Linuxmint 18.1 - Toshiba L300

Fórum: 

Sziasztok,

kedvelem a Linuxmint fenti verzióját, bár felfüggesztés után néha lefagy, valamint naponta több alkalommal újra indítja magát a rendszer.

Mi lehet az ok és mi a teendő, hogy elmaradjanak ezek a kellemetlen jelenségek?

Tudna valaki segíteni?

Köszi,

Ferry

kimarite képe

Linuxmint 18.1 - Toshiba L300

@#0 A https://paste.ubuntu.com/ szöveg-megosztó oldal segítségével oszd meg az alábbi tesztek -terminál parancsok- eredményét velünk. Az első parancstól tedd teljes képernyősre a terminál ablakát és az első parancsnál mindent másolj a kezdő prompt-tól, a visszatérő prompt-ig.

inxi -F
xdg-open /home/$USER/.xsession-errors
xdg-open /var/log/Xorg.0.log

és az alábbi parancsét is

dmesg 2>1 | tee -a dmesg_toshibaL300_01.txt

melynek -a saját könyvtáradba- mentett kimenete (írás) így olvasható vissza:
(egyes korábbi parancsokhoz hasonlóan, de azok [dinamikus] szövegfájlok eleve)

xdg-open tee -a dmesg_toshibaL300_01.txt

A megosztás egyszerű, írtunk róla párszor.

Ezekből próbáljuk majd kitalálni, hogy mi okozhat fagyást. Létezhet, azaz fellelhető a tesztek és a log fájlok vizsgálata során a tájékoztatás II(nformation), a figyelmeztetés WW(arning), és a hiba EE(rror) jelzések.

-----

Tájékoztatás, új fogalmak:
-- prompt, azaz készenléti jel ($) és a
-- shell (bash), azaz parancs értelmező, például egy terminál(ban indított) rendszer héj.

„A shell az a program, amelyik elindul amikor belépünk egy UNIX rendszerbe, a parancsokat innen adjuk ki és a parancsok végrehajtása után ide térünk vissza (hasonló a DOS command processzorához). Minden shell egy un. prompttal jelzi, hogy kész a parancsok fogadására.”

„A UNIX réteges felépítésû. A legbelsõ része a kernel, az operációs rendszer magja, amely a rendszer erõforrásainak szétosztását, és a futó folyamatok ütemezését végzi. A kernel köré épülnek a UNIX különbözõ programjai. Ezek közé tartoznak a különbözõ segédprogramok (pld. ls, cat, mv) és a felhasználó számára a legfontosabb az úgynevezett parancsértelmezõ (shell, "héj", "burok"). Ez az a program , amely egy felhasználó belépésekor elindul, kiírja a promptot, beolvassa és értelmezi a felhasználó által begépelt parancsokat, meghívja az elindítható programokat és még egy igen rugalmas programozási nyelvet is ad a felhasználó számára.”
http://szabilinux.hu/unix/index.html
http://www.letix.hu/
(https://androbit.net/articles/207/android_terminal_parancsok.html)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve