

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (3 szavazat)

Elolvastam, köszönöm, hogy

Elolvastam, köszönöm, hogy időt szántál a reflektálásra, véleményed tiszteletben tartva fenntartom a sajátomat. Peace :) Én is ON üzembe kapcsolok :)

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)
kimarite képe

RE:Elolvastam, köszönöm, hogy

#6 Köszönöm én is a semmitmondó válaszod ... : véleményed tiszteletben tartva fenntartom a sajátomat
További jó keresgélést.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Elolvastam, köszönöm, hogy

Na ez így...

Akkor most idézem, mert nyilvánvalóan nem olvastad el:

"Miután bejegyzést írtál:

Kérjük, írd a bejegyzés címébe előre, hogy [Megoldva], ha a probléma megoldódott. (Csak válaszd a „Szerkeszt” gombot és változtasd meg.) Ezzel együtt arra is kérünk minden bejegyzésindítót, hogy a megoldásról írjon egy érthető leírást, milyen úton jutott el a megoldáshoz. Ez a leírás kikerül a Linuxmint.hu oldalra, hogy mások is megtalálják a megoldást és ne legyen feleslegesen azonos témában számtalan bejegyzés indítva."

Felhívnám a figyelmed a vastagbetűvel kiemelt részre!

Minimum az lett volna, hogy elnézést kérsz kimarite -től, miután teljesen jogosan felhívta a figyelmed valamire.

"...véleményed tiszteletben tartva fenntartom a sajátomat."

Mindemellett/ehelyett, jó lenne, ha a fent idézett módon -a szabályzatnak, és a közösségi irányelveknek megfelelően - módosítanád a bejegyzést!

Még egyszer idézem, nehogy elkerülje a figyelmedet:

"Miután bejegyzést írtál:

Kérjük, írd a bejegyzés címébe előre, hogy [Megoldva], ha a probléma megoldódott. (Csak válaszd a „Szerkeszt” gombot és változtasd meg.) Ezzel együtt arra is kérünk minden bejegyzésindítót, hogy a megoldásról írjon egy érthető leírást, milyen úton jutott el a megoldáshoz. Ez a leírás kikerül a Linuxmint.hu oldalra, hogy mások is megtalálják a megoldást és ne legyen feleslegesen azonos témában számtalan bejegyzés indítva."

Link:linuxmint.hu/kozosseg/szabalyzat

Véleményem pedig nekem is van, rólad...

Ahogy kimarite írta:"További jó keresgélést".

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm... Sajnos meg is

Köszönöm... Sajnos meg is válok Tőletek, most így eldőlt, szeretnék-e ehhez a közösséghez tartozni. A saját szabályaitokat nem tartjátok be. Az első post-om után elítéltetek (itt már a közösségnek szól, hiszen ketten is azonos véleményen vagytok, és emiatt jogosnak érzem). Sajnálom, 15 éve vagyok tagja rengeteg fórumnak, közösségnek (építettem is nem egyet sikerrel), ilyenre nem volt még példa. Azt hiszem lehetett volna máshogy is kezelni, hogy egy tévedésből megírt hsz.-t 7 másodperccel a születése után egy moderátor kedveskedjen kitörölni. Azóta ez a téma csupa off-ból áll, helytelen témakörben engem ekézve.

"

Fórumszabályok

"

"Amennyiben a felhasználóknak személyes vitája támad egymással, azt kérjük privát üzenetben beszéljétek meg és ne a fórumot használjátok ilyen célból."

erre céloztam már az első post-om off részében.

és hogy miért kértem eleve a hsz törlését:

"Egy megoldáshoz keress először a dokumentációs oldalon, a fórumban és az interneten."

Ezeket el sem olvastam még akkor, mert nem találtam, de feltételeztem hogy így van, mert így is kéne lennie. Egy pici tévedés után(hogy nem szokás itt törölni) a földbe döngöltetek személyeskedéssel (egy elvileg szakmai fórumon?! - egyszerűen nem is értem).

 

Minden jót...

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

RE:Köszönöm... Sajnos meg is

Nincs itt semmi személyeskedés. Hibáztál, felhívták rá a figyelmed, te pedig ahelyett, hogy korrigáltál volna, eljátszottad a mártírt és továbbra is magasról teszel a leírtakra. Erről van szó.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)
kimarite képe

RE:Köszönöm... Sajnos meg is

#9 15 év az annyi, "amennyi". De felhívnám ezekre a figyelmed:
- egyrészt
"egy tévedésből megírt hsz.-t 7 másodperccel a születése után egy moderátor kedveskedjen kitörölni. Azóta ez a téma csupa off-ból áll, helytelen témakörben engem ekézve."
     -- törlésről nem tudok, és mi volt az a hsz.?
     -- a témakör nem helytelen, ide kapcsolódik, a törlés korrekciójára szólítottunk fel.

- másrészt
"Amennyiben a felhasználóknak személyes vitája támad egymással, azt kérjük privát üzenetben beszéljétek meg és ne a fórumot használjátok ilyen célból."
     -- ez most nem személyes vita:). csak kezd azzá fajulni.

erre céloztam már az első post-om off részében.
     -- meg lett cáfolva érthetően a félreértelmezésed.

és hogy miért kértem eleve a hsz törlését:
     -- nem létezik törlés, csak, mint a gyakorlatban nem alkalmazott fogalom, a többség, a tömeg tájékoztatása a fórum célja (általában a fórumok ilyen céllal jönnek létre, ez a support), és nem az, hogy "beugrasz egy zsömléért, aztán kiflit veszel mégis". és itthagysz minket kétségekben. helyetted nem írom meg, amit kértem (más helyett nem fogok irkálni. szép is lenne, időm sincs ilyesmire és nem ez a bevett szokás, azaz nem ez a kítűzött cél).

"Egy megoldáshoz keress először a dokumentációs oldalon, a fórumban és az interneten."
     -- megtetted, de nem korrigáltál kérés szerint. csak írogatsz mindenfélét. mást.

Ezeket el sem olvastam még akkor, mert nem találtam, de feltételeztem hogy így van, mert így is kéne lennie. Egy pici tévedés után(hogy nem szokás itt törölni) a földbe döngöltetek személyeskedéssel (egy elvileg szakmai fórumon?! - egyszerűen nem is értem).
    -- 15 év után csak feltételezel bizonyos dolgokat ...,
    -- nem szokás itt törölni (így van!), megismétlem másodszor is,
    -- személyeskedésről szó nincsen és nem is volt. bármely moderátornak joga és kötelessége törölni a személyeskedő hsz-eket. persze előtte gondolkodik erősen; elszámol tízig vagy inkább százig. csak személyeskedő, pontosabban inkább nagyon durva hangvételű hozzászólást lehet - esetleg és elméletileg törölni - de ez sem cél, sőt ..., eddig nem fajul(hat)nak el a dolgok. mást nem lehet törölni ... (magyarul: semmit nem lehet törölni:))
    -- a földbe döngölés erősen túlzó. inkább az van, hogy ez  a topik már csak rólad szól. mert ...: nem vagy képes szó nélkül kijavítani a címben lévő kérdést leírással, magyarázattal, és hivatkozásokkal is esetleg - úgy, ahogy illene 15 év Linux használat, fórum használat után mondjuk. egyáltalán nem személyeskedtünk, az imént írtakat írtam le máshogyan, jó lenne megérteni egyszer és alapvetően. gyakorlatilag is egy szakmai fórum ez, a te véleményedtől függetlenül.
    -- a mártírkodás, a távozással való fenyegetőzés nem hiszem, más fórumon bevált volna ...
    -- itt ezek a szokások, nem nehéz betartani. létrejött már pár linux-szos fórum hasonló céllal, szokásokkal. jó is, hogy vannak.
    -- kezdesz "fárasztó" lenni. látom, nem unod. jó lenne megtenni, amit kértünk. és ennyi.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Üdv!

Üdv!

Külső vinyó, 2TB-os, csatlakoztatva USB porton keresztül Samsung tévéhez. Eddig a vindóz által bemásolt filmeket remekül látja a tévé, viszont a linuxrólt torrentelt, felrakott filmet nem.

Megoldás?

Köszönöm.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Üdv!

#12 http://www.samsung.com/hu/support/ 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Új winchester

Szevasztok.
Most vásároltam egy 1 TB WD vinyót és úgy szeretném beilleszteni, hogy az összes felhasználó felcsatolhassa, ne kelljen root jelszavat használni.
A Linux Mint 60 GB SSD-n van, és örökölt egy "windows"-os 500 GB HDD-t (nincs formázva, adatlemez),
amit továbbra is használnék harmadlagos tárolóként.
Köszi. Kroy

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Új winchester

#16 A TB-ost én a rendszer indulásával egyidejűleg felcsatolnám valami fix helyre. (A Lemezekben ezt be tudod állítani. Csatolási helynek én a /media/ADAT-ot szoktam megadni.)

A többi már jogosultsági kérdés.

Lehet például kreálni egy csoportot, melynek a tagjai hozzáférnek ehhez a lemezhez, aztán a csoportba bedobálni az összes felhasználót.

Ettől talán egyszerűbb a chmod.

Például a

sudo chmod -R 766 /media/ADAT

írási és olvasási jogot ad az ide csatolt lemezre boldog-boldogtalannak.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:RE:RE:Üdv!

A megadott linken (linuxnál) rá kell kattintani a felső sötétkék sávon található lehetőségek valamelyikére. Onnan tovább lehet böngészni. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE:Üdv!

#17

Köszönöm, megoldódott. Én voltam a béna lúzer. Átnevezéskor töröltem az .mkv kiterjesztést. Visszaírtam, és minden ok.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)
kimarite képe

RE:RE:RE:RE:RE:Üdv!

#18 Vélhetőleg nem Linux-on fut a tévé, mert a Linux a tartalmat nézi és nem a kiterjesztést, azt el is lehet hagyni ..., mégis a szemnek (is) kellemesebb, megszokottabb úgy, ha meghagyod. :D

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:Új winchester

#16 Köszi, így már menni fog.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Köszönöm... Sajnos meg is

#9 Egy blognak jó lett volna a probléma és megoldás ismertetése. Ha egy fórumtéma megoldást kap, akár a kérdező, akár a közösség más tagja jóvoltából, nem szokás törölni, sőt lezárni sem. Ilyen jellegű vitát nyitni nem érdemes.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:Köszönöm... Sajnos meg is

#21 Ez a szmájli sokat elmond a fórumot nyitó kérdező hozzáállásáról: ':)'
Másrészt eleve megbeszéltük (a szerkesztésre jogosult tagok), hogy nem törlünk.

Nincs mentés az eredetiről, úgy mint máshol a 'szerkesztési előzmények'?
Esetleg kéne ilyen, vagy valahogy automatizálni itt
https://web.archive.org/web/*/http://linuxmint.hu/forum/merevlemezek-bea...
a mentést (linuxmint.hu). Jelen pillanatban a Google 'Tárolt változat'-ban és a 'Wayback Machine' mentésben nincs meg sajnos.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Új 3TB-os HDD (WD) amit csak a Mint nem lát.

Sziasztok.  Szeretnék segítséget kérni.  Van egy új 3TB-os HDD-m és a Mint nem akarja be olvasni. De a Windows rendesen látja. (Particion van rajta az még egy 8.1) Segitséget előre is köszönöm. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Új 3TB-os HDD (WD) amit csak a Mint nem lát.

#23 Milyen fájlrendszer van a külső HDD-n, NTFS?
Ha igen, akkor telepítsd az 'ntfs-3g' csomagot, indíts újra a rendszert (linux).

sudo apt-get install ntfs-3g

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fater66 képe

Kedves moderátor töröld / ne töröld..

Ti  akik segítetek nekünk "luzereknek" is, tisztelünk benneteket.

Ezért fáj "hallgatni" a zsörtölődést. 

Beérem ennyivel.

 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve