Linuxos Microsoft Edge

Fórum: 

Már nagyon vártam mert windowson minden böngészőnél jobb http://androgeek.hu/hir/megerkezett-a-linuxos-microsoft-edge Ezt már az Edge-ről írom, importálta a Firefox könyvjelzőket és működik az Ublock origin is ,a keresőmotort azonnal átállítottam a Google-ra mert alapból a Binget használja.Egyedül a Microsoft Outlook fiókot nem lehet még szinkronizálni, mivel még csak béta. ttps://blogs.windows.com/msedgedev/2020/10/20/microsoft-edge-dev-linux/ LMDE 4-re telepítettem a Debianos verziót. 

kimarite képe

Az apró-cseprő topikban

Az apró-cseprő topikban linkeltem én is.

Miben jobb, mint a többi? A linkelt cikk hozzászólásaiban nem látok kitörő örömöt, öt válaszból egy, aki eredménynek veszi, de az ő hozzászólása sem ad 100 százalékot, érthető így is, úgy is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Az apró-cseprő topikban

#1 "Miben jobb, mint a többi?"

Nem tudom, illetve nem hiszem, hogy jobb lenne linuxon. Windowson talán, gyorsaságban veri a Firefoxot, bár konkrétan méréseket nem végeztem. csak úgy érzésre. Linuxon? Úgy viselkedik kb mint bármelyik Chromium böngésző. Kezeli nagyjából a bővitményeket. Könnyen integrálható a Google alkalmazásokkal. Ugyanúgy kell  a szokott "--password-store=basic", ha nem akar az ember a kulcstartóval szórakozni. Talán a szinösszeállitása kellemesebb mint Vivaldié, nem olyan rikitó. Kétségkivül gyors, de nem látok olyan fantasztkus dolgot, amiért feltétlenül fontos volna feltennem (éles rendszerre), Persze várom a nálam szakavatottabbak véleményét.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Egyszerűen gyorsabb mint a

Egyszerűen gyorsabb mint a többi kereső Linuxon és Windowson is. Windowson a szinkronizálás az Outlook fiókommal egy kattintás és mindent hoz magával ( az előző beállításokat) egy pillanat alatt a rendszer újratelepítése után is. Évek óta Firefoxot használtam windowson is és nehéz átállni róla mert annyira jó, de az Edge gyorsabb és tudja azt amit a Firefox. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Egyszerűen gyorsabb mint a

#3 And Microsoft Account sync does not work in this build — but if you read this site regularly that will not be a surprise.

https://www.omgubuntu.co.uk/2020/10/microsoft-edge-linux-first-look

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Egyszerűen gyorsabb mint a

#3 Oks, de azt próbáltam jelezni, az, hogy gyorsabb, nem azt jelenti, hogy legalább ugyanolyan biztonságos, mint a Firefox,  Chromium vagy bármely más böngésző, mely bizonyított ebben is :). És nem viszem tovább a szálat, sem azzal, hogy fejlesztői verzióról van szó, sem azzal, hogy mi várható a MS-tól (ismert hibákkal a Windows frissítésekben - amúgy). Nem feltétlen ide tartozik, de van néhány alkalmazás, amelyek fejlesztői verziója is nagyon stabil volt már.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szerintem

Egyeni szimpatia csupan es esetleg megszokas. Lehet kivancsisag is ha valaki kiprobalja.

Pl en tizeneve Operazok, bar mostanaban sok borsot tort az otrom ala, es evtized alatt probaltam mas  ongeszoket is de 1-2 het mulva visszatertem Operara. Se a Firefox, se a Vivaldi nem jott be, nekem az Edge se de ez nem jelenti bogy masnak nem ezek a kedvencei. Ugyanigy probalom megkedvelni a VLC-t vagy a tobbi igen jo Linuxos mediaplayert xe mindig visszaterek az Smplayerre. Levelezobe is par kiserlet utan lett a Thundebird es 10 eve hasznalom. Sok-sok Linux kiserlet utan csakis  KDE asztali felulet es a tobbi nem tetszik. 

Vagyis ha nem lenne 20  bongeszo, lejatszo, stb akkor persze noncs valasztas de azert van sok szoftver hogy mindenki megtalalja a neki tetszot

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Igen ez még a jobbik eset,

Igen ez még a jobbik eset, hogy Linuxra is kiadták a windows böngészőjét. Már ott tartanak (Redmondban), hogy kiadták az új 2020 októberi  (v2009 / 20H2) Windowst és az ISO már akkora (4,6 GB-nál valamivel nagyobb), hogy nem fér el egy 4.7 GB-os DVD RW-n. 8 GB-os úgy tudom nincs is csak DVD+R. Akinek régi úgy 10 éves a gépe és nem boot-ol pendrive-ról a bios-ban sem állítható az lemondhat a DVD-ről telepítésről, vagy kiírja 8GB DVD+R-re a következő ISO kiadásakor megint vesz egy másikat.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Igen ez még a jobbik eset,

#7 Meg ne haragudj de 2021 lesz 2 hónap múlva, nekem kb. 10 éve nem volt a közelembe optikai adathordozó, amelyik pc nem tud penről bootolni az szerintem megérett a cserére.

" vagy kiírja 8GB DVD+R-re a következő ISO kiadásakor megint vesz egy másikat."
?? Te így frissítesz, nem netról? A Linuxodnak se engeded a frissítéseket hanem letöltöd, kiírod dvd-re és arról?
Ha élő több éves telepítésről van szó akkor úgyis frissít, ha meg most telepíted akkor felpakolod az ezelőtti buildot 1rétegű dvd-ről és upgradeled a netről. Ha meg nincs neten a gép az életbe, akkor ha ellátja a dolgát, minek upgradelni? Oda egy XP is jó, pl. a haverom kisüzemébe a mai napig egy 14 éves XP a helyi 3 szerszámgép agya+adatbázis, full helyi működés, netmentes környezet, célorientált használat. Minek upgrade?

Amúgy 800Ft egy double layer dvd, egy 32Gb pendrive (amit más célra is 5000x újraírhatsz) 2500Ft.
Tiéd a választás.
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Multiboot ISO

#9 A Blu-ray lemez miatt nincs 8.5 GB-os DVD RW. Nem érné meg két hasonlót forgalmazni.

Még egy lehetőség: Multiboot ISO

... a 40_custom fájlt kéne szerkeszteni
https://web.archive.org/web/20150207152956/https://wiki.archlinux.org/index.php/Multiboot_USB_drive
https://linuxmint.hu/comment/15015#comment-15015
és a képfájlt a /boot/iso könyvtár alá bemásolni.

(https://linuxmint.hu/comment/17292#comment-17292 )

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Multiboot ISO

#10 Balacy kolléga írt erről egy konyhakész megoldást itt egy blogba, Ventoy a neve, lassan nekigyürkőzök és ki fogom próbálni, van egy 64Gb teszt penrive, az jó alany lesz usb-s svájcibicskát, akarom mondani univerzális telepítőeszközt létrehozni.
https://linuxmint.hu/blog/2020/05/multi-boot-usb 
A módszer (nekem... :-)  ) sokkalta barátságosabb mint az általad linkelt megoldás, brrrr...  :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Igen ez még a jobbik eset,

#9 Dehogy miért haragudnék 444tibi, a tiéd is egy vélemény a többi közül. Nem használok DVD-t telepíteni se Win-t se Linuxot pendrive-t használok de optikai meghajtó nélkül nincs egyik gépem se. Lehet,hogy rossz szokásom de mániákusan kiírom a frissen kiadott Windows 10-eket és megvan a legújabb netinstall Debian CD-n meg az LMDE Debbie is szóval a legjobbakat tárolom (újraírhatón).Csak jeleztem, hogy a Windows 10 ISO már nem fér el egy 4.7 GB-os DVD-n úgy meghízott ezzel vége egy korszaknak.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve