[Megoldva] Egér (optikai)

szhf62 képe

Fórum: 

 Most tapasztalom, hogy a laptop indításakor az eddig tökéletesen működő optikai egér a húzásra nem, vagy csak nagyon kis mértékben reagál. A kattintások és a görgetés rendben működik rajta. Rendszerleállításoknál nem jelzett semmilyen hibát, a működése tökéletes volt. Valakinek van-e erre ötlete, hogy miként javítható ez a hibajelenség? (Szerencse hogy most kéznél van a tapipad, de ez az aztali gépen gondot jelenthet...)

Egér (optikai)

Szerintem tisztítsd meg az egérpadot meg az egér alját.

chirpy

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:Egér (optikai)

Nem használok egérpadot, csak terítőt. Időközben szétszedtem az egeret, a lednél akadt egy kis kosz, ami kipottyant belőle. Most már működik rendesen. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

 Az az érzésem, hogy itt még

 Az az érzésem, hogy itt még más is lehet a probléma. A sikeres takarítás és szerelés után hiába működött az egérke a gépek kikapcsolásáig jól, ma reggelre ismét előjött a kezdeti jelenség.

Lehet valahol szabályozni az egér működését "behatóbban" is? A "beállításoknál" nem sokra megyek ezzel a hibával

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
vyla képe

RE: Egér

 Sehol nem írod, miféle mouse amivel küzködsz, így nehéz lesz hozzászólni a problémádhoz.

 A hasonló szituációk áthidalásához, érdemes egy olcsóbb no name egeret tartalékolni otthon.

Optikai egeret már 500 ft-tól is lehet venni. (mondjuk olyan is, de ideiglenes megoldásnak megteszi)

http://eger.arukereso.hu/optikai-eger/?orderby=1

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

 Ez történetesen noname

 Ez történetesen noname egérke, ezért is nem ejtettem róla szót idáig. Még ez húzza a legtovább, a három példány közül, amit szinte egyidőben szereztem. Az egyik közülük "gamerszerű" alkotás volt, a másik autóforma. Azok hamar megadták magukat, és csak "egyszer használatos" kivitelben (pattintósan) készültek. Ez szerelhető, csavaros.

Csak érdekességként jegyzem meg itt is, hogy a hajnali "kezdésnél" ismételten nélkülöznöm kellett ezt az egeret a laptophoz, később a délelőtt folyamán az asztali géppel is kissé nehézkesen állt helyre a működése. (Katt, és görgetés ment, de húzni nem lehetett vele.)

Gyanakszom USB kimeneti problémára is (igaz, ez az egér néhányszor véletlenül lepottyant, de úgy nézem ütésálló ez a jószág).

Van még néhány PS2-es csatlakozójú egerem régről, ezekhez lehet hogy USB-PS2 átalakítót szerzek valahol.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE: Ez történetesen noname

#5 Mosószeres, majd tiszta vízzel le kell mosni azt a felületet, (pl. fa asztal) amin mozgatod az egeret (terítő nem jó megoldás).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Most jön a csattanó!

 Noname egérke talpa, a használatának helyei mosogatószeres vzzel letakarítva, a hibajelenség csak nem akar megszűnni.Mindkét gépen ugyanazt produkálja. Mivel hajnalban a környéken is erős mínuszok voltak, begyújtottunk. A békesség kedvéért az egeret a kályha felett "ropogósra szárítottam", amíg elég érezhetően, kellemesen átmelegedett. Ez után ismételten csatlakoztatva a hibajelensége egycsapásra megszűnt! Exkluzív jószág ez, még fázni is képes! (Ezt nem említették meg a használati utasításában...  :D )

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Most jön a csattanó! - pára

#7 A hideg nem árt az egérnek (sem). :)
De fagyban is használhatod a számítógépet . Itthon, nálam is volt egy időben a konyhában a gépem, ahol néha, ha nem voltam itthon, eléggé hideg lett, de semmi gond nem jelentkezett. Viszont, ha a gépet nedves, párás levegő éri vagy hirtelen hőingadozás, ugye ami  pára lecsapódását okozza, úgy rögtön jönnek a hibajelenségek.
Más:
A  működő vagy éppen kikapcsolt gépet (proci, videókártya, alaplap) a fagyos tisztitó sprével - nem tudom mi a neve pontosan, de ami csak hasonló a levegő spréhez, viszont fagyaszt is - lefújni nem szabad. .. a hirtelen lehűtés nem hasznos.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Egér

Had szoljak bele.

Szerintem meg a problémád s gyári hullám forrasztással köthető össze.

Valamint azzal, hogy környezetvédelmi okokból kimaradt az ólom adalék

a forrasztó ónból..  Tehát valamlyik forrasztásnál a panelon hajszálrepedés van.

Szerintem ez okozhatja a hibát. Mondom ezt azért, mivel írtad, hogy felmelegítve

a "cilinke" müködése rendben volt. Hőtágulás következtében a megszakadt

kontaktus záródott. De ha megint lehűl, akkor ujra szétválik.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Egér

#9 Az igaz, hogy a hőtágulás hatása is köthető a hibajelenséghez. Másrészt a gyengébb minőség, gyártmány (bár nekem mesélt egy mérnök ismerős a BMW-k MEO-zásáról ;)) ..., de nekem van 'saját márkás' kínai cipőm, egyelőre semmi gond vele (másoktól is ezt hallom, hogy náluk sincs). Az is igaz, hogy az ólom hiányozhat a forrasz anyagból (persze úgy nem, ha tudod - gondolom igen - hogy amit kapsz, mondjuk ólomgőzként [horgászok tapasztalhatják így, ha ...], nem ürül ki a szervezetből, illetve én úgy tudtam, hogy több tíz év kell, de mégsem, mondjuk ennek örülök.
A pára is - és amit te mondasz, azzal nem vitázom - nagyon veszélyes, azaz fontos erre is figyelni, ez a hőmérséklet különbségtől , is létrejöhet (pára lecsapódás). Van tapasztalatom; 5 perc zuhanyozás után nálam már szellőztetni kell (az egész lakást, mert olyan pici). Néhány műszaki cikkem 'tönkrement' már abban, hogy régebben nem szellőztettem azonnal, főleg a potmeter-ek és a tápok, tápalkatrészek. Néhányat már megjavíttattam, de ma már sokat szellőztetek, hogy kisebb legyen a hasonló veszély. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

 Szerencsére a párával nincs

 Szerencsére a párával nincs problémám, a helyiségek ahol használom a gépeket, szárazak. Ezt a több hónapja talonba tett mobiltelefon is "igazolja", amikor elővéve kifogástalanul működött. A gépeket sem éri pára, az egér is ott van a közelükben. A kattintás és a görgetés a "hibajelenség" alatt is működik, csak a húzás (a kurzor helyének változtatása) okoz ilyenkor problémát. Értsd: A képernyő aljától felfelé még akadozva és cikkcakkban (lassan) felmegy a kurzornyíl, de lefelé már meg sem mozdul. Erős a nyíl "húzása" ilyenkor jobbra, de balra egyáltalán nem indul meg. Ezért gyanakodtam USB port hibára is eleinte, de más csatlakoztatott eszközök gond nélkül működtek a portokon (pendrive, kártyaolvasó, scanner stb). Ha az egér egy kicsit "átmelegszik" a kályhánál, a húzása is helyreáll. Furcsa és szinte hihetetlen, de egy ideje már ezt tapasztalom. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Egér

Szia!

Engedd meg, hogy a következőket mondjam.Gondolom, hogy így 66 évesen, ha butaságot mondok, akkor az metudható  a szenilitásnak.

Tehát Én nem beszéltem párás levegőről. Csak hőtágulásról. Szerintem az USB port jó, gondolom a leirtadból adódik, hogy kipróbáltad.

Az USB két szélő csatlakotója foglalt a tápközvetítésére a felcsatlakozott perifériának. A belső kettőn van az adat áramlása, megfelelő

protokol szerint. Tehát ugyanazon az érintkezőn vesz tudomást a gép a kattintáskól, mint a helyváltoztatásról. Ezért nem gondolnám,

hogy az port lenne a ludas.

Próbálj ki egy "barba trükköt". Kérj meg egy havert, vagy valakit a közeledben aki tud segíteni. Húzza ki a gépéből a jól működő egere és próbaként csatlakoztassátok a Te gépedbe.

Kíváncsi lennék az eredményre.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:Egér

Szia chripy.

Hasonló "megoldáson" magam is gondolkodom, de leginkább abban a formában, ha errefelé jönnek piacozók a "művházban" tartani "gagyivásár"t (ahol néha előfordulnak egészen tűrhetően és sokáig használható dolgok is - mint a jelenlegi egérke), ott ha akad hasonló egér, megveszem az utánpótlást. 

Utólagos megjegyzés: A jelenlegi hiba azonnali orvoslásaként azt a trükköt eszeltem ki, hogy a laptopból kiáramló hővel kicsit átmelegítem az egeret. Bevált a módszer. Nem kell attól tartani, hogy nélkülözni kényszerülök egy ideig a használatát.  :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Egér

#12 Én csak a többi hibalehetőségről (is) beszéltem, ugyanis mások is olvassák a fórumot, ill., nálam ez a helyzet (és szhf62 fórumtársunknál nem tudtuk mi. már tudjuk, sejtjük.). ;)

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)