[Megoldva - Openshottal] Videóklippek összefűzése Avidemuxban

Fórum: 

A mobilomat néha elforgattam filmezés közben függőlegesről visszintesre és vissza. Gondoltam, gyerekjáték lesz ezt megszerkeszteni, hogy ne kelljen situps-okat végezve nézni a videót. 

Odáig már eljutottam, hogy feldaraboltam a filmet és elforgattam a visszintes szekvenciákat függőlegesre. Szépen mentettem őket sorszámozva. Aztán kinyitottam az egyest, rákattntottam a Hozzáfűz-re. De az egyes 720x1280, a 2-es pedig 1280x720. Szeretném, ha az egész film 1280x720 lenne. Ha a Resizeban ha az arányt nem zárolom, akkor nagyon kövér lesz mindenki. A Keret szűrő se megoldás, mert az meg elvesz a széléből, nem kiegészít. 

Mi a megoldás?

SZERKESZTEM.  Kereteket hozzáadtam és mindkét filmből csináltam egy 1280x1280-as videót, és így a Hozzáfúzre kattintva már nem jött hibajelentés. De korai volt az öröm, ugyanis semmit nem fűzött hozzá. Az első klipp maradt, hiába mentettem, a második már nem ragadt hozzá.

kimarite képe

Videóklippek összefűzése Avidemuxban

@#0 A hozzáfűzés után add hozzá a keretet.
Más: Úgy látom az átméretezés szűrő a Qt Avidemux-ban nincs benne.
A youtube-dl-lel letöltöttem ezt a két videót,
https://www.youtube.com/watch?v=yvsQsao1F88
https://www.youtube.com/watch?v=VZt7J0iaUD0
az első videó végére léptem,
a második videót hozzáfűztem az elsőhöz,
az FPS-t módosítottam,
és átnevezve mentettem a végeredményt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Videóklippek összefűzése Avidemuxban

Tetszettek a filmek, bár nem értem, hol mutatod a hozzáfűzést.

A hozzáfűzés után nem lehet hozzáadni a keretet, mert keret vagy átméretezés nélkül hozzáfűzni se lehet. És számolgatni kell kockás papíron, a két hossz közötti különbség osztva kettővel hozzáadva jobbra és balra (Ez a kiszámítás lehetne automatikus)

SZERKESZTVE Az FPS ott van a Szűrők között, de mit csináljak vele?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Videóklippek összefűzése Avidemuxban

#2 A hozzáfűzés a menüben van. Most kipróbáltam különböző méretekkel.

Kénytelen vagy elfogadni ezt:

Az MKV választásánál (Beállítások rádiógomb)lehet választani a képarány erőltetését. Próbáld ki a két videónál egy értéken, de a videók szélessége egyforma legyen: tehát külön szerkeszted a két videót a szélesség megkötésével. Nem próbáltam ki. De hátha a kézi számolgatásra megoldás lehet, mégpedig úgy, hogy nem adsz hozzá alsó-felső keretet.

Az FPS a képkockák száma másodpercenként: frame per secundum. Kell neked, vagy nem, a te döntésed.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 A fejszámoláson már túl

 A fejszámoláson már túl vagyok, ezt inkább csak a program hiányosságaként említettem. Most már négyzet alakú minden, 1280x1280. Hibajelentés nincs. De nagyon furcsa, a visszintes filmnél nem akar az alsó keret beállni, teljesen eltorzul a film. A formátumon múlik? Melyik formátum kell nekem? Ne mondd, hogy azt én döntsem el... 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

 A fejszámoláson már túl

#4 Most már négyzet alakú minden, 1280x1280.
-- ezt nem tudom, hogyan csináltad, nálam rendben volt (a javaslatokat megcsináltam)

Hibajelentés nincs.
-- nem is kell. Azt csinálsz, olyan kinézetet, amit szeretnél. Liberalizmo Linuxizmo.

De nagyon furcsa, a visszintes filmnél nem akar az alsó keret beállni, teljesen eltorzul a film. A formátumon múlik? Melyik formátum kell nekem? Ne mondd, hogy azt én döntsem el...
-- melyik formátumot használtad most? Mutass egy képet, az érthető a legjobban.
-- az ember dereka szokott beállni. Nem látszik az alsó keret, vagy hogyan érted? Mi a használt szűrő neve?

Én a régi Avidemux-szot használtam, amikor még az XVid volt divatos ;). Most az MKV a divatos. A legfontosabb kérdés, hogy hol szeretnéd lejátszani, asztali lejátszóban is, mobiltelefon, mi a célod a hozzáfűzéssel? Ja ... ez volt a Facebook-os kérdés? Vagy nem?
Szoktam DVD-ket készíteni, a DeVeDe-vel, de előtte DV fájl készítek a Kino-val, és azt dolgozom fel az Avidemux-szal, amjd egyenként betöltöm a DeVeDe-ben. Mármint egy koncertet számokra vágok szét, és a számokat DVD menükben alkalmazom. Néha kihagyom a Kino-t.

Esetleg (általában):


 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Mediainfo

#5 A számolgatáshoz és a videó tulajdonságainak megnézéséhez (de a lejátszók is tudják, pl. a VLC):

sudo apt-get install mediainfo mediainfo-gui

Videó > egér jobb gombos menü > Megnyitás a Mediainfo-val

Vagy betallózod. Nézet (View): Text vagy HTML

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Openshot

Sikerült. Kérdés törölve av Hymer.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Összeillesztendő videók

#9 Egy, két napja írtad, számolgatni kellett. Még egyéb nehézség merült fel, vagy csak kevés időd volt? ... csak, mert a számolgatás után a két videó összeillesztése gondolom, percek alatt megvan.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Openshot a megoldás

 Az Avidemuxban a fekvő klippnek beírtam felső és alsó keretet.  Végülis összeállt, de a fekvő videó nem középre került,  hanem felül összeadódott a két keret és a videó alulra került. Következő lépés az lett volna, hogy összeillesztés után négyzetes formáról fekvő téglalappá méretezzem át az egészet, torzulás nélkül. Itt feladtam.

Az Openshotban viszont mindent könnyedén megcsináltam, még számolgatni se kellett. Valami miatt nem tetszett az Openshot, de ezentúl az lesz a kedvencem. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Openshot a megoldás

#11 Lehetséges, az Avidemux használatát gyakorolnod kell. Szívesen összeillesztem a három videót, ha megírod a forgatókönyvet. Ahogy időm lesz erre. És leírom a folyamatot.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Openshot a megoldás

#12 Csak segítségként: Ha az Avidemux-al (vagy egyéb konvertálóval) a videót (kép: x264, hang: mp3, kimenet: MP4muxer "állásban") átkonvertálod, az Avidemux könnyebben össze tudja fűzni ezeket. (Viszont tapasztaltam hogy /Bionic és Cindy rendszeren/ hosszabb "tételt" nem képes összefűzni, sőt kettőnél több darab film egyesítésére - fűzésére - sem "hajlandó"... Van egy jó imádságod ehhez?  :D ) Sok sikert.  :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Openshot a megoldás

#13 Majd megpróbálom. ;)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve