[Megoldva] Szerkesztett médiainformációk

szhf62 képe

Fórum: 

 Némelyik médialejátszóban van lehetőség a műsor adatainak szerkesztésére, módosítására (Banshee, Clementine stb). Ezek csak a programban tárolódnak el, nem lehet a módosított résszel együtt külső tárolóra átvinni. Létezik-e olyan médialejátszó linuxon, amelyik erre a műveletre is képes?

szhf62 képe

RE:Esetleg

#1  Sajnos ez nem nyert. Hosszabb ideig használtam különféle linux rendszereken, de szinte mindegyikben előfordultak időnként (az előző gépeimen is) vele - megmagyarázhatatlan - hangzáshiba jelenségek. Ezen nem szerkeszthető a műsorinformáció, csak a "kapott" tartalmat közli. (Összességében ez egy jó közepes médialejátszó, ha képes lenne a szerkesztésre, és a módosított tartalom átmentésére, megtartanám - használnám. Egy ideje már a Deadbeef-et használom - ez sem tudja ezt az igényemet teljesíteni -, ezen nincs hangzáshiba, sőt a hangszínszűrése [a kicsit lassabb reagálás ellenére] eddig a legkorrektebb.

Régebb óta windowst (XP) használók bizonyára emlékeznek rá, hogy a Windows Media Player 7-es vagy 8-as kiadásáig lehetőség volt a médiatartalom bemásolására, szerkesztésére, és ezt így módosítva "kivinni" a gépből - lemezre, vagy egyéb helyre. Ez a későbbi WMP kiadásokkal megszűnt (bizonyára a szerzői jogok és egyebekre való hivatkozással).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:RE: Szerkesztett médiainformációk

#3 Köszönöm, de sajnos nem ezt kerestem. Az Amarok a Wikipediából frissíti a lejátszólistát, a nekem meglevők már régóta "megérettek" egy kis "igazításra", amit ebben a nálam létező formában nem tudok ezzel javítani. (A médialejátszók többsége csak a lejátszási listát menti, ami így nekem használhatatlan.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

"Láss, ne csak nézz". (Illés) :)

 Jó hírrel szolgálhatok azoknak, akik hasonló problémával szembesültek, és valamiért ezt jegelték.

Régebbi adatlemezek között kutatva megtaláltam a WMP 7-es kiadását, amit a Wine-vel sikertelenül próbáltam működésre bírni. (XP-n jól teljesített, tudta a fentebb leírtakat.) Ez mellett szintén megleltem a (szintén windowsos) CD'n'GO-t is, ami a Wine-vel futtatható linuxon, teljesen magyar kezelői felülettel. Ez már képes a metainformációk szerkesztésére (igaz, néha kissé kihagyós formában!). Az egyik visszanézésnél (LM 17.3 XFCE 32 bit) a fájl tulajdonságaira kattintva, ott a "Hang" menüben szerkeszthetőek a metainformációk. Mivel nem tudom hogy ez a "Hang" menüpont a CD'n'GO telepítésével jöhetett-e létre, vagy már a LM 17.3 tartalmazza-e, a windowsos programot egyenlőre nem akarnám törölni a gépekről (megköszönöm ha valaki ezt megnézné.). A szerkesztett információkat az összes eszköz egységesen "kezeli".

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:"Láss, ne csak nézz". (Illés) :)

#5 'A kihagyós forma' az ékezetes karakterekre vonatkozik?
Az EasyTAG is jó a metaadatok szerkesztésére.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:RE:"Láss, ne csak nézz". (Illés) :)

#6 Nem. A "készre írt" információra. Elő fordult a CD'n'GO-val hogy a szerkesztett változatot kimentve (mivel csoportosan módosítottam) a mentésen a kezdeti állapotban láttam viszont a fájlokat. Ha ugyanezeket a LM (fájl) "tulajdonságok -> hang" menüben néztem vissza, ezeknek a szerkesztett adatoknak egy része - némelyik több, másik kevesbé - hiányos formában jelent meg. Ezeket ekkor itt frissiben kiegészítve jöttem rá, hogy a CD'n'GO nélkül is megoldható a módosítás - teljes sikerrel. 

Ha valaki windowson használta a CD'n'GO programot és linuxon is szeretné továbbra is használni, erre a kellemetlen meglepetésre fel kell készülnie. Lehet hogy a Wine "nem tudja tökéletesen működtetni" ezt a programot, de ebbe nem akarnák bele merülni. (Csak mellékesen: Aki ismeri a Winampot, annak jó hír, hogy Wine-el a Winamp3 - a videólejátszás kivételével - hibátlanul megy.)

Ezért is kértem, hogy nézzen rá valaki (lehetőleg LM 17.3) XFCE-n a (médiafájl) -> tulajdonságok menüre, hogy ebben szerepel-e a "Hang" almenű, ami ezt a szerkesztő funkciót lehetővé teszi, vagy ezt a CD'n'GO-val "örököltem" meg. Nem szeretném "kísérletként" frissiben eltávolítani ezt a programot, nehogy a kezdeti állapotra "érkezzek vissza". (Még elég sok molyolni valóm van ezekkel a médiatartalmakkal...  :)  )

Ránéztem az EasyTAG-ra, ha ez működne magyar menüvel ő lenne a legideálisabb nekem. (Gyanítom hogy ez a program képes törölni is. Nem szeretnék véletlenül "mellényúlni", mert akkor búcsút mondhatok a rég óta féltve őrzött "kincseimtől". :)  )

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:"Láss, ne csak nézz". (Illés) :)

#7

Mint 18 XFCE-ben a médiafájl (mp3) "Tulajdonságok" fülnél szerepel a "Hang" és szerkeszthető, menthető. Csak az alap program van telepítve. Remélem tudtam segíteni

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:RE:RE:RE:"Láss, ne csak nézz". (Illés) :)

#8 Köszönöm, igen. Ezek szerint a LM 17.3 XFCE-ben is ugyanígy meg lehet. Így már nyugodtan kitörölhetem a windowsos CD'n'GO-t. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve