Linux Mint 18 64bit Cinnamon vs. HP LeserJet 1018

öreg0503 képe

Fórum: 

 Sziasztok.

Tudom sok fórumtéma foglalkozik a HP nyomtatók telepítésével, de minél többet olvasok róla annál bonyolultabbnak tűnik a feladatom. Tehát adott a LM 18 64 bites rendszerem és a HP 1018 nyomtató. Visszaállítási pontot készítettem a Systemback progival. Az oprendszerre még semmit nem telepítettem, be sem kapcsoltam a nyomtatót. Tehát még HP "szűz" a rendszerem. Hogyan kezdjem, mit kell letölteni? telepíteni?

Előre is köszönöm a türelmeteket és segítségeteket. 

HP

Próbáld meg Synapticból  hplip-gui-t, én így csináltam. Leírás pont itt, következő fortéma, Mint 18 Hplip - HP LaserJet Pro M125nw. 

Ha még így sem menne akkor a Synaptik keresésre kattintva írd be „ hplip „ és kezd el telepítgetni, nekem 9 progi van még telepítve, és miden jó.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
balazs képe

 Hello

 Hello

 

Épp most készülök venniegy 1010-es laserjetet..kíváncsi leszek megy-e..talán holnap már próba.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
öreg0503 képe

RE:HP

Szia.

Köszi a segítséget, már működik. Bár először még nem, de a nyomtató ki és újra bekapcsolása után telepített még egy driver plugint és onnantól jó. Még egyszer ezer köszönet.

ui: Azt azért nem értem hogy 2016-ban egy nyamvadt nyomtató telepítéshez miért kell átlagnál több "Linux" ismeret? Miért nem telepíti automatikusan az összes illesztő programot amint a hardvert érzékeli. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
balazs képe

 Megvettem a 1010-es

 Megvettem a 1010-es Laserjetet, összekötöttem bekapcsoltam a Mint azonnal felismerte és már nyomtattam is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
öreg0503 képe

RE: Megvettem a 1010-es

 Szia.

Kár hogy én nem próbáltam így meg. Mondjuk utoljára Ubuntu 14.04 volt fent és ahhoz kellet a hókuszpókusz és ott is elég nehezen tudtam az én nyomimba lelket verni. Innét volt a gondolat hogy inkább kérdezek mint újra rossz irányba induljak el. Akkor ez már haladás a Mint-es fiúk részéről. Köszönet nekik érte. Annak is örülök hogy neked kapásból jó lett.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve