LibreOffice Base - A rekord nem menthető

Fórum: 

Tanulom a LibreOffice Base-t a verzió: 5.1.6.2-ben. Ezért gondosan, szóról szóra követem az útmutatást, amelyben eljutottam a 32. oldalig:
https://hu.libreoffice.org/assets/HU_files/Basebevezeto31.pdf
Megpróbálom bevinni az alkalmazotti adatokat, és bár az útmutatóban nem szerepel, de minden bevitel után megnyomom a Rekord mentése gombot. (Furcsa, hogy ezt az útmutató meg sem említi, pedig egyébként nagyon aprólékosan megmutat minden lépést) De hiába is nyomom meg, a rekordok száma a bal alsó sarokban nem változik. Nem menti.
Mit tegyek?
 
Ui. Ugyanezt a kérdést már több helyen feltettem, a LibreOffice magyar közösségében is, de ott nem jött még válasz.  De talán itt hamarabb kapok választ. Ha ott kapok, akkor itt is megírom és lezárom a kérdést.

kimarite képe

LibreOffice Base - A rekord nem menthető

@#0 Terminálból indítás? A lobase vagy a libre(?) parancs.
Az adatbázis eléréséhez van jogod? ... nem olvastam el az útmutatót, de: az adatbázis elkészítése gondolom szükséges a "Rekord mentése' folyamathoz' és az 'adatbázist' (a mentést úgy egyáltalán) olyan helyre kell tenni, amihez legalább olvasási jogod van, így például a saját könyvtár alá.
A LibreOffice fórumon kaptál választ?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Az Ubuntu fórumon kaptam

Az Ubuntu fórumon kaptam először választ, aztán a Libreoffico-on is. De időközben töröltem az egészet és előlről kezdtem. Valószínűleg az volt a baj, hogy az AlkalmazottID automatikus értékadást nem választottam igenre. Egyelőre úgy néz ki, hogy most működni fog, de még nem tartok ott, ahol elakadtam.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Az Ubuntu fórumon kaptam

#2 Ha megvolt a teszt, úgy egy hozzászólásban ezt az értékadást itt megoszthatnád! Mármint örökre, hogy mások is lássák, a kép által akár vizuálisan is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve