[Megoldva] LibreOffice Writer - sortörés eltávolítása

Fórum: 

LibreOffice Verzió 5.1.6.2

Amikor szöveget másolgatok pdf-dokumentumokból. kéretlenül benne marad az eredeti sortördelés is. Ezeket szeretném eltávolítani, az új bekezdések meghagyásával. Az Automatikus javítás - Beállítások nem segített. Ebben kérek segítséget.

A Kate-ben Sorok összevonása

A Kate-ben megtaláltam az Eszközök között a Sorok összevonását. Nekem ez is jó, de ha van valami hasonló a Writerben, akkor örülnék neki.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Sikerült

Igen, az segített. " Egysoros bekezdések összevonása, ha a sor hossza nagyobb mint 50%" javítottam 1%-ra. Ezentúl csak az Alkalmaz-ra kell kattintanom. Az 5-ös pontot nem találtam, mert Formázás eszköztár nincs, csak Formátum, de abban sincs Alkalmazandó stílus és.  az „Alapértelmezett” lehetőség. Azzal megspórolnék két kattintást, nem kopik le ettől az ujjlenyomatom, de talán még erre is van megoldás.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Formázás eszköztár

#3 A Formázás eszköztár, az, ahol kinyitottam a menüt,

az 'Alkalmaz' vélhetően az Eszköztár menüből indítható ..., legalábbis a LibreOffice 6-os, alpha kiadásnál, mert nálam csak ez van -most- telepítve.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Sikerült

#3

CTRL + H (keresés és csere)

Keresés: $

Csere:" "

A Csere mezőbe egy szóköz kerüljön.

Egyéb beállítások: "Reguláris kifejezések" engedélyezése

Klikk a "Mindet cseréli"-re.

Ha előtte kijlölsz egy szövegrészt, akkor kapcsold még be hozzá s "Csak az aktuális kijelölésben", és akkor a Mindet cseréli a kijelölésre fog csak vonatkozni.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)