Beküldte Trevor30 -
Fórum:
Most telepítettem először Linuxot a telepítés rendben volt de utána mikor akartam használni a rendszert 1-2 kattintás után lefagyott az egész. Hiába indítom újra a gépet ugyan ez van. Windows 10 van fent még mellette 64-bites a linux is 64-bites. Valaki tudja mi lehet a megoldás? Ja és SSD-re telepítettem.
Linux Mint KDE 18.3 telepítés után lefagy
Beküldte kimarite -
Értékelés:
@#0 Milyen gép? ASUS? Ha nem, akkor mi a neve pontosan?!
Plusz a Recovery módú javítást futtasd le ..., nézz utána, mi az.
Ezt sikeressen megoldottam a
Beküldte Trevor30 -
Értékelés:
Ezt sikeressen megoldottam a 'nomodeset' beírásával és így sikerült telepíteni a hivatalos nvidia drivert. Csak most új problémával szembesültem a videók lejátszásánál a kép szétcsúszik csíkokban a képek váltásakor néha nagyon zavaró,de van hogy észre sem lehet venni. Erre kéne valami megoldás.
Proci: AMD Athlon X4 750K
Videókártya: Nvidia Geforce GTX 660 (ennek a legújabb drivere van fent 384.111 jelenleg)
Alaplap: Gigabyte F2A88XM-D3H, AMD chipset
RAM memória 8GB
Ezt sikeressen megoldottam a
Beküldte kimarite -
Értékelés:
A laggolásra: disabled the "Sync to VBlank"
https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2365058
Bootolásnál beirtam a
Beküldte Trevor30 -
Értékelés:
Bootolásnál beirtam a 'nomodeset' - et. Aztán terminálban 'gksu driver-manager' és ott telepítettem az nvidia drivert. Ma délután megpróbálom ezt a Sync-et kikapcsolni. Köszönöm a segítséged,hálás vagyok.
Bootolásnál beirtam a
Beküldte kimarite -
Értékelés:
-- a zárt forráskódú nvidia illesztő saját beállító alkalmazásában,
-- a kompozitálónál (előfordulhat, hogy erre is lehetőség van, grafikus lehetősége itt van, vagy nincs).
A kettőnél egyszerre nem lehet bekapcsolva, vagyis az ilyesmi nem célszerű.
Kikapcsoltam az nvidia saját
Beküldte Trevor30 -
Értékelés:
Kikapcsoltam az nvidia saját beállításaiban a vsync-et, de még mindig ugyan olyan rossza a kép. Lehet még valamit állítani amitől helyrejön?
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Netán, ha elmentetted, akkor a rendszer újraindítása után nézz rá újra.