M2 SSD hűtőborda tapasztalat valakinek?

Fórum: 

Sziasztok!

Néztem mindenféle tesztet, ahol SSD-ket teszteltek, hűtőbordával és anélkül, ezekből nekem ez jön le:

- Kis sebességű (kb. PCIe3.0 alatt) használatnál értelme nem sok.

- PCIe 3.0 és afelett jó ha van, de ez is nagy műveleteknél mutatkozik meg, pl. teljes másolás esetén kb. kétszer annyi ideig gyors, mint borda nélkül. (Magyarul az SSD gyors egy ideig, de aztán letörik a sebessége ilyen esetben)

De! Ami piszkál, hogy ugyebár az SSD felületén van egy címke, papírból, ami ugye jó hőszigetelő. És ezeket a bordákat mindig úgy tették fel, hogy a címkére közvetlenül. Ennek mi értelme?

Van valakinek ilyen irányú tapasztalata?

hőelvezetés

"Ennek mi értelme?"

A címke eltávolítása gar.vesztéssel jár. Rá is van írva a legtöbbre, hogy nem kellene leszedni. Szigetel nyilván egy kicsit, de ez van...

"Van valakinek ilyen irányú tapasztalata?"

Van. Nekem mindegyiken van egy sima hőborda, valami nem túl drága (ingyen kaptam...) és azzal a tapasztalat, hogy 7...10 fokot vesz lejjebb. Ehhez az kell, hogy normálisan mozogjon a levegő a gépen belül. Mértem pár napig borda nélkül, meg pár napig a bordákkal is. Kétségeim voltak, hogy megéri ezzel foglalkozni vagy nem.

Van komolyabb ventilátorossal is. Egy nagyobb gépben, erős terhelés alatt sem ugrik meg a hőfok és stabilabbnak mondja a komoly másolásoknál a gépet a tulaj.

A kérdés az, hogy mondjuk egy pár tízezres sdd-re érdemes ilyent tenni, vagy simán a ventillátorakat úgy rakni, hogy kicsit ott is mozgassák a levegőt.

Ha ilyenben gondolkodsz, akkor nézd meg, hogy belefér-e a hőborda, mert sok helyen a videokártya miatt kisebb műtétre szükség lehet a szűk hely miatt.

Én ha nem ingyér kapom, és nem rakja bele a srác biztosan nem veszek bele :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Értem, köszönöm!

Egy tanulmány gép épül, még az alaplap sincs meg, de akkor beveszem a tanulmányba a hűtőbordákat is :-)

(A tanulmánygépről éppen blog készül)

Bár, ha rá van ragasztva a címkére a borda, akkor is érdekes a gari kérdése, hiszen ha le kell venni róla, az mégis hogy megy a címke sérülése nélkül...

Az asztali gépemben nincs hűtőborda az 1 TB-s SSD-n, de a szoftveres jelentések szerint nem forró, igaz, nem nézem folyamatosan, de nem is nagyon másolgatok nagyokat rá / róla.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

M2 SSD hűtőborda tapasztalat valakinek?

M2 SSD kivalasztasanal figyelembe lehet venni, hogy a melegedes merteke gyarto es tipus
fuggo lehet.
(Van olyan tipus, amelyre nagyon ajanlott a hutobrda - de vannak tipusok, melyek megvannak
e-nelkul is - a mindennapi munka soran.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

M2 SSD hűtőborda tapasztalat valakinek?

#3 EVO 970-eket szokok használni, kivéve ha olyan noti jön szembe, ami nvmne-t nem tud, akkor intenso, mert lassan csak ez van, ami M2 és SATA protokollt tud.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

PCIe 4nél már ajánlott a

PCIe 4nél már ajánlott a hütőborda, nekem 3 van a gépben, és normál használat mellett (nem másolgatok, telepitgetek napi 24 órában) még igy is az alaplapi bordát elég rendesen melegek, pedig jól szellőző házban vannak a pcie3-ra szerintem nem feltélenül muszáj, legalábbis azok nálam nem melegednek olyan feltünően

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve