Megjavítjuk

kimarite képe

Fórum: 

Arra gondoltam, hogy hardveres vagy szoftveres problémák esetén az ország különféle pontjain élő fórumtársak a segítséget kérő lakóhelyén vagy ahhoz közeli helyen segíthetnének megoldani a problémákat. Erre szolgálna ez a fórum. A motívációt egy tegnap érkezett segítség kérés adta, ugyanis a Szenteshez közeli Gádoroson egy 'ismerősömnek' nem indul el a gépe, 'csak a piros LED világít'. Egy nyugdíjas korú asszonyról van szó, aki motorozik is. Vélhetően csak takarítani kell, RAM, ventillátorok, hűtőborda, táp és ezt a tanácsot adtam én is neki. Lehetséges, hogy Windows-t használ (ez nem kizárt :) ), de mindenki fantáziájára bízom a lehetőségeket. Az elérhetőségét privát (kapcsolat) megadom, jelentkezés esetén és akkor meg tudja beszélni a részleteket a segítséget kérővel. Ha kedved is van és értesz is az ilyesmihez, jelentkezz!
A fórumtémát  'Linux Mint Magyar Közösség' alá tettem volna, mint 'Fórum', de csak ide, a jelenleg látható helyre lehetett, mert az előbb írt 'Fórumcsoport'. Szerintem itt is jó helye lesz.

kimarite képe

RE:Ha erre gondoltál:

#1 Olyasmire gondoltam, mármint, hogy jelentkezzen valaki, aki kedvet érez és ért is ehhez. Amúgy én is Budapesten lakom, a segítségnyújtás helye 175-220 km. Tehát nekem is messze. Az ubuntu-s fórumnak van egy 'segítős' térképe, odáig nem jutottam el ma még, hogy rákeressek. De akár lehet Linux Mint-tet is telepíteni. Voltaképpen izgalmasak a segítések, és ahogy nézem, akinek segíteni kell, nem 'szívbajos', nem lesz nehéz segíteni ... mert van barátom, akinek nehéz segíteni. Köszi

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
szhf62 képe

Ez a téma már nagyon régen aktuális. :)

 Wow! Igen tökéletes gondolat ez @kimarite, ugyanis lehetnek olyan fórumtársak akik használnák a linuxot, de valamiben (akár gép hiba, vagy "nem világos" kifejezés miatt) elakadnak benne. Ilyenkor jó egy segítség, akit "könnyen" el lehet érni, és  - egyeztetéssel - "ráér". Lehet hogy a kettőjük tudásából (és tapasztalatából) mindkét fórumozó hasznosul.

Én például a Szolnok-Békéscsaba (~ 100 km) autobuszos viszonylatában tudnék a tapasztalataimból a rászoruló fórumtársaknak segíteni, holott nekem is vannak még kisebb problémáim a linux rendszerrel, amiben lehet hogy éppen a segítségre váró tud jó megoldást. Ez a "verzió" sokkal kézenfekvőbb mint a Linux Mint találkozó, amire sok fórumozó egyéb ok miatt nem tud elmenni akármennyire is szeretne, és lehet hogy ott sem biztos hogy a gondja megoldódna. Félreértés ne essék, nem a találkozó ellen vagyok, ezzel csak a vidéken élő linuxosok "helyzete" javulna lényegesen ilyen formában, ugyanis kétséges hogy egy linux találkozót mikor lehet (például) egy megyeszékhelyen megrendezni, nem beszélve annak a költségeiről (ha netán felmerülnek ilyenek), vagy a "zsebbenyúlós" utazási költségekről, nem utolsó sorban a találkozó - majdani - látogatottságáról...

Nem mondanám, hogy mindenhez értek a gépekkel kapcsolatosan, de a kisebb hibákat (asztali gép "nagytakarítását", fejlesztését stb.) magam oldom meg, amiben tudnék is másoknak segitséget nyújtani. 

(Megjegyzésként: vannak időszakok, amikor egyéb elfoglaltság miatt nem tudok pl. a fórummal foglalkozni, de másként elérhető vagyok.)

Az ubuntu "segítő" térképre felkerülés önkéntes alapon megy. Sokkal többen használnak más rendszert (is) mint a Windows, mint ahányan látszanak a térképen. Egy "linuxot használók térképe" (vagy hasonló elnevezéssel) elkészítését nagyon fontolóra kellene venni, hogy ezt megérmé-e elkészíteni, és fenntartani.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Ez a téma már nagyon régen aktuális. :)

#3 Köszi a részletezést a helyszínben! Nem 'kell' minden web portálon térkép, máshogy is, pl. így meg lehet oldani. Nem tudom az 'üzemeltetés' költségeit. Tegnap írtam, ill. levelet váltottam azon -jelenleg aktuális- térkép jelenlegi 'üzemeltetőjével', végülis szerintem ugyanarra jutottunk :), hogy jó egy ilyen térkép (bár nem erre kérdeztem [hanem a helyszíni segítőkre] és nem írtuk ezt le), aki rajta van, bizonyára válaszol, ha megkeresik. Akárki is van rajta, aktív vagy nem annyira aktív tag. Globálisan kell nézni a dolgokat, ha már van valami, inkább legyen, akkor hasznos, mert igény lehet arra valamikor.
A fórumot mindenki szabadidős tevékenységként végzi, én sem ülök folyton a gépet figyelve, mert másra is kell idő, ez így van mindenhol.
Az első Mint találkozóra vidékről is jött fel egy srác legalább, rá emlékszem, a telepítés körül folyt a többszemközti beszélgetésünk.. Tehát a vidékiek is jönnek, bár nyilván nehezebb nekik utazni. A második találkozón -kiadási buli- nem voltam, a csütörtök nekem a munkaidőm szempontjából nem volt jó - főleg úgy nem, hogy ... az estébe túlóráztam aznap. Igazából más disztribúciótagjai is megjelennek a 'bulikon', én például ezt jónak tartom. 'Mert' van egy általában egy tágabb linux-szozó közösség, ha elképzeljük legalábbis (de amúgy is létezik).
Felmerülnek ötletek, akár a videóval kapcsolatosan, nekem is volt erre javaslatom, ezeket meg lehet beszélni és idővel kialakulnak.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Szabó Marcell képe

RE:Ha erre gondoltál:

#1 Én jóval távolabb lakom. Pontosabban mátészalkán. Én innen linuxozok.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kimarite képe

RE:Ha erre gondoltál:

#5 Köszi, Mátészalka is jó hely, biztos Linux-szoznak arra sokan.
Az Ubuntu segítői térképe:
http://nostupidgifts.com/UbuntuMap/ubuntumap.php
(http://ubuntu.hu/map/)
A sömike-t is keresheted nyugodtan (ha a térképpel kapcsolatos kérdésed van).
Engem a térkép alapján talán még nem kerestek meg, vagyis nem mondták, hogy onnan tudnak rólam.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:Ha erre gondoltál:

@#7  Gyakorlat teszi a mestert.  :) Amikor elkezdtem a linux rendszert használni, a "boot"-ról azt sem tudtam, hogy eszik-e vagy isszák. Mostanára elég tűrhetően bele jöttem.  :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Ha erre gondoltál:

Részemről Nyíregyháza :)

Bár kezdő vagyok,de ha valakinek gondja van,és tudok,szívesen segítek akár win,vagy android vonalon is.

Nekem is jól jött volna az elején(toshiba laptopon semmi sem olyan egyszerű:)) , ha valaki házhoz tud jönni,bár én szeretek kísérletezni,de az asszony nem kapott volna agybajt,hogy már megint újrahúzom a gépet(a héten még csak harmadszor),amikor nem értettem,miért nem műkszik valami.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:Ha erre gondoltál:

@#9  Nyugi, "kezdő linuxosként" voltak nekem is bajok a terminállal. Majd bele jössz ebbe is, mint a kiskutya az ugatásba.  :)
Legkönnyebben a terminálozást úgy tudod elsajátítani, hogy (lusta módon) bemásolod az adott program (ami terminálból telepíthető) vagy utasítás parancsait a terminálba, és a jelszavad megadása után már a gép végre is hajtja a kérésedet. (Azért figyeld a munkafolyamatot, mert néha "visszabeszél". - Neki is lehetnek kérései...   :)   )

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:Ha erre gondoltál:

#10 Ha van több géped, a régebbi(eke)n (sűrűbben) gyakorold a linux rejtelmeit. Volt nekem is Toshiba laposom, arra is fel lehetett bűvészkedni a linuxot.  :)  - lásd a korábbi topicjaimat, hozzászólásokat.
Volt hogy naponta váltottam a rendszert a gépen, mert valami nem jött össze rajta (a heti 3 újrahúzás néha több lett...  :)   ).
Az androidot csak lebutítani szeretem (de nem használok droidos készüléket), és leginkább kerülöm (most már a winnel együtt).
Linuxon próbálom kideríteni hogy mi nem, és miért nem megy rajta, ha erre nem jövök rá, másik rendszert nézek a gépre helyette.

Privátban, vagy egyeztetve Skype-on (is) ha valaki igényli, tudok a segítségére lenni - ha kell, bizonyos távolságban "mozgásképes" is vagyok.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

7624. Pécs Jakabhegyi út 2. | Szervíz és a Linux Mint

Nemrég olvastam egy szervízről, akik gondolom, Linux Mintet telepítenek akár a gépekre. Ennek okán közlöm elérhetőségüket. Honlapjuk a kapcsolódó cikkel: https://www.optimer.hu/linux-mint-az-ingyenes-operacios-rendszer/

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve