Linux Mint 17.3 felfüggesztés

szhf62 képe

Fórum: 

 Fura dolgot észlelek mostanában. Ha a gépeket felfüggesztem, a legkisebb rázódásra, egyéb mellettük történő tevékenységre önállóan "felébrednek". Ha jól emlékszem, ennek csak bármelyik billentyű leütésére kellene megtörténnie. A legkisebb koppanás az asztalon (nem a monitoron), vagy az egérhez hozzá érés, és a gépek újra bekapcsolnak (asztali és laptop). Lehet ezt az "érzékenységet" valahogy állítani, vagy csökkenteni?

RE: Linux Mint 17.3 felfüggesztés

@#0
Bizisten írok egy szkriptet, ha magához tér ugasson is...
Sajna mostanában nincs Xfce a közelemben, de Cinnamonon elég jól lehet szabályozni az energiakezelőben az ébresztést.
Egy dolgot tisztázni szeretnék:
Felfüggeszted, és nem hibernálod, igaz?

Mert van egy Acerem 13 xfce-vel (jó messze otthon) az felfüggesztésre nem "állt le", csak elsötétült, de a cuccok működtek tovább.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:RE: Linux Mint 17.3 felfüggesztés

Csak felfüggesztem, nem hibernálom. Eddigi tapasztalatom alapján (előző XFCE környezetekben is) a felfüggesztett állapotból csak billentyűlenyomásra ébredtek fel a gépek. Nem csak a képernyő sötétül el, a tápegység "kattanását" is lehet hallani a felfüggesztésnél. Most ha  bármilyen tárgyat enyhe koppanással leteszek a gép asztalára, vagy ha kihúzok egy USB kábelt a felfüggesztés alatt, azonnal reagál és elindul. Ezt idáig csak a 17.3-on tapasztalom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve