Média átküldése Smart TV-re

Fórum: 

Korábban - hogy ne kelljen új topic-ot nyitni - írtam egy hozzászólást régebbi témában, de válasz nem jött.

https://linuxmint.hu/comment/60470#comment-60470

Szóval akkor a Linux Mint (21.1 Cinnamon) nem tudja a videó átküldése TV-re opciót? 3-4 napja keresésben vagyok és meg lennék lepődve, ha egy ilyen funkció "hiányozna" a készletből.

Persze a HDMI-s kábellel megy minden jól, de plusz még 1 kábel... szörnyű... a XXI. sz-ban (annak is majdnem eltelt az egynegyede) :)

Minden ötletet várok kiváncsian -előre is THX!!!

tonsur képe

Média átküldése Smart TV-re

Én telepitettem (pontosabban még telepiteni se kell, csak kicsomagolni) a Serviio médiaszervert,igy a gépen található összes mediát látja a tv (smart share) és kényelmesen a tv elött űlve válogathatok a tartalmak között. Ha pedig tv műsort akarsz átküldeni arra kiváló a VLC (VLM), amivel akár tiz műsort is tudsz egyszerre közvetiteni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Média átküldése Smart TV-re

#2 Nekem a kodi vált be. Tudja a samba megosztást kezelni. 

Tv-n telepítettem a kodit, a beállításokat megcsináltam és már lehet is tallózni a szerveren található megosztást.

A plexel is próbálkoztam de az nekem nem esett a kezemre 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Én meg a plexet használom

Én meg a plexet használom film (média) nézésére. Hálózaton belül ingyenes és szerintem tök jó. Serviio-t is használtam, de nekem jobban bejött a Plex.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Itt tartok...

Én is PLex-el kezdtem, de valami biztosan én nem állítottam be jól. A TV már látja, de a tallózás nem találja a Könyvtárban megadott elérésen a videókat.

https://i.imgur.com/xzEuRQw.png

Aztán, ahogy olvastam a hozzászólásotokat - a Serviio-t ketten is említettétek - mondom, ezt kipróbálom és voala... sikerült. Persze nem lennék én, ha nem kérdeznék pl. a Plex-ről, mert tetszetős a felület, de a beállításokkal nem tudtam - eddig megbirkózni. A Serviio-ról meg el kezdek olvasgatni, mert a TV-n az ékezetes karakterek nem jól jelennek meg. (Sztem a kódolást kell átállítani - jelenleg UTF-8-on van)

Az ucsó kérdés: a Plex és a Serviio megfér egymás mellett? Vagy elég 1 media server? Köszönök minden segítséget, és ilyenkor jut eszembe, hogy miért váltottam Linuxra!! :D

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tonsur képe

Itt tartok...

#4
serviio.sh-t tedd be az inditópultba,hogy rendszerinduláskor automatikusan induljon a mediaszerver, és hogy böngészőből érd el a beállitásokat.Lépj be a kiszolgálás/feliratok menüpontba és ott állithatod át a karakterkódolás UTF-8-ra.Én bepipáltam a felirat karakterkódolásának automatikus felismerése opciót,azóta nincs ékezet probléma.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Itt tartok...

#4.1 Lehet én nem fogalmaztam világosan, de előtte: OK, betettem az indítópultba, így tényleg kényelmes(ebb) lesz. No és ami a pontos fogalmazást illeti:

Nem egy adott film ékezetes feliratával van gond, hanem magával a TV-n való menü-feliratban az ékezetes karakterek helyén egy furcsa karakter "csücsül". Arra már rájöttem, hogy magát a böngészőben futó szervert nem tudom magyar nyelvűre állítani (nem baj).

A fentmaradó kérdésem: Ha a TV-n ártváltok a Serviio-ra, alapból három mappát mutat (nem tudom honnan veszi, de van Hang, Videó meg Kép mappa. Nos vegyük a Videó mappát. Belépek és ott egy seregnyi más mappa fogad, amit fogalmam sincs honnan szed a szerver (hacsak valahol ezek nincsenek beállítva... de hol? Megpiszkálhatom?)

Nem lehet egyszerűbbé tenni a szerver-tallózást? (elnézést a láma kérdésért) Én két mappát állítottam, a Letöltések mappában gyűjtöm a videókat (többnyire mobillal készültek) a Képek mappában a képeket.

https://i.imgur.com/BFdYrRh.png

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Itt tartok...

#4.1 Gyorsabban írtam, mint próbálkoztam... átállítható a böngésző nyelve is (sorry), megtaláltam a seregnyi mappát, ami a TV-n megjelenik, de már itt is látható, hogy az ékezetes cuccal gond van... no ez hol állítható?

https://i.imgur.com/Jv1Gm3z.png

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tonsur képe

Itt tartok...

#4.1.2
Több böngészőben is megnéztem (Chromium,Firefox,Iron) és minden rendben a megjelenitéssel,nincsenek a nálad látható hibák.
Talán a böngésző beállitásainál kéne körülnézned. Én úgy állitottam be a megjelenitést, (minden tiltva) hogy csak a mappák kategóriában hagytam meg a csak tartalom megjelenitése opciót,igy kizárólag azok a mappák láthatóak a tv-n amiket a mediagyűjteményen belűl megosztott mappakként megadtam (Letöltések - Audio - Videók - Zenék) és igy nincsenek almappák,ezeket megnyitva rögtön hozzáférek a tartalomhoz.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
tonsur képe

Itt tartok...

#4.1.2.1
Itt megnézheted az emlitett beállitást.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Itt tartok... [MEGOLDVA]

#4.1.2.1 Igen, köszönöm szépen a segítséget. Ugyan az ékezetes karakterek problémájának megoldását nem találtam, de visszaálltam angolra, az általad javasolt mappákat engedélyeztem csak, így a TV-n kiválóan tudok már tallózni. Szép az élet... :)

(Nem tudom, hogy egy topic megoldását hol lehet kezelni, így ezen hozzászólás címében jelzem (jeleztem), hogy a téma kivesézve)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Itt tartok...

#4 A Plexnél egy trükk van. Magának a mappának több fajta tulajdonsága lehet. Ez lehet sorozat, film, zene. Elsőre fura, de megszokható. Szóval ha sorozat jellegű a mappád amit megadsz, akkor abba ha filmet raksz nem fogja látni. Ugyan ez van a filmnél is. Ha film típusú a mappa, akkor ha S01e01 van a file nevében vagy csak simán s01 szintén nem fogja látni. Sztm ez a gondod.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
IG képe

DLNA

DLNA-val nem megy?
Én a Rygel nevű progit használom Laptopon, a tv lát mindent, ami meg van adva a laptopon, le is tudom játszani.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

DLNA

#5 Erről olvastam, de az előtted hozzászólók felsorolásából vettem a Serviio-t és eddig úgy néz ki bejön. (Persze sokat kell még tanulnom ezzel kapcsolatban)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve