Lemezkép csatolási hiba

Fórum: 

Sziasztok!
Kezdő Linux Mint felhasználó vagyok,előtte régebben egy rövid ideig Ubuntu 14.04-et. használtam.A problémám az,hogy sehogyan sem tudok a Lemezképcsatolóval iso fájlt bemountolni.Minden próbálkozásra azt a hibaüzenetet írja ki,hogy "az érték túl nagy a megadott adattípushoz".
Ami azért is furcsa,mert annak idején az Ubi beépített Lemezképcsatolója simán be tudta mountolni ugyanezt az alig 2,5 GB-os iso fájlt.
Az oprendszerem Linux Mint 17.02 Mate 32bit.,tiszta telepítés,csak ez van a gépen.
A kérdésem,találkozott már valamelyikőtök ezzel a csatolási problémával?És ha igen,hogyan sikerült megoldania?

Una képe

RE: Lemezkép csatolási hiba

@#0 Szia, elnézést de miért szeretnéd csatolni? Meg szeretnéd nyitni? Ha bele szeretnél nézni akkor az archívumkezelőt válaszd. Jobb gomb, "Megnyitás ezzel" és "Archivumkezelő". Indítható, szerkeszthető ezzel megnyitva.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE: Lemezkép csatolási hiba

Windowsos játékot akarok telepíteni Wine-on keresztül.Tudom,hogy vannak más programok is,mint a gyári lemezképcsatoló,de bosszant,hogy Minten nem működik rendesen,miközben Ubuntun ugyanezzel a programmal nem volt soha semmilyen problémám.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Una képe

RE:RE:RE: Lemezkép csatolási hiba

Ez a disztró nekem is feladta a leckét csatolási gondok miatt és van amire nem is találtam meg a választ. Csak buherálással tudtam megoldani.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE: Lemezkép csatolási hiba

#2 Mi a gyári lemezképcsatoló indító fájlja. A neve alapján a Synaptic-ban meg tudod nézni és régebben a Szoftverközpontban is látható volt. Csomag > Tulajdonságok fül > /usr/bi vagy /usr/sbin - inkább az első könyvtár alatt lesz.
Ha terminálban az teljes elérési uttal indítod, kiírja, mi a baja. Tehát kb.:

/us/bin/lemezképcsatoló_neve

A parancs bemásolása után üss entert, a kimenetet a pastebin.com-ra töltsd fel, és a mentés után linkeld vissza ide.

Ha így nehéz megtalálni, akkor felhasználó joggal indított fájlkezelővel betallózod ezt a könyvtárat,
/usr/share/applications/
és megkeresed az alkalmazást a látható neve alapján. Majd rákattintasz az egér jobb klikkel nyíló menüvel és megnyitod a szövegszerkesztőddel (nem a Libreoffice lesz. például Geany vagy Gedit ... vagy más, asztali környezet függő), de vélhetően látni fogod a szövegszerkesztőd a 'Futtatás' menü alatt. Ha nem, akkor megnyitsz egy '.txt' (text) fájl dupla klikkel, a 'Súgó' menüjében megnézed, mi az alapértelmezett szövegszerkesztőd neve.
Ha nincs text fájlod, készítesz egyet:), például: proba.txt. A fájlkezelő használatával.
Fájl > Dokumentum létrehozása > Üres fájl > név: proba.txt > mentés valahova, pl. 'Dokumentumok'
Majd visszatért az előbbi fájlhoz és a 'Megnyitás mással' menüben megnyitod azzal. Ezután a megnyitott szövegfájlban az 'Exec=' sort kimásolod ide, de itt van az indítóparancs is. Ebben a könyvtárban az inditó ikonok vannak amúgy.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve