Libreoffice frissítése

Fórum: 

Kedves Mindenki!

 

Most telepített Linux Mint Cinnamom 17.3 esetén hogyan hozhatom a Libreoffice-t a legújabb 5.x-es változatúra a telepítéssel kapott 5.0.3.2-esről. A legújabb 6-os nem jó, mivel nem tölti be a Writer a Century Schoolbook betűkészletet, amelyet általában használok. (Esetleg ez utóbbi orvoslása is érdekelne. 5.x-esről frissítettem másik rendszeren, és bár a könyvtárban megtalálható a betűkészlet, amennyire meg tudom állapítani, a Libreoffice Writer nem mutatja a betűkészletek listáján, és mással is jeleníti meg az ebben írt dokumentumokat.)

 

Előre is köszönöm a segítséget!

kimarite képe

Libreoffice frissítése

@#1 És, ha nem létezik ez a könyvtár, akkor létre kell hozni:

mkdir /home/$USER/.fonts/

Az éppen belépett felhasználónak ($USER) tesz lehetővé a karakter használatát, mert ez felhasználói-és nem rendszer szintű beavatkozás. Témákat, ikonokat is lehet hasonló eljárással elérhetővé tenni. Mindez a felhasználó saját könyvtárán belöl történik, így az itt végrehajtott változtatások beállításai is csak  vonatkoznak.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm a válaszokat!

Köszönöm a válaszokat!

Végrehajtottam. Létrehoztam a mappát, ahol mondtátok, és a nevezett forrásból beszereztem a betűkészletet. Első ránézésre működik a dolog. A gond, hogy az "ő" karakter nem a betűtípusból jelenik meg (lehet, hogy más sem, az "árvíztűrő tükörfúrógép"-et nem írtam be). Megpróbáltam tehát a betűkészletet más forrásból nyerni, egy 5.X-szes Libreoffice-szal rendelkező rendszerben kerestem meg, hol van Century Schoolbook. Itt találtam meg: /usr/share/ghostscript/9.18/Resource/Font/. De mintha ez nem ttf lenne. Sebaj, innen másoltam be. De ezt egyáltalán nem látja a Writer. Honnan nyerjek tehát minden magyar karakterrel rendelkező, megfelelő készletet?

És egyáltalán, mi történt a 6-os Libreoffice-ban a Century Schoolbookkal? Hiszen ezzel eleve rendelkezett a Libreoffice eddig.

Ha minden kötél szakad, szívesen visszatérnék a legújabb 5.X-es Libreoffice-hoz. Ezt hogyan tehetem meg. A Synapticból valahogy nem sikerült.

 

 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm a válaszokat!

#5 github.com/TimothyGu/Century-Schoolbook-L

vagy

www.1001fonts.com/century-schoolbook-fonts.html

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Végül megjelent a kívánt

Végül megjelent a kívánt eredmény, már nem tudom megmondani, melyik forrásból letöltött betűkészlettel.

Mindenkinek köszönöm a segítséget!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Köszönöm a válaszokat!

#5 Az 5.x-esből háromféle van említve itt:
https://launchpad.net/~libreoffice/+archive/ubuntu/ppa

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Végül megjelent a kívánt

@#8 Nemár, ez így nem jó. Normálisan kérdezett, tényleg. :)
Ettől függetlenül, nekem is hiányzik az igazi megoldás.
... törlögetni lehet a három (vagy mennyi?) betűtípust (vagyis a bemásolt könyvtárakat), és amelyikkel működik a LibreOffice, az lesz megoldás.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve