Melyik linux Mint a legjobb gyenge gépre?

Fórum: 

Üdv!

Már van Linux Mintem méghozzá 32 bites xfce. Szeretném hogy minél gyorsabb legyen a gépem mert elég gyenge és idegesít hogy néha megakad internetezés közben meg egyebek. Ajánlották a Manjarot de nem találtam magyar nyelvű fórumot. Nem muszály hogy Mint legyen csak hogy egy kezdő is tudja használni.  Bár a Mint bevált eddig nekem. Szeretek játszani is szóval jó lenne ha ezt is megtudnám oldani más oprendszeren is. Mit ajánlotok? A haverom azt mondta hogy a kde a legjobb nekem ez igaz?

 Ha meg ez a legjobb akkor hogyan hozhatom ki belőle a legtöbbet?

Köszönöm a válaszokat előre is!

Nemtudom ő nem használ

Nemtudom ő nem használ linuxot és nem is használt soha ezért kérdeztem

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Á, dehogy viccelődök én bárki

Á, dehogy viccelődök én bárki nevével... A magaméval sem merek, nemhogy máséval.

Szóval a fellépésed némi rémlátomást idézett elő bennem, amikor is valaha az ubuntufórumon egyes kocsmabútorok viccesek akartak lenni, és álnéven adták a tökhülyét. Gondoltam, megpróbálom a csontvázat kiborítani a sifonybul, de látom, stabilan be van támasztva.

Persze S nem P, tehát nem akarlak meggyanúsítani.

A felvetésed kissé zavaros.

Nem akarsz több adatot megosztani velünk (mármint a keservedet illetően, mert abban biztos vagyok, hogy ilyen névvel a lányokat szereted – inkább)?

 

Ja, csókoltatom a becses havert...

 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
SATA_boy képe

Ugyan a gépedről nem írtál

Ugyan a gépedről nem írtál pontos infókat, de szerintem jó neked az Xfce asztali környezet. A MATE asztali környezet még hasonló kaliberű (értsd: kevésbé erőforrás igényes). Ellenben a KDE és a Cinnamon erőforrás igényesebb, így azokat semmiképpen nem javasolnám.

Amit még esetleg javasolni tudnék kipróbálásra, az a Peppermint OS (http://peppermintos.com/). Ubuntu alapú rendszer, LXDE asztali környezettel.

Az LXDE még kevesebbet eszik mint az Xfce, ezért merem javasolni (és tényeg elég gyors). Keress rá a youtube-on Peppermint OS-es videókra, hogy legyen képed arról mégis hogy néz ki, tetszik-e, érdemes lenne-e kipróbálnod.

Manjaro-t nem javasolnám, teljesen más tészta.

Írtad hogy megakad a géped netezés közben. Sajnos a mai böngészők rengeteg memóriát képesek elfogyasztani hogy meg tudják jeleníteni a színes-szagos, flash-es weboldalakat.

Ha játszani is szeretsz, akkor talán a legjobb megoldás lenne egy Windows-t is telepíteni a gépedre, a linux mellé.

 

 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Ezeken kívül van még sok más

Ezeken kívül van még sok más lehetőség. Nekem egy alkalommal ajánlották az Antix-Linux MX14-et. Kipróbáltam, megszerettem (holott nem igazából rajongok a felülre helyezhető panelért). Ez 2018-ig támogatott, elbír sokat, gyors, és tényleg őskövület gépen is jól megy.

Szerintem egy próbát megér, ha nem feltétlenül ragaszkodsz a Minthez. antix.mepis.org/index.php

Természetesen nem akarlak lebeszélni a Mintről. Ez a legjobb módja annak, hogy Windows után könnyen megismerd a linuxot. A lényeg, hogy használd folyamatosan, sajátítsd el a kezelését. Ez után könnyű lesz más linuxot kezelni - ha szeretnél váltani később.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kami911 képe

Ha bevált a Mint akkor azt

Ha bevált a Mint akkor azt használd :D
Ha a bömgászés lassú, annak több oka lehet:

  • Lehet tényleg nagyon gyenge a géped,
  • Kapcsolad be a tracking protection-t Firefoxban,
  • Tiltsd le a Flash-t,
  • uBlocker telepítése,
  • about:support-on ellenőrizni, hogy van-e HW gyorsítás, ha nincs akkor elérni, hogy legyen.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)

RE:Á, dehogy viccelődök én bárki

Igaz arra nem gondoltam hogy fogtok szólítani csak olyan nevet akartam amit más nem használ ezér maradtam a könnyen megjegyezhető vezetéknevemnél. De tetszik az írásod stílusa ezér itt a kereszt nevem: Geri

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Rendben megfogadom a

Rendben megfogadom a tanácsokat és mindegyiket kiprobálom ugyis annyi hely van a gépen hogy 20 másik linuxot is felrakahtok rá. A Manjarot nem is azért nem probálnám ki mert más hanem azért mert nics magyar nyelvű forum. A linux Mint is más volt a Winhez képest de vagytok nekem ti és segítetek ahogy most.

Köszönöm!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

És most?

Szóval ahogy látom, a visszatartott infóid miatt még mindig csak annyit tudsz, amit egyébként is kiguglizhatsz mintegy 3 perc alatt.

Ja bocs, tudjuk, hogy Geri vagy. Örvendek Geri, én Májk vagyok. Májk, a rém.

Tehát, jelen helyzetben inkább válallkoznék egy sötét szobában tökön lőni egy legyet, mint neked érdemben segíteni.

Ha konkrét segítség kell, akkor (mint fentebb konkréten, mégfentebb ráutalással írták/tam) kicsit fényezhetnéd a masinádat! Processzor/memória/videó/tárolókapacitás.

Milyen játékra szeretnéd használni? Megsúgom, ha spéci vindózos cuccra, akkor az a gép, ami böngészéstől akad, a winetől meg sem fog mozdulni. De a Virtualboxba telepített vindóz sem fog szeretni. Semmiylen játékot nem ismerek, tehát ebben tapasztalatom nincs. 

Minél egyszerűbb egy Linux, annál többet keseríti az életed, vagyis annál inkább elvadult szakiknak való. Vannak, akik fakanálon is elfuttatnak egy csekélyke Linuxot, de az nem a te világod lesz.

Azt tapasztaltam, hogy a gép korához mérten azonos korú Linux megy rajta jól. Régi gép, régi Linux. 

A Mint teljesen jó rendszer. De neked kell tudni, mit akarsz kihozni belőle. Ám kis költségvetéssel olcsó levesed lesz!

Háj!

Májk.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)

Kedves Májk!

Kedves Májk!

Milyen igaz azt nem irtam le és ez az én hibám. De ha felszólitasz rá akkor le irom amit kell.

gépem:

-videokártya nvidia geforce 6150 LE (nemtudom hogy erről kell-e még info)

-processzor 2,4 GHZ

-2GB ram

-62,5 GB helyem van még

Én ugy gondolom hogy nem olyan rossz ez de mások le hurrognak hogy milyen sz@r.

Azt nem tudom hogy milyen régi mert több gépből lett össze rekva.

Már a játékos részt én bonyolítottam túl mert elég lett volna annyit írni hogy legyen rajta wine.

Jáccani tudok most is még hozzá windowsos játékokkal és jobban futnak mint windowson.

Nem windowst nem telepítek mert ahogyan azt kitaláltad alig értek valamit a gépekhez és folyton elrontom ezt is ami van windowst meg ujra telepíteni 2 hetente macerás lenne. Ez meg van 1 óra alatt.

Én a lehető legtöbbet szeretném kihozni a gépemből. Én csak skype-olok meg jáccok meg netezek meg dolgozok rajta valamint nyomtatok úgyhogy örülök ha azt is meg tudom oldani. Jah és legyen a rendszer könnyen telepíthető. A mint tényleg jó de azért hátha van jobb számomra. És ha nincs hogyan hozhatom ki a mintből a letöbbet?

Itt leírtam mégegyszer hogy mit szeretnék. Ha nem vagyok érthető akkor elnézést kérek mert én vagyok a hülye. De a válaszaidban enyhe gúnyosságot érzek Májk.

Üdv! geri

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Nya, menjünk vissza a

Nya, menjünk vissza a kályhához!

Az a fő kérdésed (gondolom azért szántad címnek), hogy melyik Linux Mint a legjobb gyenge gépre. Leírom a szigorú magánvéleményem (mert valójában a te véleményed fog számítani, amit több más vélemény, és személyes tapasztalat alapján állítasz össze):

A tiédtől sokkal gyengébb gépen a Mint 9 volt a legjobb. Volt rajta 10 is, de az nyűgösebben működött. Ez 5 évvel ezelőtt volt.

Hasonló (a tiédhez) konfigon (kicsivel gyengébb proci, de hajszálnyival jobb videókártyával) a Mint 11. A 11 még mindig üzemel, teljesen elégedett vagyok vele. Nem állítom, hogy rettenetesen gyors, de nagyon bírja a kínzást. 

A többi konfigot nem említem, mert erősebbek a tiédtől.

Ami nagyon gyors volt az első konfigon, az a Chrunchbang 10, és a Peppermint 3. De szolgáltatásban messze elmaradtak a Mintektől. 

A második konfigon jelenleg is van egy Pepper 4, de semmivel sem tartom jobbnak a 3-tól, sőt...

Egyébként nem értem, mire ez a nagy kihegyezettség a "gyorsaságra". Mint említettem, a 11 nem egy erőművész, de Openshottal szerkesztgettem videókat, és soha nem volt hibája. Az online videók szaggatás nélkül mennek. Pedig a Linux is le tud fagyni. De durván! Ugyanezen a gépen van egy 13 Cinnamon is, de jobban teljesít a 11. Jobban is szeretem használni.

Ezért írtam azt, hogy a gép "évjáratával" közel azonos oprendszert érdemes használni.

No, ezen a 11-en Wine-nel próbálgattam az MSTS-t, valami alapabb verziót. Tudod, ez ilyen vonatos játék, én vagyok a masiniszta, és virtuálban elutazhatok a keresztanyámhoz Piripócsra. Nem vagyok megszállott játékos, arra használtam inkább, hogy stabilan menjen a gőzmozdony vezetése. Egyébként van mozdonyvezető haver, párszor utaztam vele az állásban, Csörgővel már simán driftelek, tehát nem így köt le a játék.

Fogalmam sincs, hogy a játéknak normálisan milyen a grafikája, de számomra elég szegényesnek tűnt azzal a vassal. Csak arra emlékszem, hogy rendszeresen nem álltam meg az állomásokon, és volt egy kalapos krapek, akinek nagyon eltátódott a szája olyankor. Úgy gondolom, hogy ez nem grafika, ez csak egy izé. Ennyit tudott a vas. Ami kb olyan volt, mint a tiéd.

Írom ezt úgy, hogy a Mintek elég jól összerakott rendszerek, ha az ember nem ront rajta, elég jó eredményt lehet várni tőlük. Mint pl a sok hibbant játék a Wine-nel.

 

Bármelyik disztró fórumára bemész, mindenhol az ottani favoritot fogják tolni. Nem elfogultságból, hanem inkább azt ismerik, arról mondanak véleményt. Aztán csak nagy kavarodás lesz a fejedben.

Attól tartok, a linuxos sokszínűségben el fogsz veszni, és fődhövágod a keresztet, aztán felraksz egy XP-t a játékaidnak. Nem a vindóztól féltelek, hanem a besokallástól. Az az elvem, hogy a feladathoz a legjobb alkalmazást kell megtalálni. Vindózos játékhoz márpedig vindóz kell!

Normális netezéshez, egyéb mindennapos alkalmazásokhoz Linux.

 

A helyedben holnap vennék egy SSD-t a gépbe (szerintem azon a lapon már van SATA), és megpóbálkoznék egy 13 Xfce-vel. Azért javaslom a 13-at, mert stabilabb, mint a 17. Az Xfce elég jól összekapta magát, látszik, hogy ad valamit, de gyors is. Aztán fel a Wine, és kipróbálnám a játékokat.

Egyszerűbb (és pont ettől "gyorsabb") Linuxot neked nem javaslok, mert lehet, sok egyéb hegesztést kérne. Mondjuk jó tűzkeresztség lenne, mert vannak alapvető szabályok a Linux körül. A Linux-társadalomban létezés törvényszerűségeire gondolok, ami azzal kezdődik, hogy (idézve nagy öregek sokat ismételt bölcseletét) a "Linux megválogatja a barátait".

 

Ebből az alapvetésből kiindulva kell megértened, hogy én sem gúnyolódtam veled, hanem szimplán annyi, hogy csak annak lehet segíteni, aki fogékony is a segítségre. A Linux kezelése nem next-next-finish, hanem tanulási folyamat. Igaz, jelentős a fejlődés, már ott tartunk, hogy az adathordozót beszerezni nehezebb, mint használható Linuxot csinálni. De azért ingyenes, mert a te munkád is számít, nem csak azoké, akik munkájától ingyenes.

 

Tehát, ugorj bele, és csináld!

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)

Köszönöm a válaszod. Ha

Köszönöm a válaszod. Ha megsértettelek a gúnyolódással akkor elnézést kérek mert nem volt szándékos.

Nem fogok a Linuxtól elpártolni mert pont a windowsnál "vágtam földhöz a keresztet" mert ahogy írtam nem értek a gépekhez és ezért nem tudtam karbantartani. Linuxnál ha elszúrok valamit akkor újra telepítem oszt kész. Ha jól értelmeztem azt javasoltad hogy próbáljam ki a mint 13 at. Meg is fogom tenni csak a kérdésem az lenne hogy a régebbi kiadásokat (vagy mi a csudákat) támogatják e? Gondolok a 13ra. Vagy mégis ezek miben térnek el?  Ma úgy döntöttem maradok a mintnél mert mégis csak ismerem és sokan ismerik. Előtte kipróbáltam az ubuntut de az nem szerette a video kártyámat. Ekkor tértem át mintre és nekem egészen bejön és a családnak is. Jah meg hogy csak a windowson lehet jáccani azt nem mondanám meg ha még sem tudok jáccani akkor nem dől össze a világ úgyis van 1001 dolgom.

Jah és honnan lenne érdemes letölteni? Ami itt van az oldalon az jó?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Marcsi képe

Lubuntu 14.x nem tudom

Lubuntu 14.x nem tudom pontosan a számát, ami nekem a régi gyengécsle laptopomon van.

Az egy régi acer aspire 5310-es. Nagyon gyors lett a gép ezzel a rendszerrel.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Ezt is kiprobáltam meg is van

Ezt is kiprobáltam meg is van valahol a lemez de sajnos a videókártyám és a lubuntu nem birják egymást. Ez van a lubuntuval, xubuntuval, kubuntuval meg az ubuntuval is. Valami probléma volt vele folyton szétesett a kép és lelassult. De azért köszi a választ!

geri

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Köszönöm a válaszod. Ha

#14

Sajnos ez a "nem értek a gépekhez" belépő egyenes út a csúfos távozáshoz. Kell érteni valamennyire, mert a problémákat te, magad fogod megoldani, a hozzáértő segítő csak megmondja az okot, és tesz egy javaslatot. Remélem érted, hogy műxik ez. 

Ha Mintet akarsz próbálni, akkor a 13-at javaslom, abból is az Xfce-t. Még 2 évig támogatott, tehát lesznek frissítések. Szerintem nagyon eltalált rendszer, annyira semmi gondom nem volt vele, hogy ez alatt a 2 év alatt teljesen leépültem agyilag a Linuxberhelés tekintetében. Ezt használja a hugom is, a nénikém is, szóval ha a két idősödő szépjány tőlem 2-300 km-re elvan vele probléma nélkül, akkor nem lehet rossz.

Hogy miben térnek el a régiektől? Határozzuk meg úgy, hogy sokkal fejlettebbek a működési séma, a biztonság, a hardverkiszolgálás, a használhatóság, meg mittomén milyen kívánatosságok tekintetében. Egy példa: A 9-be bedugtam egy Huawei mobilmodemet, és csak lesett mit akarok, hegeszteni kellett napokig. A 10 röhögve vitte ugyanazt a modemet minden belenyúlkálás nélkül. Azzal komoly fejtörő volt anno, hogy milyen webkamerát eszik meg, hogy legalább fejjel lefelé képem legyen. A 13-ba bármit beledughatok (DV kamera, mobiltelefon, teszkós 1 MP-es fényképező, ósán gazdaságos ledes kamera 2300-ért), azonnal működik, és szkájpolhatok saját arculatommal. 

Jó az LX is, meg az Openbox is, meg egyéb minimál környezetek, de szerintem egy emberkinézetű megérdemel ennyi "luxust", amit egy Xfce tud adni.

Azért azt elárulom, hogy egy minimálrendszer is elveszi a magáét egy jobb vason, tehát az én CB10-em a rozzant 2.2-es Celkán, meg 512 memóriával szabályosan termelte a MHz-eket, de egy 3.6-os Athlon és 1,5 Gb memóriából úgy elvette a maga 5-600 megáját, meg 60-70% processzorteljesítményt, hogy öröm volt nézni. Igaz, szabályosan dagadt a gép oldala, de ha érzékeli a hardverkörnyezetben a lehetőséget, nem szégyellős egyik sem.

Az SSD-t nem véletlenül írtam. Meglepően felgyorsítja a gépet. Vélhetőleg telepítés után kapsz egy üzit, hogy zárt meghajtók érhetők el. Ebben majd érdemes lesz konzultálni, mert lehet, az nVidia oldalon jobbakat találsz, de lehet lesz egy jó kis kernelpánikod.

Igen, "innen" is le lehet tölteni bármelyik Mintet, mert tképpen a fő oldalra irányít. Teljesen megbízhatóak.:)

Akkor sok szerencsét!

Mostantól pár napig nem leszek, kiváncsian várom, mit alkottál.

 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Telepítettem .De áht nem is

Telepítettem .De áht nem is tudom. Nem nagyon működik. Nem szereti a videó kártyám ő se. Illesztő programoztam de még mindig nem az igazi. A wine-t nem hajlandó letölteni és nyelvi csomagokat sem. Azt mondja hogy nézzem eg a net kapcsolatot de már letöltöttem rá egy programot próbaképpen de erre már nem hajlandó. A nyomtatót meg nem találom. Ötletek?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Telepítettem .De áht nem is

#18 Szia.

Fenntebb, szhf62 már ajánlotta  az Antix MX 14.4-et...igaz, Debian alapú, de könnyűsúlyú,  régebbi vasakra optimalizált.

Szerintem tehetnél vele egy próbát Live CD-n. (mit veszítenél vele ?)

Boot közben megjelenő GRUB-ban választhatsz nyelvet. (F2 bill.-vel hozhatod elő a választékot)

http://distrowatch.com/?newsid=08858

(Megjelent az MX 15 is, de az még csak béta állapotban van.)

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Igazad van nem veszíthetek

Szia!

Igazad van nem veszíthetek semmit sem vele úgyhogy a legközelebbi adandó alkalommal azt is kiprobálom.

Köszönöm

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE: Melyik linux Mint a legjobb gyenge gépre?

@#0 Amennyiben számít a véleményem, nekem egy Asus 1,5 GHz CPU Celeron proceszorral szerelt  laptopon 512 MB RAM-mal internetezésre hibamentesen működik a LInux Mint 17 XFCE.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Számít bizony! Én nem azt

Számít bizony! Én nem azt mondom hogy az enyémel nem működik csak azt hogy gorsabbat szeretnék. Amúgy rendesen megy a gépemen.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Csak egy vélemény...

 @Ertzukopőlgtdgsge456 érzésem szerint a linuxoknak (is) megvan az alapvető működési sebességük. Ezt több (régebbi szériájú) gépen, és sokféle linux, és ubuntu rendszerrel tapasztaltam (nem kifejezetten játék szempontjából). Lehet ha a gépedre igen csak erősen zsebbenyúlósan áldoznál, talán észre tudnál venni valamennyi gyorsulást rajta. (Mellékesen: Nekem nem régen adta meg magát az őskövület laptopom - amin jó néhány linux és ubuntu rendszer "vendégszerepelt". Most egy "újabb szerzeménnyel" - amit még valamennyire bővíthetek - tapasztalom, hogy a játékok mintha pörgősebbek lennének rajta.)

Talán el kellene döntened magadban hogy melyik éri meg neked, hogy a meglevő gépedet érdemes lenne-e kibővítened (fejlesztened) hardveresen (ha gyorsabb működést szeretnél tőle elvárni), vagy (könnyes búcsút intve a régi gépnek) beruházol egy újabbra, amin a legújabb Linux Mintek is pattogósan gyorsan futnak. (Az előző asztali gépem - IBM Lenovo S51 - múzeális példány volt, a mai napig is működik -, de egy alkalommal a Zorin OS9 64 bites változatával is "sokáig" nyüstölve (kb 2 hétig) elboldogult hiba nélkül. Ezt a lehetőséget ne próbáld ki! Csak érzékeltetni szeretném ezzel, hogy sok múlik a gép hardverfelépítésén is.)

 Lehet ha a régit fejleszted, a működési sebesség nem fog jelentősen változni, de legalább a gépedet egy kicsit megkíméled. Ehhez leginkább magadnak kell felfedezni a megfelelő operációs rendszert, ebben mi csak útmutatóval (ajánlással - amit neked magadnak kell kipróbálni) tudunk jóindulattal szolgálni. Egyébként az előző laptopom egy Acer Extensa volt, az XP után (maximális hardverbővítéssel) ubuntu 10.04-től elkezdve Pingui, xubuntu, lubuntu, LXLE, LM13 Cinnamon és XFCE, és MX14 futott rajta, közel ugyanazzal a működési sebességgel, kisebb-nagyobb "malőrökkel". Még legjobban az MX-et szerette. A mostanira (1-2 gyors "teszt" után) a LM17.2 XFCE került fel, és a(z egyenlőre) kevés (1GB) RAM ellenére is aránylag jól fut.

Az új gépnél kedvedre válogathatsz "becsukott szemmel" a distrok között hogy melyik lenne a szimpatikus neked. A réginél nagyon korlátozva vannak ezek a lehetőségek - a gépek korához, és hardverteljesítményéhez mérten. Ha windowsos játékokat akarsz futtatni linuxon (és persze az eredeti gyorsaságával), inkább tegyél le erről a szándékodról. A Wine sem csodaszer erre. Van amelyik játékot (alkalmazást) elindítja, de akad amelyikkel nem boldogul, vagy csak a program (erősen) hibás működédével tudja futtatni némelyiket. Ilyenkor érdemes erre a célra megtartani a régi gépen a windowst, egy másik új gépen bármilyen linux könnyedén (gyorsan) elszaladgál.

Még egy alapvető dolog: Aki soha nem használt linuxot, olyantól nem szabad tanácsot (vagy ajánlást) kérni, bármilyen jó haver. Nem elég az, ha csak valaki "látta" hogy más (is) használ linuxot, és erre a "tapasztalatra támaszkodva" ajánlja. Itt jobb, ha a saját lehetőségedhez mérten alakítod ki a használni kívánt rendszert. Ki kell tapasztalni magadnak a használat során, hogy érdemes-e megtartanod azt a kiszemelt distrot vagy másikat feltenni helyette.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm a válaszod!

Köszönöm a válaszod!

Igen szeretnék egy új gépet venni. De arra még várnom kell még arra is hogy akármit is fejlesszek rajta. Következőleg DVD írót és olvasót fogok bele venni mert ez ami van nem túl jó. A játékok nagy részével nem tudok játszani. De én főleg 1997-2003-ban kiadott játékokkal játszok. Mert azok elvileg simán elfutnak wineval is ilyen gépen. Nem mindegyik de némelyik igen. Hát mostmár sok oprendszert kipróbáltam és egyik sem működött úgyhogy marad ez. Ez sem vészesen lassú. De tényleg nem értem hogy miért nem akarnak ezzel a videó kártyával rendesen dolgozni. Ha van ötletetek irjatok. Mert ezt sokáig fogom még használni mert nem keveset kell gyűjtögetnem. Nem méregdrága játékra való pc-t szeretnék hanem a mostaninál picivel modernebbet.

geri

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Szia!

 Szia!

 

Az,hogy kinek milyen a lassú,meg modern az szerintem telejesen szubjektív...csak a powerusereknek van igényűk,hogy mindig az aktuális legjobb cnfigjuk legyen.Én egészen a közelmúltig(egy héttel ezelőttig)használtam eg yigazi matuzsálemet,P4 2,6Ghz 1,5Gb ram Nvidia Geforce Mx5200 videokarival.Szépen futott rajta a Mint 13 Mate,de feltettem hozzáa KDE-t is...mondjuk a 4-es KDE óta nekem nem igazán jön be..de a lányeg...most egy AMD 64 Athlon x2 3000+ 2,3 GHz 2Gb ram Nvidia Geforve 8200 256mb video configon a Mint 17 Mate 64 bit megy,és erre ráhúztam a Cinnamont is...eddig meg vagyok elégedve bár a ramhasználat kicsit aggaszt,de ez megoldódik mihelyt a 4gb ramom megérkezik....

 

üdv :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Samsung N150

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy szerintetek melyik Mint-et érdemes egy Samsung N150 -es Netbook-ra telepíteni? Mint 13 vagy egy újabb?

Processzor Intel® Atom™ N450 1,66 GHz Chipkészlet Intel NM10 Memória 2 GB Grafikus vezérlő Intel GMA 315 Grafikus vezérlő memória megosztott

Jelenleg egy Mint 17.3 fut rajta, de szerintem egy kicsit megfogja, egy régebbivel lehetne gyorsabb is?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Samsung N150

#26 Szia.

Próbáld ki ezt : live CD-ről. (Nagyjából képet kaphatsz róla, hogy tetszik-e a vasadnak - és neked.) :)

http://www.linuxmint.com/edition.php?id=205

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:Samsung N150

#27

Szia!

A Mate 17.3 optimálosabb választás lenne mint az Xfce 17.3? Most az utóbbi van rajta, csak mint írtam kicsit akadozik néha! Nem őrült lassú csak néha el-el gondolkodik...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:Samsung N150

#28 Bocs !

Ezek szerint, félre értettem...valaiért, azt hittem hogy 17.3 cinnamon van fent.

Az Xfce-nek kisebb a rendszerigénye mint a Mate-nak. (valamennyivel)

Talán a KDE-t próbáld meg...ha ezt sem szereti a géped, akkor más kiadás után kéne nézned.

http://www.linuxmint.com/edition.php?id=215

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve