Maxthon böngésző

vyla képe

Fórum: 

 Innen letölthető a Maxthon böngésző legfrissebb stabil kiadása Linuxra:

http://mirrors.yun-idc.com/deepin/pool/universe/m/maxthon-browser-stable/

linkek élnek, de mi a véleményetek?

 Akkor a linkek élnek, de mi a véleményetek magáról a böngészőről...én alapértelmezettként használom már elég régóta és bár kutattam próbálgattam, nem találtam jobbat nála a "piacon" 8persze ez szubjektív) gyors, testre szabható 8még az enyémre is)...szóval fajjin....

nem tudom egyébként a technikai, fejlesztői hátterét, nam nagyon néztem utána (esetleg aki tud ilyeneket is osszon meg), de használom....

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
balazs képe

Használtam nemrég, most épp

Használtam nemrég, most épp parkolópáján. Teljesen jó, 1 dolog nem tetszik benne, indításkor sokat töltöget/szinkronizálgat, és az utoljára  megnyitott lapokat egyesével újra meg kell nyitni. Egy erősen felturbózott chromium. Ha folytatják a fejlesztését és adnak ki újabb linuxos verziót, talán megint alap lesz nálam.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 no ezek fel sem tűntek..az

 no ezek fel sem tűntek..az inuláskori szinkronizálgatást nem vettem észre, a legutóbb megnyitott lapokat nem használom- homepage-el indulok...de most kipróbáltam és tényleg....

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Kipróbáltam

 Win -ben használtam. Nagyon tetszett ,hogy kétté lehetett osztani dupla ablakká.  Beépített letöltője is jó.  Ennek ellenére hamar visszaálltam Firefoxra.  

Aztán a Win. is a múlté lett, de a Firefox maradt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE: Innen is letölthető a

Sziasztok!

Letöltöttem a legfrissebbet, szép, s jól is működik. Használtam már windows alatt is. Kérdésem, hogy linux alatt miért nem teljesen magyar? A menüje teljesen angol. Kell hozzá esetleg külön nyelvi csomag?
Előre is köszönöm a választ!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Maxthon

Köszi szépen @vyla jó a link, már fenn is van a gépen. A bétával próbálkoztam régebben, de mélyen nem mentem bele. Jó, hogy a Google motorral keres alapból, ha a Chrome-ot végképp nem lehet már használni, ezzel a Google alkalmazásokhoz hozzá lehet férni az után is. :)

Szerkesztett hozzáfűzés: Villámgyors böngésző, akinek sikerül telepíteni, a Google webstore-ból bővítményként fel tudja tenni rá az UBlockot is. Egyébként ha valaki még nem tudna róla, ugyanitt rengeteg játék és alkalmazás között is tud válogatni, amelyek jó része ingyenes, és némelyik fut offline módban is. (Részben ezért is szeretem a Chrome-ot.) Már csak az automatikus weboldal fordítást kell valahogyan elérnem rajta. :) (Utólagosan: Ez is sikerült, a beállításoknál a nyelveket kell kipipálni, amelyikről akarjuk fordítani az oldalakat. Ez a Chrome és a Firefox "ötvözete". Chrome-ként lehet beállítani a kiválasztott nyelveket, az oldal fordítások a Firefoxban megjelenővel egyeznek meg.)

A Szoftverkezelőben (és gondolom a Synapticban) is megtalálható a béta és a stabil Maxthon változat is.

Aki más böngészőből szeretné áthelyezni a könyvjelzőit (és egyéb adatot), annak egy kis türelemjátékra fel kell készülnie. Itt ugyanis egy mappába helyezi az összes elmentett könyvjelzőt a Maxthon, ezt megnyitva lehet a megszokott helyre a könyvjelzősávba bemásolni. Ha nem lényeges ez, a mappából megnyithatók a mentett könyvjelzők. (Nálam "Imported From Chrome" mappaként van a könyvjelzősávon ez.) Ha valakinek van türelme hozzá, a keresősávba beírhatja a weboldal címét, és a csillaggal (mint a Chrome-on) tárolhatja el a könyvjelzősávon.

Némelyik weboldal használata megköveteli a frissebb verziót (például a webes Skype), amivel így nem működik. Felhőtárolót el lehet vele érni (nem úgy mint pl. a Midorival). 

Remélem tudtam ezzel a csekély információval is segíteni a Maxthon kezdeti használatához.

Egy apró dolog nem jut az eszembe ezzel kapcsolatosan.  A régi használatnál regisztráltam erre a böngészőre. A bal felső sarokban a vigyorgó kocka helyére hogy tudom beilleszteni a regisztrált profilképemet anélkül, hogy a böngésző ne nyissa meg a másik oldalát, amin ez a kép a sarokban szerepel? (Engem kicsit zavar a kétablakos keresés.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:RE: Innen is letölthető a

#10 Próbáld meg @vyla első megadott linkjéről letölteni. Én onnan vettem le, nálam minden további hókuszpókusz nélkül tud magyarul (is). Némi angol is van közte, de a lényegi kezelése magyar nyelvű.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Néhány napja erőteljesen

Néhány napja erőteljesen használom a Maxthont. Nincs gond a kereséssel, csak ahogy elnézem, a Chrome "hibája" kezd kiütközni rajta. Némelyik oldalon az üres részeken egyszínű (kék) rész jelenik meg (lehet hogy ez a laptop hibájából is eredhet), mintha az oldal részt kijelöltem volna másolásra. A stabil verziót tettem fel, remélem kap frissítést, és ez a jelenség meg fog szűnni. (Talán nem írja ki ez után néhány oldal, hogy nem támogatott verziót használok.)

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
vyla képe

re

 Nálam évek óta hiba nélkül működik, aki 32bit-es rendszert használ, esetleg jó alternatíva lehet majd a G chrome helyett.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Una képe

RE:Néhány napja erőteljesen

Nem, ez nem valószínű és nem is hiba a jelenség. A szines részek inkább a uBlock vagy Adblock és esetleg a Ghostery, NoScrypt stb. által letiltott állományok helyén jelentkeznek. Ezekről nem tehet egyik böngésző sem. A hasonlóságot a Crome alap okozza bennük amelyre épültek. Valahol van olyan beállítási lehetőség, hogy mi legyen azokkal a megjelenési felületekkel amelyeken a letiltott anyag jelent volna meg. Ott lehet változtatni a megjelenésen. Egyébként valóban jó böngésző a Maxthon és mára eltünt a kezdeti memóriakezelési gondja is ami  a linux verziókban jelentkezett és a kevés RAM-mal szeret gépeken lehetett tapasztalni. Ez éppen ellentétes volt a Windowsban tanúsított kisebb memóriaigénnyel és az ebből eredő gyorsasággal. A biztonsággal kapcsolatos fejlesztéseik hagyományosan kiemelkedőek és ennek ellenére szinte 100%-os a Crome-mal való szinkronizálhatósága a Maxthonnak. Egy program van ami talán felülmúlja és ez a ComodoDragon ami szintén "rokon", szintén Crome alapon dolgozik bár van Firefoxra épített verziója is IceDragon néven ami kicsit nehézkesebb program mint a normál Dragon. Nem tudom van-e friss és hivatalos linux kiadása. Korábban meszek fejlesztést teszteltem ami jól dolgozott linuxon. Windowson tudom, hogy népszerűek főleg a szakmai  körökben a kiváló testreszabhatóságuk miatt de nem kell tartani tőlük. Alap állapotukban is jól néznek ki, gyorsak és biztonságosan dolgoznak. Jó trükk benne, hogy a DNS-ét a Google 888444-es átjárójára lehet irányítani ezzel is fokozva a biztonságot. Itt lehet olvasni a biztonsági jellemzőiről: www.techworld.com/security/best-7-secure-browsers-2015-3246550/  Amikor indult ezeket tárgyalták róla: itcafe.hu/tema/comodo_dragon/hsz_1-50.html

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
szhf62 képe

RE:re

#14 Erre blazírozok én is. Vagy a Chromium, vagy a Maxthon marad a Firefox mellett 32 biten a Chrome támogatás megszünése után.

Megnéztem a ComodoDragont is. Csupa jót írnak róla, csak sajnos nincs linux verziója. Feltelepül, de a Wine-vel elindítva hibát jelez ki.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Bisztonság

Valaki definiálhatná nekem, mit jelent az egyed internethaszálati szokásai kritériumaként jelzett biztonság kifejezés!

Lehetőleg foglalja bele azt is, hogy ez hogyan jelenik meg a (valamilyen) google-szerverre migrált jelszóadatbázis tekintetében. Netán intenzív arcképkönyv weboldal használatakor...

Mitől gyors egy böngésző? Mi az a működési jellemző, amikor gyorsnak, vagy kevésbé gyorsnak, esetleg lassúnak nevezhető egy böngésző?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Una képe

RE:Bisztonság

Tulajdonképpen ez egy hasonmás jelenség ami a Google textusában egy meglehetősen nagy komolysággal libbenő, tíz ujját csak alulról macerázó szósmasszerkedésből indult alkotásfogytiglani önszkanderezés vagy-vagy alapon.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:Bisztonság

#18 Ha biztonságra vágysz szabadulj meg a számítógéptől, internettől, mert nem a te biztonságod miatt hozták ezeket létre.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Una képe

RE:RE:RE:Bisztonság

...másként fogalmazva az egyén vajon meggondolja a tettét mielőtt a számára érthetetlen feliratot tartalmazó ablakokat azzal a válasszal tünteti el amelyre az hallgat függetlenül attól, hogy az Yes vagy No? Az is lehet, hogy az illető olyan jelszavakat használ ami alapból szerepel pl. a Brutus (Brute Force) nevű közkedvelt és hatékony jelszótörő program jelszó adatbázisában. Az is lehet, hogy bár a Brutusban nem található meg a jelszava de a gépe mellett a falon igen, mert odatűzte rajszöggel és esetleg ez a gép egy irodában van és ezzel a céges adatbázis biztonságát is veszélyezteti és az is lehet, hogy az ügyfélfogadó irodában vagy tanáriban teszi ezt ahova az ügyfelek vagy tanulók is belépnek néha. Az is lehet, hogy arcfelismerő programot használ minden jelszavas helyen és ezt közzéteszi a Facebook fiókjában mint követendő példát. ..És végül az is lehet, hogy egy böngésző azért nevezhető gyorsnak mert egy rendkívül sok elemet és formázást tartalmazó oldalt szemmel láthatóan gyorsabban tölt be mint egy másik böngésző és mindezt kikapcsolt preloaddal teszi. Tudom ez a második fogalmazás kevésbé érthető de a kettő együtt még úgy sem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:Bisztonság

#17 A "gyors" böngészőt próbálom elmagyarázni. XP-sként a Chrome volt (a postafiókommal együtt) alapértelmezettnek beállítva, ezzel többé-kevésbé ki is voltam békülve. Volt néha olyan is, amikor a Chrome frissítésével, vagy az internet lassúságával különféle bosszúságok értek, ezért volt (mindig is) készenlétben nálam a Mozilla. Ezt az "időszakot" azzal vészeltem át. Nekem a Mozilla ott elég lassan, de hibátlanul töltötte be az oldalakat, amikkel abban az időszakban a Chrome nem tudott hibátlanul "megbírkózni". Több, különböző hibák voltak ezek. Linuxon is néha bele botlok Chrome-al rendellenességekbe, de itt már a Mozilla is hasonló gyorsasággal keres.

Mivel a Mozillát csak nagy részben lehet olyan mértékben beállítani, mint az évek hosszú során a Chrome-ot - annak ellenére, hogy egyik-másik funkciója jobb is -, ezért is próbálok olyan Chrome "típusú" böngészőt keríteni a jövőre nézve, amikor is a 32 bites verzió támogatását megszűntetik linuxon. A Maxthon eddig bejön (remélve, hogy frissítik), Mozillán egy bővítménnyel használható (ugyan meddig?) a Chrome. Kérdés, hogy a Chromiumot meddig hajlandóak támogatni 32 biten. A Maxthon és a Chromium közel azonos gyorsasággal keres, csak árnyalatnyival lassabb a Mozilla (szinte alig észrevehetően).

Lehet hogy az internet adatsebessége is nagymértékben befolyásolja a böngészők oldalbetöltési idejét, volt rá tapasztalatom, hogy Chrome-al erősen hibásan, Mozillával nagyon lassan töltött (de hiba nélkül) be ugyanaz az oldal.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

RE:RE:RE:RE:Bisztonság

#20

Az a baj barátom, hogy ki...ttul nem értetted meg a kérdésemet. Ezt tetézed egy olyan magas lóval, hogy szemmel látható egyensúlyzavarod van. Már a lónak is, de attól nem kérdeztem semmit, szóval az a része nem érdekel...

Tehát tölcsért csinálok a kezemből, és kiáltom irányodba: OLVASSAD EL LÉCCI MÉGECCER A KÉRDÉSEMET444 Értetted, vagy egy papírgalacsinban lőjem fel csúzlival?

Felhívom továbbá a figyelmed a magas lóval kapcsolatos balesetvédelmi rendszabályok legfontosabbikára:

Ha leesel, csukott szájjal tedd, mert sosem lehet tudni, mibe harapsz bele!

Egy rendes választ azért összedobhatsz...

 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:Bisztonság

#21

Nekem volt egy olyan benyomásom a nagy böngészőtesztek olvasása során, hogy van egy erős részrehajlás bizonyos nagyvállalatok termékei javára.

Megjegyzem, szinte csak Operát használok (2003-óta), nagy ritkán kellett Foxot, vagy valamelyik Google cuccot használnom. Maradjunk a Googlenál. Nem vettem észre, hogy jobb lenne, mint az Opera. Látványra számomra kimondottan ocsmány, gyorsaságra csak azóta jobb, amióta alkalmazzák a DNS előgyorsítást. Ez is alig észrevehető, de tudni kell, hogy az Opera reklámblokkoló fájlom elég nagy, kiterjesztések 3 fut folyamatosan. És nem nagyon törölgetem a háttértárat. 

Tehát úgy vélem, a populáris böngészők tekintetében inkább hitvita, mint mérhető a „gyorsasági” verseny.

Viszont ha valaki nagyobb tapasztalattal jól megindokolt választ ad, az nagyon érdekelne.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:üdv mindenkinek. régebben

@#24 Hasonló probléma más alkalmazásnál.

To be able to use Spotify, Brackets and other apps that require libgcrypt11 in Ubuntu 15.04, all you have to do is install libgcrypt11 from an older Ubuntu version, such as Ubuntu 14.04 LTS:

Or grab libgcrypt11 debs for any architecture from HERE:
https://launchpad.net/ubuntu/+source/libgcrypt11

Important: on 64bit, you may also need to install the 32bit package if the app that requires libgcrypt11 uses a multiarch package.

Biztonsági kockázata van, de így pótolható az idősebb csomag. Talán 'idővel' a Maxton fejlesztői is észreveszik.
forrás: http://www.webupd8.org/2015/04/fix-missing-libgcrypt11-causing-spotify.html
Vagy fel lehetne venni az Ubuntu 14.04 megfelelő tárolóját -talán a 'main'- a forráslistába ..., kicsit bonyolultabb a módszer.
(a képeket légy szíves, ne magyar képmegosztóra töltsd fel)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:üdv mindenkinek. régebben

a 64 bites link megoldotta a problémát, köszönöm szépen. a képfeltöltőért meg bocsi, nem tudtam erről :)
(ide írok: a magyar képfeltöltőkön törlődik idővel a tartalom. örülök. # üdv, kimarite)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve