Login után másodlagos monitor nem aktív

Fórum: 

Sziasztok!

Az alábbi setupom van:
Egy ThinkPad p51-es laptop, Nvidia Quadro dedikált- és egy Intel integrált videokártyával. Ez egy HP G5-ös dokkolóhoz kapcsolódik usb-c kábellel, a dokkolóra pedig rá van még kötve egy monitor HDMI kábellel.

A problémám az, hogy a login után nem érzékeli a rákötött monitort a rendszer. Ha live CD-t használok, vagy ha a nuoveau drivert aktiválom a gyári nvidia helyett, akkor működik. Illetve bootolás közben is felvillan a mint logo a kiegészítő monitoron, de a login képernyőnél már csak a laptop kijelzője aktív. Ha a login után kihúzom az usb-c kábelt, és visszadugom, akkor megjavul, és a kiegészítő monitor is használató.

Azt még nem próbáltam, hogy mi van ha közvetlenül a laptopba dugom a hdmi-t, vagy ha a login képernyőnél húzom ki az usb kábelt és dugom vissza, akkor megjavul-e.

Van valami ötletetek, hogy mivel tudnám rávenni a rendszert, hogy magától is felismerje a monitort, ne kelljen mindig ki-be dugni a usb kábelt hozzá?

 

Szerintem

Próbáld a laptop kimenetet (HDMI), itt valami hardveres gond is bejátszhat, mármint kompatibilitási probléma (Nvidia driverrel), melóban Windowsokkal is szokott ilyen gond lenni.

Bár lehet próbálkozni a konfigurációs beállításokkal, de ez elég sziszifuszi lehet:

https://wiki.archlinux.org/title/NVIDIA_Optimus

U.I. Live CD alatt azért megy, mert akkor az Intel VGA, vagy nouveau aktív, abban ugyanis nincs Nvida gyári driver.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Köszönöm a választ! Közben

Köszönöm a választ! Közben kipróbáltam, ha közvetlenül HDMI kábellel kötöm rá a monitort, akkor már tökéletesen működik.

(Más kérdés, hogy azért használok dokkolót, hogy ne kelljen annyi kábelt átdugdosnom ha kicserélem a munkahelyi laptopot a sajátomra. :D Mindegy, feladom.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Köszönöm a választ! Közben

#2 Talán egyszer sikerül az Nvidiának egy normális drivert is kiadni. Időnként egy-egy próbát lehet tenni, ha frissült...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve