(Megoldva)kapcsolódási problémák, wifi stb

Fórum: 

 sziasztok, az alábbi levélke várt a munkahelyi rendszergazdától... a widowsos gépeket beállította, az általam használt linu mintesekhez nem nyúlt....nos linux mint 17 cinnamon alatt a hálózat menüben van egy olyan opció, hogy rejtett hálózatok megjelenítése ahová beírva az adatokat, tudtam kapcsolódni wifihez (lenovo thonkpad x200) van azonban egy régi sztali gép mint mate 17-el, tenda wifi stickkel, ahol ezt rejtett hálózat megjelenítése opciót nem találom, ill a kiválasztott személyes wpa2 titkosítás visszaugrik személyes wpa -ra, a gép nem tud csatlakozni netre....mi lehet a megoldás..ha lehet szájbarágósan mert nemvagyok ebben (sem ) guru....köszönöm...
"2. Be kell állítani a hálózati nevet (SSID) is, ami ebben az esetben ".......". (a 2 előtt szóköz van!)
A hálózat vagy nem jelenik meg, vagy kicsit várni kell amíg kiírja az eszköz , hogy "rejtett hálózat", vagy "egyéni hálózat" néven. Ez direkt így van beállítva, hogy aki esetleg kintről megpróbálja feltörni, annak megnehezítsük a dolgát.
Segíthet, ha a régi nem használatos hálózatok törlése ill. egy eszköz újraindítás, mivel az új router-nak új "táblázata" van, oda programozza a kapcsolt eszközeit.
3. A jelszó: "....""