Linux Mint 21.1 és Roblox

Fórum: 

Sziasztok!

Ősöreg Win felhasználóként gondoltam kipróbálom a linux-ot (Linux Mint 21.1 Cinnamon 64 bites), amit sikeresen telepítettem is egy dell laptopra. A következő igény a Roblox nevű játék telepítése és működésre bírása lenne... és itt akadtam el. Wine vagy WineHQ... Grapejuice... ? Teljesen zavaros a kép hogy mit és milyen sorrendben kellene telepíteni. Ráadásul ha megnézzük a WineHQ oldalán a Roblox-ot, hát nem is megy minden verzióval normálisan. Értelmezésem szerint!  Vagyis az "--install - recommends wine-stable" tipusú telepítések ha jól gondolom nem is megfelelőek, mert nekem a Robloxhoz csak egy két Wine verzió jó csak. Szóval valaki hozzáértő el tudná e mondani hogy mit és hogyan? Jelenleg újratelepítettem a rendszert, a telepítés utáni Restart megvolt és befrissült, aminek be kellett.

Köszi a segítséget

Jelenleg egyelőre

Szóval várhatóan egyszer működni fog, de jelenleg olyan funkciókat tartalmaz a játék, amelyik direkt gátolják a Linux alatti futtatást. Volt idő, amikor működött, akkor gyorsan kiadtak egy anticheat frissítést hozzá, ami inkompatibilissá tette, aztán valakik megtalálták a módját, amivel rá lehet venni mégis a futtatásra, ezt bele is építették a Wine-ba, a játék ismét futtatható volt, de nem sokáig, mert megint beleépítettek egy valamit ami meggátolja a Linux alatti használatot.

Jelenleg csak egy ígéret van arra vonatkozólag, hogy átgondolják a dolgot.

https://roblox.fandom.com/wiki/Roblox_on_Linux

Én a legjárhatóbb útnak azt gondolom, hogy telepíteni kell az aktuális legfrissebb Wine-t, és esetleg keresni a játéknak régebbi verzióját, próbálgatni, melyik működik alatta. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Jelenleg egyelőre

#1 Igen, amiket írtál azt olvastam én is.... de azért lehet csak én bénáztam valahol, mert nem ismerem a linuxot. Szóval a linux telepítésével tulajdonképpen a - most emlékezetből mondom a verziókat, lehet nem teljesen leszek pontos - Wine 6.0.3-as verzióját kapom. Ezt mindjárt nem is értem, miért nem a legfrissebbet adja a Software Manager. Na, mindegy, 6.0.3-as Wine, erre telepítettem a GrapeJuice-t, amivel sikeresen települt a Roblox is. Eddig semmi hibaüzenetem nem volt. Ezt követően a Grapejuice-ból indítottam a Roblox Playert, és kaptam egy felugró ablakot "Nem támogatott Wine verzió" szöveggel. Arra gondoltam, ez a GrapeJuice üzenete, nem a Roblox-é, és megpróbáltam a legfrissebb Wine telepítését. Felment a 8.0. A hibaüzenet továbbra is jött, és ekkor láttam a WineHQ oldalán, hogy ez a verzió nem is igazán jó a Roblox-hoz. De azért az is lehet hogy nem  volt jó a Wine telepítésem, nem értek hozzá....viszont most találtam rá, hogy létezik linuxra Android is. Lehet megérne egy misét VM-ben egy Android és úgy a Roblox Player.... hátha menne.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

linux

Ha zért telepítetted fel a win helyett a linuxot, hogy játékokat tesztelj, akkor csalódni fogsz, és azok társaságát bővíted, akik szerint a linux szar.

Ha teheted, használj dual rendszerindítást, és a wint hagyd meg a gépeden játszani. Ha meg dolgozni, netezni, stb. szeretnél, akkor használd a linuxot. Költségkímélő, biztonságos remek rendszert ismerhetsz majd meg.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve