[MEGOLDVA] Nem látható a Firefox jelölőnégyzeteiben a jelölés

Salabakter képe

Fórum: 

Sziasztok ! A közösség segítségét kérném az alábbiakban. LMDE 2 használok Xfce-vel. A Firefox alá elég sok beépülőt telepítettem. Többek közt a Classic Theme Restorer-t, a Hide Caption Titlebar-t, amelyek viszonylag jobban átszabják a Firefox megjelenését. Viszont ezeket letiltva is fennáll a probléma. Már nem tudom hogy ezek hatására, vagy hogy egy Firefox frissítés után mikor, de a Firefoxban a jelölőnégyzetek és választógombok jelzései eltűntek. Tehát nem látható, hogy a négyzetek melyikében van pipa vagy "x", illetve nem látható, hogy a választógombok közül melyik van kijelölve. Érdekes, hogy a Firefox Beállítások oldalán a saját jelölőnégyzeteiben a jelölések láthatóak, és a freemail.hu vagy a prohardver.hu oldalon is láthatóak a bejelentkezésnél (az opcionálisan választható) jelölőnégyzetekben az ott tett jelölések. De pl. itt, a linuzmint.hu site-on a Tegezős / Magázós szavazáson a választógombokon csak addig a pillanatig látszik, hogy mit választottam, amíg ráklikkelek. Utána már mindkét körből hiányzik a pont, tehát eredményében nem látszik, hogy mire klikkeltem. A hiba a Chromiumban nem jelentkezik, illetve más Xfce alatt futó programban sem. Sőt, a másod-rendszeremben a Debian 8.7-ben sem jelentkezik a hiba, igaz ott az ESR Firefox van és nem az 52.0.1-es, friss Tűzróka. (Viszont ott is Xfce a DE.) Próbáltam megoldást keresni a neten (angolul is kerestem), de nem sikerült pontosan erre a hibára rátalálnom. (Olyanra igen, hogy maga a jelölőnégyzet sem látszik. De nálam, ugye, más a szitu.) Ha valaki találkozott már hasonlóval, vagy tudja esetleg, hol s mit kellene megnézzek, megköszönném, ha megosztaná velem. Üdv: SB

Salabakter képe

A ~/.mozilla mappára gondoltál ?

Szia, TheWanderer !

Köszi a tippet,  de a  .firefox az  LMDE-n nem létezik.

A  ~/.mozilla mappa átnevezésével nem működik. . .  Szerintem itt máshol és mélyebben van elhantolva az eb.

A kezdeti problémaismertetésből kimaradt, hogy a "sima" Linux Mint-eken (pl. 17.x, 18.x) ilyen probléma nem fordult elő, de az is igaz, hogy azokra nem én hegesztettem fel az Xfce környezetet, hanem már benne volt a gyári telepítőben.

Viszont a DE-cserénél  nem tettem, mint installáltam (a Mate-s LMDE-ben) az xfce4 környezetet (és még pár "xfce4-*" csomagot), és leszedtem a Mate-t, meg a Compiz-t (meg még pár csomagot, amiket nem használok, pl. Firebird, torrent- és chat-programok).  Mindezt a Synaptic-kal, tehát még nagyon abba sem futhattam bele, hogy függőségi / tőrési problémákat gengeráltam. (Ezt a  Synaptic  jelezte volna egy felugró keretben.)

 A fő gond az, hogy a FF-beépülőkben nem látom hogy melyik jelölőnégyzetben van "x", és melyikben nincs. Így nem derül ki, hogy azért nem csinálja a dolgát az adott addon, mert hibás a kódja, vagy mert egyszerűen csak nincs bejelölve.

És ez az új FF57-ben fokozottan kellemetlen tud lenni (pl. a "Double NoScript"-ben, marhára kellene látnom, hogy mely elemek vannak engedélyezve, mivel sok esetben a trartalom be sem töltődik addig, amíg nincs kipipálva az adott jelölőnégyzet. Azt meg, hogy egyenként próbáljam újra meg újra megnyitva a beépülő beállítási oldalát egy-egy négyzetre rákattintva tesztelni a vielkedést, az egyszerűen nem megy. időmilliomosnak kellene lenni hozzá...) Ez jelen esetben már csak azért is jó lenne látni, mert így nem tudom, hogy a FF Quantummal van baj, a z adott beépülővel, vagy csak egyszerűen nincs bejelölve az adott négyzet.... :-(

Szóval olyan tippet várnék, ami kicsit diagnosztikaibb jellegű, magyarán felátrja a rendszer azon beállításait vagy elemeit, amelyekből valóban / konkrétan kiolvasható, miben tére az én rendszerem el a normálistól.  (Ez a próbáld meg ezt vagy azt nem más, mint lövöldözés a vak éjszakába, szvsz.)

Ne értsd félre, hálás vagyok minden segítő, jó szóért, de nem szeretem a próbálkozásos módszereket.

Én ebben a megoldás-típusban gondolkodom:  feltárni a hiba okát, és arra adni egy adekvát választ. (A próba-szerencse alapon való próbálkozás nem tartozik bele, és nem mellesleg néha sokáig lehetne csinálni... )

Szóval köszönöm a segítséget, főleg ha az egy létező megoldást ad, vagy legalábbis egy erre mutató linket... ;-)

 

Üdv:  Salabakter

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem látható a Firefox jelölőnégyzeteiben a jelölés

@#0 „a Firefoxban a jelölőnégyzetek és választógombok jelzései eltűntek. Tehát nem látható, hogy a négyzetek melyikében van pipa vagy "x", illetve nem látható, hogy a választógombok közül melyik van kijelölve.”
-- próbáld ki az Adwaita témával például.
Amit leírsz, leginkább a téma hatása a böngészőben megjelenő elemek kinézetére. Nálam is volt ilyen.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A ~/.mozilla mappára gondoltál ?

#2 Szia"

Próbáld meg úgy, hogy Súgó -> Újrandítás letiltott kiegészítőkkel. Ha ekkor nem jelentkezik a probléma, akkor tényleg tilts le minden kiegészítőt, majd egyenként egymás után engedélyezve újra meg újraindítod. Ebből ki fog derülni, mi okozza. Tudom, macerás, de nem tudok jobbat.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Salabakter képe

Köszi mindenkinek. . . [MEGOLDVA]

Köszi mindenkinek.

 

Kimarite tippje bizonyult okésnak (Káldeusét már jóval korábban kipróbáltam, de sajna nem onnan fújt a szél).

Úgy fest az LMDE 2 (Betsy) nem igazán tud Xfce környezetben mit kezdeni a saját  "Xfce-*" nevű  témáival.  :-D

Nekem korábban az "Xfce-smooth" volt beállítva. A hiba mindaddig fenállt, amíg egy "Xfce-*" témán kívüli témájú külsőt nem választottam a Beállításkezelő  "Megjelenés" ablakának a "Stílus" fülén.   (Ezt csak azért írom így le, hogy másnak hátha jól jön még.)

Viszont Mint 18.2 alatt nincs ilyen baj, tehát valóban az LMDE - Xfce - Firefox triumvirátus közös gyermeke volt ez a kicsi, de annál bosszantóbb probléma. Most látható minden bejelölés (pipa vagy "x" vagy pont ) a megfelelő négyzetveb vagy körben.

Érdekessége volt ennek a dolognak az, hogy más alkalmazások ablakain belül hasonló jelenséget nem produkált, én legalábbis egyszer sem láttam máshol, csak a különböző verziójú Firefoxoknál (jelenleg az 57.0.2 van fenn).  Persze nem kizárható, hogy pár más alkalmazásnál is előfordulhat, de ezt már sosem tudom meg... ;-) 

Köszi mindenkinek a tippeket, főleg neked, Kimarite.

Szevasztok.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Köszi mindenkinek. . . [MEGOLDVA]

#6  Úgy fest az LMDE 2 (Betsy) nem igazán tud Xfce környezetben mit kezdeni a saját "Xfce-*" nevű témáival. :-D

Nem is adták ki a Betsy-t XFCE gui-val...  :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Salabakter képe

Igaz, hivatalosan nem volt rászabva...

@ Csabrix !

Okés, igazad van, hivatalosan nem volt rászabva az Xfce az LMDE 2-re, de mivel a debianos csomag-tárolókban ott voltak megfelelő Xfce-csomagok, és már volt telepítve egy Debian 8 Xfce a gépemen, könnyű volt összevetni a kettőt. Tekintve, hogy ezen a téren nemigen volt más eltérés, max1-2 kisebb, amit az Ubuntu alapú Xfce-s Mint használt .... Nekem legalábbis úgy rémlik, hogy az LMDE 2 Betsy a Mint 17-es repo-kat is használta, és onnan Mint-es csomagokat is fogadott (mintha lett volna pici eltérés a két Xfce-s csomag-választékban ha az LMDE-én vagy a Jessie-n néztem meg a Synaptic-ban. És hát jó lett volna azok kompatibilitását is leellenőriznie a Mint-es csapatnak.
Persze, tudom, hogy így is ki sem látszottak a munkából, és ezek a fajta, kisebb problémák nem csak a Mint-et érinti, de szinte az összes Linux-terjesztést. Ez afféle kor-tünet, amit talán lassabb haladással (kisebb verzió-ugrásokkal), és többet kompatibilitási teszttel lehetett volna megelőzni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve