(Megoldva) OpenShot Video Editor

szhf62 képe

Fórum: 

 Nem régen a megmaradt .VR fájlformátumú lemezek tartalmát sikerült a Transmaggedonnal átkonvertálni asztali gépeken is nézhető formátumba. Itt csak egy szépséghibába ütköztem. A lemezek 8 órai tartalma egyben látható. A Szoftverkezelőben keresve találtam az OpenShot Video Editort, amivel (érzésem szerint) ezt a tartalmat szerkeszteni, vágni lehet. Mivel idáig nem volt dolgom videószerkesztővel, a felvételek vágásáról (az OpenShottal) érdeklődök, hogy miként lehet ezt egyszerűen kivitelezni. (Van lemez, amelyiknek a tartalma - már - nem az indulástól kell.)

kimarite képe

RE: OpenShot Video Editor

@#0 Nem vagyok meggyőződve, hogy csak így lehet (Razor Tool), de a videó másolatát szerkesztve megpróbálhatod (vagy, ha megvan máshol az eredeti, akkor nem szükséges másolat).
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2195201
https://answers.launchpad.net/openshot/+question/238048

Ki kell jelölni egy szakaszt, általában úgy kell. Ismerd meg, amit használsz.
http://www.openshotusers.com/ # manual
http://www.openshot.org/features/ | http://www.howtogeek.com/howto/3558/openshot-is-video-editing-software-f... # Clip resizing, trimming, snapping, and cutting (tudja)

Más megoldás: http://askubuntu.com/questions/56022/what-to-use-to-quickly-cut-audio-video # ffmpeg vagy avconv

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

RE: OpenShot Video Editor

@#0 Szia.

A YouTube-on találsz bemutató videókat az OpenShot használatáról. (igaz, keresni kell, hogy rátalálj a megfelelőre.)

Ha  sima vágásról van szó, talán könnyebben használható az "Avidemux" (gtk). (ez persze, csak személyes benyomás.)

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
szhf62 képe

Szerencsére találtam

Szerencsére találtam használható videót a YouTube-on. Valami profi dolgozhat a programmal, nagyon gyors tempóban (és ubuntuval) csinálja a szerkesztést. (Ellesem a technikáját lassítottan nézve.) Csak vágni kell az anyagot, némelyik rész a felvételekből már nem aktuális. Ezek a gépen vannak átkonvertálva, de amíg ez nincsen simán vágva, a lemezeken is megtartom az eredeti felvételt. Mindenesetre az Avidemuxnak is utána nézek. Köszönöm a segítséget.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
vyla képe

RE:Szerencsére találtam

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

 Köszönöm mindenkinek a

 Köszönöm mindenkinek a segítséget. Nekem az Avidemux a tökéletes, ezt egy kezdő felhasználó (mint én) is könnyen kezeli, mivel csak vágásra kell használnom (most).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve