MATE 32 bit vs. XFCE 64 bit

Fórum: 

Sziasztok,

Új vagyok itt, de különféle linuxokat már kb. a Slackware 4 óta használgatok. Már egy ideje az otthoni gépeimen Mint 17 (32 bites) fut, maradok is ennél és egyre inkább szeretnék az XP-ről is áttelepülni erre. A munkámhoz használnom kellene néhány spec. -nem túlzottan erőforrásigényes- szoftvert, amik 1: csak win-re vannak, de jó eséllyel futnak wine alatt is, 2: linuxra csak 64 bites verzióban vannak.

A cél gép egy MSI Hetis G31 barebone, Core2Duo 6750 2.66Ghz, 2x1GB RAM, integrált vga, nem egy mai erőmű, de a 32 bites MATE egész jól fut rajta. Ha a fentiek miatt muszáj 64 bites Mint-re váltanom, akkor remélhetem-e a 64 bites XFCE-től a 32 bites MATE sebességét és megbízhatóságát, van-e ebben valakinek tapasztalata?

 

vyla képe

Re

Az LM 64 bites XFCE változatát telepítés előtt, először próbáld ki live módban, ott látod, hogy mi, és hogyan működik.
A config elvileg elbírná, kérdéses marad az integrált vga teherbírása.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
laszloprofeta képe

Hát mit ne mondjak, de igazad

Hát mit ne mondjak, de igazad van, a géped tényleg nem egy mai erőmű. De letagadhatalan hogy anno ez volt a gépek csúcsa..(legalább is a megfizethető kiadása) A G31-es chipset tényleg a legjobb amivel eddig találkoztam, mert én is hasonló gépet használok.

Sok sok Linux rendszert (UHU 1.2, 2.1 rc2, Ubuntu 9.10, 10.04, Magyarubi 8.10, 9.04, Kiwi Linux 10.07, Ultimate 3.4 ) teszteltem le, mire eljutottam a Mint 9 Gnome, Mint 13 Xfce és a Mint 17.0 Mate verzióhoz.

De tény hogy a 17.0-ás Mate verzió a lehető legjobb amibe már ott van a wine is, tehát használhatsz vele Windows programokat. 

Ami a gépemet illeti: Asus P5KPL-AM EPU, Intel Pentium Dual Core E5400 2,7 GHz, 2x1 GB DDR2 Kingmax memória, 1 darab 80 GB-os Seagate Barracuda 7200.9 Mint 17 rendszer merevlemez.

Ez idáig felhasznált merevlemezek száma 2 darab, és egy darab Chicony Hipro 430W táp (ebben kiégtek a kondenzátorok túlfesz miatt)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Köszönöm, kipróbáltam a 64

Köszönöm, kipróbáltam a 64 bites XFCE-t live-ként, aztán fel is telepítettem. Egyelőre úgy néz ki, hogy a natív programok teljesen jól futnak, szóval semmivel se lett rosszabb a helyzet, mint a 32 bites MATE-val. Wine alatt is megy már ez-az, ami kell, de azok érezhetően lassabban, nagyobb CPU terheléssel, ami nem csoda, de azért az is használható lesz.

Szerintetek, ha tennék bele valamilyen videokártyát, az javíthatna a wine helyzeten? Ebben még csak régi PCI busz van, csak rövid kártya fér be a házba és a táp is csak 250W-os, szóval csak valami egyszerű videokártya jöhetne szóba, kérdés, hogy annak meg lenne-e bármi előnye ebben a konfigban a G31 integrált video helyett?

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Köszönöm, kipróbáltam a 64

#3 Vélhetően segítene egy 'igazi' videókártya .., valahogy így :)
http://speedhunters-wp-production.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/20...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve