Fórum:
3 eltérő gépen is tapasztaltam:
Az utolsó 6.14-es kernel utolsó verziójának is lejárt a támogatása, de a frissítéskezelő nem lép a következő iterációra, ami a 6.17-es kernel lenne.
Megoldás: Frissítéskezelőben válasszuk a Nézet-> Linux rendszermagok menüpontokat.
A 6.17-es bal oldali bejegyzést kiválasztva jelöljük ki a 6.17.0-14-es kernelt, és alatta katt a telepítésre. A rendszer jelzi, hogy további komponenst, az Ubuntu HWE kiterjesztést is telepíteni kell, hagyjuk jóvá.
Nem fog újraindítást kérni, mert még az aktív 6.14-es kernel aktív, és vszleg nem érzékeli, hogy a 6.17-es frissebb, indítsuk újra a gépet.
Mind a három gépen tapasztaltam, hogy újraindítás után a frissítéskezelő új frissítést jelzet, mégpedig az aktív 6.17.0-14-es kernelt. Nyomjunk rá a frissítésre, másképp nem fog eltűnni a jelzés. A frissítés újra lefut, nem kér újraindítást, mert nem változott semmi. A következő újraindítás után már nem fogja ezt a frissítést jelezni.
Anomáliák amiket tapasztaltam:
-Egy Ryzen 5-ös laptopon a képernyő nagyon sötét lett a frissítés után. A laptop fényerő növelő gombjaival be kellett állítani normál fényerőre, ezt aztán megjegyezte, a további újraindítások után is.
-Egy régebbi 6. gen I7-es asztali gépen, ahol automatikus bejelentkezés volt beállítva, jelszót kért a bejelentkezéshez. A jelszó megadásakor kiderült, hogy a Numlock is ki lett kapcsolva, aminek amúgy alapból bekapcsolt volt az állapota. Ez is csak egyszeri dolog volt, a következő újraindításkor már minden rendben volt. (Ezen a gépen a kernel előtt frissül egy csomó más is, nem biztos, hogy ez a kernel frissítés miatt volt).