Linux Mint 17.3 KDE VS Linux Mint 18.1

jeanclaude1989 képe

Fórum: 

 Sziasztok! Szerintetek melyik ajobb verzió,,nekem a régebbi kde jobban tetszik,ki mit gondol? Stabilitás, gyorsaság,rendszer igény,kernelek közti külömbség,a két kde verzió közti külömbség. Miinden tapasztalat érdekel.

 

nacsasoft képe

Linux Mint 17.3 KDE VS Linux Mint 18

Üdv Minden Kedves Olvasónak,

Kicsit régi a téma de nekem lassan aktuális lesz és én is latolgatok....
Jelenleg 17.3 KDE fut a gépemen (és még egy gépen..) amiket lassan szeretnék lecserélni...

Érdemes már váltani szerintetek vagy várjak még egy kicsit, eléggé stabil lehet már a "Sylvia" (18.3) KDE? Illetve itt a KDE "nyüglődések" miatt érdemes lenne egyáltalán ezen a vonalon tovább mennem?

Váltás oka főleg a 32-64bit -re történő frissítés lenne (egyre többször futok bele a kompatibilitási problémákba...).

A "vasak":
DELL Latitude E6410 (i5 proc, 4GB RAM, 120GB SSD)

Építőjellegű hozzászólásaitokat előre is köszönöm!!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Linux Mint 17.3 KDE VS Linux Mint 18

#1Váltás oka főleg a 32-64bit -re történő frissítés lenne
-- az architektúrák közötti váltás frissítéssel nem, csak rendszer újratelepítéssel lehetséges, biztosan te is így gondoltad
(egyre többször futok bele a kompatibilitási problémákba...).
-- árulj ezekről majd valamit -a megfelelő helyen, azaz topikban- mert kitalálni nem tudjuk, mik lehetnek gondok, és így csak részvétünket tudjuk tolmácsolni ... . Tehát a majd pontosan megfogalmazott gondokra lehet igazán 'építő jellegű' válaszokat adni. Ha valamilyen felsorolást vársz a hátrányokról és az előnyökről, az sem baj, de majd más teszi meg ezt, aki tud ilyet.

A KDE, mint asztali környezet mindig is telepíthető lesz, csak nem jön ki belőle telepítő képfájl ... majd, a következő verziótól. Nem igazán használom, de a grafikus beállításokon kívül, a terminálos vagy szövegszerkesztős megoldások -nagyjából- ugyanazok, mint más asztali környezetnél. A grafikus megoldású kérdésekre általában van fellelhető válasz. Tehát, a véleményem szerint mindenképpen érdemes a KDE-s vonalon maradnod, ha azt kedveled, mert fejlesztik továbbra is. Rossz várhatóan nem lesz.

Értékelés: 

4
Átlag: 4 (1 szavazat)
nacsasoft képe

Linux Mint 17.3 KDE VS Linux Mint 18

Kedves kimerite!

Köszönöm a választ!

Igen én is újratelepítésre gondoltam!

A kompatibilitási prblémák az arhitektúra miatt voltak/vannak. Lenne "pár" alkalmazás amiket használnom kellene de már csak 64 biten érhetőek el....

 

Üdv.: nacsasoft  

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Linux Mint 17.3 KDE VS Linux Mint 18

Sajnos a gyártók egyre inkább csak 64 bites platformra fejlesztenek. (Chrome, Opera, maguk a linux distrók is) Ezzel nem lehet mit kezdeni, csak meg kell tanulni együtt élni. Persze nem sok mindent tehetsz, ha régebbi géped van relatív kevés memóriával. (<4 GB)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve