Fórum:
Sziasztok!
Ősöreg Win felhasználóként gondoltam kipróbálom a linux-ot (Linux Mint 21.1 Cinnamon 64 bites), amit sikeresen telepítettem is egy dell laptopra. A következő igény a Roblox nevű játék telepítése és működésre bírása lenne... és itt akadtam el. Wine vagy WineHQ... Grapejuice... ? Teljesen zavaros a kép hogy mit és milyen sorrendben kellene telepíteni. Ráadásul ha megnézzük a WineHQ oldalán a Roblox-ot, hát nem is megy minden verzióval normálisan. Értelmezésem szerint! Vagyis az "--install - recommends wine-stable" tipusú telepítések ha jól gondolom nem is megfelelőek, mert nekem a Robloxhoz csak egy két Wine verzió jó csak. Szóval valaki hozzáértő el tudná e mondani hogy mit és hogyan? Jelenleg újratelepítettem a rendszert, a telepítés utáni Restart megvolt és befrissült, aminek be kellett.
Köszi a segítséget
Jelenleg egyelőre
Beküldte T.István -
Értékelés:
Szóval várhatóan egyszer működni fog, de jelenleg olyan funkciókat tartalmaz a játék, amelyik direkt gátolják a Linux alatti futtatást. Volt idő, amikor működött, akkor gyorsan kiadtak egy anticheat frissítést hozzá, ami inkompatibilissá tette, aztán valakik megtalálták a módját, amivel rá lehet venni mégis a futtatásra, ezt bele is építették a Wine-ba, a játék ismét futtatható volt, de nem sokáig, mert megint beleépítettek egy valamit ami meggátolja a Linux alatti használatot.
Jelenleg csak egy ígéret van arra vonatkozólag, hogy átgondolják a dolgot.
https://roblox.fandom.com/wiki/Roblox_on_Linux
Én a legjárhatóbb útnak azt gondolom, hogy telepíteni kell az aktuális legfrissebb Wine-t, és esetleg keresni a játéknak régebbi verzióját, próbálgatni, melyik működik alatta.
Jelenleg egyelőre
Beküldte Árpád -
Értékelés:
linux
Beküldte visit -
Értékelés:
Ha zért telepítetted fel a win helyett a linuxot, hogy játékokat tesztelj, akkor csalódni fogsz, és azok társaságát bővíted, akik szerint a linux szar.
Ha teheted, használj dual rendszerindítást, és a wint hagyd meg a gépeden játszani. Ha meg dolgozni, netezni, stb. szeretnél, akkor használd a linuxot. Költségkímélő, biztonságos remek rendszert ismerhetsz majd meg.