[Megoldva] Virtualboxban nem látszik az exe-fájl

Fórum: 

Megfogadva a jótanácsot, folytatom a Canon nyomtató telepítését a Virtualboxban telepített WindowsXP-ben. 

Ha a Canon cd-ről próbálom telepíteni, csak szövegben látom, hogy van benne egy exe-fájl.

Ha meg letöltöm az Internetről, akkor a Windowsban egyszerűen nem látszik. A képen baloldalt látszik a Linux-ban levő mappa, jobboldalt meg ugyanaz a mappa megosztva, ahol a kékkel kijelölt exe-fájl nem látszik. 

Van valami további ötlet, mit tehetek?

Legrosszabb esetben nem Virtualboxban, hanem külön telepítem a Windowst a Linux mellé, de jobban szeretném, ha Virtualbox-szal meg lehetne oldani.

Cd megvan

Hozzáadtam a gazdagép meghajtóját és minden más lemez (audió, videó) működik is benne. De amikor a Canon telepítője van bent, és rákattintok, abban a pillanatban kikapcsol a Windows.

Próbáltam az Új program telepítése opcióval kezdeni és beböngészni a cd-meghajtót, de úgyis kikapcsol. 

Úgy tünik, lehetetlen. Vagy van más ötleted?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Virtualboxban nem látszik az exe-fájl

@Hymer: Készíts ISO-fájlt a CD-ből, és a VirtualBox-ban válasszad ki a képfájlt, mint CD-meghajtót. Sokszor így tudtam telepíteni az eszközökhöz a drivert.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Sikerült végre!

Köszönöm, tresor, a vboxusers megoldotta a problémát, rögtön megtalálta a virtuális windowsxp a nyomtatót. Hosszú Lajos, kösz neked is, de tresor tanácsát követtem, közben a tiedet már nem láttam, de így is jó lett. Majd ha megint veszek egy nyomtatót... Hozzáadtam és most már nyomtathatok és szkennelhetek minden lehetséges beállítással. Ha megelégszem az alapbeállításokkal, akkor Linuxból is megy, de ha ügyeskedni akarok, megnyitom a nyomtatót a virtualboxban.

Most már csak azt bánom, hogy újat vettem, mert ugyanezt meg tudtam volna oldani a HP-nyomtatóval is, csak akkor senki nem mondta, hogy virtualboxot használjak. 

De óriási köszönet, vége a többhónapos vesződségnek. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Örülök, hogy sikerült. A

Örülök, hogy sikerült. A nyomtatási és szkennelési feladatokat pompásan ellátja az XP, csak ne engedd ki a netre.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve