Linux Mint upgrade 18.1-ről 20.1-re

Fórum: 

Üdvözletem!
18.1-es 64 bites Linux Mint van a gépemen. Abban kérnék segítséget, hogyan tudom upgradelni a legújabb verzióra, a 20.1-esre? Azt látom, hogy a Frissítéskezelőben a "Szerkesztés" menüben a legalsó menüpont "Linux Mint 18.3 Sylvia" kiadásra frissítés. Ezt el kell végezzem és a 18.3-ról tudok majd 19-esre váltani és arról majd ezzel a módszerrel 19.3-ra frissíteni és arról 20.0-ra majd uígy 20.1-re? Vagy hogyan a legegyszerűbb? Köszönöm a segítséget.

Talán meg lehet csinálnii.

Talán meg lehet csinálnii. Talán. De nem érdemes. Sem időben, sem biztonságban nem térül meg. Jobb módszernek tartom az adatok mentését és egy "tiszta" telepitést. Bár lehet, hogy másnak más a véleménye,,,

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Koppány képe

Csak alverziók közötti

#2 Ráadásul ilyen sokszoros verzió frissítés során mellé is tud menni a dolog. Nem tudom, az usr merge-t a 18-asok is megkapták? Mert szerintem egyenként minden pontverziót naprakészre kell frissíteni, hogy tovább tudj lépni, ez jó kis móka lenne. :) 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Alkalmazások beállítása

Köszönöm nektek a gyors válaszokat. Akkor ez új verzió telepítés lesz. Úgy érdemes nekifogni, hogy - adatok lementése után -
- leformázom a winyót, és teljesen új telepítés vagy
- hagyok mindent ahogy van és a telepítésnél választom ki, hogy a régi rendszer törlése és új telepítése? (vmi ilyesmi menüpont rémlik korábbról).
Meg lehet azt oldani, hogy az egyes programok beállításait elmenteni? Úgy értem, hogy feltenném a 20.1-es Mint-et, utána a szükséges programokat a szoftverkezelőből és ezután ne kelljen minden programot újra beállítani (hogyan jelenjenek meg, alapértelmezett mentési könyvtárak stb)?
Nagyon köszönöm.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Alkalmazások beállítása

#4 Ha a Home mappát mindenestül mented, akkor a beállítások is mentve lesznek. Viszont ez lehet jó, meg rossz is, mert az újabb Linux alatt programok újabb verziói lehet nem kompatilbilisek a régebbi beállításokkal, de ezt csak próbálgatva lehet megtudni. Lehetnek olyan programok is, amik a Home alá települnek, és ezek már nem lesznek kompatibilisek az új Linuxxal.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Mellételepítés

Mi van akkor, ha nem legyalulod a rendszert hanem a meglévő mellé teszel új rendszert? 

Akkor megmarad a régi, tudod használni és van időd belakni az új rendszert. 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kimarite képe

Alkalmazások beállítása

#4 Meg lehet azt oldani, hogy az egyes programok beállításait elmenteni? Úgy értem, hogy feltenném a 20.1-es Mint-et, utána a szükséges programokat a szoftverkezelőből és ezután ne kelljen minden programot újra beállítani (hogyan jelenjenek meg, alapértelmezett mentési könyvtárak stb)?

Sajnos, az alkalmazások beállításai is változtak, érdemes a kedvelt beállításokat minél többet gyakorolni (persze, emiatt ne telepítsd folyton újra és újra a Linux Mintet :)). Csak, mert hiába mented el a 2 verzióval régebbi beállítást, az már elavult is lehet, azaz nem működik...

Na most, ha fájlba mented a mostani rendszeren telepített alkalmazásokat,

dpkg -l | grep ^ii | awk '{print $2}' > installed

majd az új rendszeren visszatelepíted azokat a fájlból (*),

sudo apt-get install $(cat installed)

akkor is hibát hozhat több dolog is.
Egy ilyen, amikor használod a Wine alkalmazást, és a rendzser nem „multiarch”.
Persze, a Linux Mint multiarch, de mondom, példa volt. :)

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)