Legyen a blogokban parancssoros téma?

Fórum: 

Egyik blogbejegyzésen alatt ezt a véleményt találtam: "A Linux rendszerek gyér használatához az is hozzáadódik (a Windowshoz és a macOS-hoz képest), hogy sokan azt hiszik, a Linuxot parancssorban kell használni - az írásod pedig ráerősít erre."

Itt.

Két kérdés merült fel ezzel kapcsolatban:

Valóban úgy érzitek,  hogy a CLI témával kapcsolatban a fórumon megjelenő blogok bármi téren erősítik ezt az elgondolást a Linuxról? Vagy ez a vélemény egyedi, és nem tükrözi a fórum használóinak a véleményét? Nem szeretném, ha ilyen történne, ha többen is így vélitek nem lesz több CLI blogbejegyzés átrakva is.

A másik kérdés: használtok terminálos megoldásokat, érdekes a témakör vagy senkit nem érdekel?

Ami fontos: az ide átkerülő CLI bejegyzések a kérdés tárgya, a saját honlapomra ez nincs hatáskörrel.

"Inkább grafikus megoldásokat kellene reklámozni, nem parancssorost." Úgy tudom minden fórumtagnak van blogbejegyzési joga, így mindenki a szívének kedves témát feldolgozhatja. Ezzel kicsit ellensúlyozva az utóbbi időben általam feltett CLI túlsúlyt.

Mindenkit arra kérek, hogy fejtse ki a véleményét, mert ahogy látni jelenleg a fórum átalakulás alatt van, így a vélemények számítanak!

IG képe

A blog egyéni. Arról írsz,

A blog egyéni. Arról írsz, amiről akarsz, ha nem ütközik szabályzatba.

Én használom a terminált, érdekesek a terminálos írások, Csak így tovább!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Jöhet

Én alapvetően a hétköznapokban grafikus felületen vitézkedő huszár vagyok a magam gépein, de távoli segítségnyújtás (fórumtéma) és idegen gép esetén a parancssor a praktikus, mert nem függ a grafikus környezettől.

Anyukám és apósom soha nem használ parancssort.

Azzal én nem értek egyet, hogy azt az érzeted keltik a blogjaid, hogy parancssort kell használni.

Nem kötelezvény, LEHETŐSÉG. Told csak, mindig lesz olyan, akinek az adott dolog nem áll közel a szívéhez, hát ő majd nem olvassa, átugorja. Aztán lehet, hogy most nem érdekli, de később meg igen...

Folytasd!

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Parancssoros téma

Igen, legyen, köszönöm a fáradozásodat. Magam szívesebben alkalmazom a parancssort, mert sokszor kényelmesebb és legfőképpen gyorsabb feladatmegoldást eredményez. Mégegyszer kérem, folytasd.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ami azt illeti

A Linux rendszerek gyér használatához az is hozzáadódik (a Windowshoz és a macOS-hoz képest), hogy sokan azt hiszik, a Linuxot parancssorban kell használni...

Arra most én nagyon kíváncsi vagyok, most, hogy (W10 alá is van, de azt külön kell telepíteni), szóval a W11 már kötelezően tartalmaz terminál emulátort, és alapból ki is van téve a dashboardra, vagy hogy is hívják az tálca csökevényt ami középen van alul, szóval hányan fognak arra jutni, hogy a Windowst parancssorban kell használni.

De hogy a tárgynál maradjunk, igen, kellenek a parancsok. És most én is gondban vagyok, mert nem tudok olyan parancsot, ami egy adott konfig fájlban megváltoztat egy paraméter értéket.

Mármint olyan, hogy adott parameter=value1 sorban a value1-et ki tudja cserélni value2-re, olyant többet is tudok, de ami most kell nekem, az sokkal bonyolultabb, hosszabb sor, és ha nincs, akkor be is kellene szúrni adott szekció alá.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
zmintzoltan képe

Kell a parancssor

Van olyan problémám, amit csak és kizárólag parancssorban tudok gyorsan és problémamentesen megoldani. Ha nem használnám a terminált, akkor kétszer annyi időbe telne az adott feladat elvégzése. (A jövedelmem egy része ezen áll vagy bukik).

Tehát kell a parancssorról írni, meg kell ismerni, mert gondolkodásra ösztönöz. Mit és hogyan lehetne gyorsabban? 

Szeretem olvasgatni, kipróbálni az általatok írtakat. Én örülnék a blogon a parancssoros témának.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Legyen parancssor

Bár én szinte soha nem használok parancssort, de szerintem ez a Linux szerves része. Tök jó, hogy grafikus felületen minden megoldható. De... hanem akkor ott a másik lehetőség.

Csak így tovább!!

Folytasd légyszí!

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Koppány képe

Persze,hogy legyen. Nagyon jó

Persze,hogy legyen. Nagyon jó,hogy grafikus úton ma már szinte minden megoldható,de szerintem hasznos ismerni a parancssoros megoldásokat. Nálam szinte minden Terminálban történik, ezt szeretem és szoktam meg ez esik kézre. Teljesen megértem azokat is,akik nem szeretik és a grafikus megoldásokhoz ragaszkodnak. Ne felejtsük el azonban azt sem,hogy a linux használat alapjai a terminálban rejlenek. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve