második lépés

Fórum: 

Tisztelt Linuxozók!

Elnézést, hogy sokak számára gyermeteg (vagy inkább nevetséges?) problémával állok elő. Vásároltam egy új Dell laptopot, amire Ubuntu lett feltelepítve. Az első bekapcsoláskor egy beállítási folyamat indult el. Első kérdés a nyelv volt, kiválasztottam a magyart. A második lépés a WiFi kód megadása, beírtam, majd mehet... Ebben a pillanatban észrevettem, hogy még angol karaktereket használ a gép, a kódban ugyanis van egy "y", ami helyett "z"-t írt. Megnyomtam (ha jól emlékszem) a "cancel" gombot, hogy kijavíthassam a hibát. Igen ám, de ezzel nem a WiFi kapcsolódás állt le, mint reméltem, hanem az egész beállítási folyamat befejeződött és megjelent az immáron egyetlen felhasználó, egy "guest". Ide be tudok lépni, tudom használni az Ubuntut (nagyon frankó!) csak egy dolgot nem tudok: létrehozni egy "rendszergazda" felhasználót, így gyakorlatilag nem tudok semmit sem csinálni, sem beállítani, sem módosítani, sem újrakezdeni a kezdeti beállításokat. Aki tudja, kérem írja meg, mit tegyek?

Üdvözlettel:

Károly

szhf62 képe

második lépés

@kcsikos Első sorban próbáld meg az újratelepítést, és ezzel együtt a billentyűzet beállítását TESZTELD le. Melyik Ubunturól van szó?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

második lépés

@kcsikos Nincs a DELL-nél olyan opció, hogy "Recovery"? Vagy a grub előccalogatásával helyreállitási opció?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Köszönöm szépen, ez nagyon

Köszönöm szépen, ez nagyon hasznosnak bizonyult. Sikerült végrehajtanom, de a telepítés közepén a telepítő összeomlott. Egy telepítő lemezre lett volna szüksége, de ilyet nem mellékelt a Dell. Próbálkoztam nélküle, de sikertelenül. A probléma okaként azt írja, hogy ez nem egy hivatalos Ubuntu csomag, távolítsak el minden "harmadik fél csomagot" és próbáljam újra. Természetesen most sem tudom, mitévő legyek, ez nekem (a gyenge amatörnek) kínai. Tudna valaki segíteni?

Előre is köszönöm:

Károly

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ajaj, DELL. Valami live cd

Ajaj, DELL. Valami live cd (pendrive) segitségével meg kéne tudni, mit lát egyáltalán. A DELL és Ubuntu kapcsolátáról legendák szólnak...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve