leállításkor hibaüzenet, ami...

Fórum: 

... leállításkor hibaüzenet, ami elvileg nem is kellene, hogy legyen, mert nem arch linuxom van.

Köszönöm előre az okoskodóknak.. hogy oltogatni akarnak :) és javasolják a googlet.. oda szoktam beírni eddig is a dolgokat, ha valamit nem tudok.. aztán ide.. mindegy.. akinek nem inge ne vegye magára :) 

 

hiba: shutdown[1]: Failed to wait for process: Protocol error

googleben a válasz, (persze más odlalakon is van, de egyik s megoldott, mivel nekem nincs arch linuxom :D  helyette linux mint 19 van.. de a hiba akkor is előjön :)  na most akkor hogy is van ez?

 

+1

és a googleben adott lehetőségek.. hogy ezt meg azt szerkesszem.. nincs olyan nekem, hogy /etc/mkinitcpio.conf

akkor hogy szerkesszem ? :D

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

+1

@#2 hányszor írjam még le? milyen van? :) ja, biztos commodore 64 bíasic v2...   a helyesírással meg nincs gond, hiszen nem én írom, hanem kislányom aki 3 éves... és ennyi belefér még a helyesírásba.. szerintem. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Első teendő

Először is frissíteni kell. Én a 2. szintig engedélyezem a frissítéseket, a biztonsági (security) csomagokat is frissítem. 3. szint és felette: ezt nem frissítem. Aztán megnézni, hogy egy újraindítás után mi a helyzet, legyen az fizikai kikapcsolás és utána az indítás, majd megint újraindítási próba.

A jelenség magyarázata, hogy egy folyamat nem áll le, és azt a folyamatokat vezérlő SystemD nem tudja leállítani. Erre rá lehet keresni, megnézni, mi az. Mindezt a naplókban, illetve más tesztekkel. De ez már a második lépés lesz.

A képek használatát hanyagold, kértünk már erre, többször is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

A gép és a rendszer egyes tulajdonságai (inxi -F)

#3 Az

inxi -F

parancs kimenetét kéne bemásolni, abban sok minden benne van. Legalábbis kezdésnek jó lesz.

A parancs futtatása:
-- bemásolod egy megnyitott terminálba,
-- majd Enter-t ütsz.
A megjelenő szöveg a kimenet. Ez sokszor nem fér bele a terminál ablakba, bizonyos szövegrészek esetleg nem látszanak. Viszont nekünk a teljes kimenet kell, nem csak a látható. Azt kell csinálnod, amit kérünk.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

A gép és a rendszer egyes tulajdonságai (inxi -F)

#6 Még valami (tehát lapozz feljebb, mert korábban is kérdeztem és arra is várunk választ).
Nem lövöldözünk a levegőbe, nincs „varázsparancs”, ami mindent megold. Megkeressük hiba okát és aztán javítjuk, természetesen a hiba jellegének megfelelően. A megoldások többfélék, a leállási gond oka egy hibás periféria vagy külső eszköz is lehet. Vagy egy nem jó működő alkalmazás. Mindezt nem tudjuk. Alapvetés lehet a karácsony utáni állapot, tehát lehúzol mindent a gépről, ami eleve nem volt arra csatlakoztatva, WiFi, Bluetooth, telefon, stb., mondjam még? És aztán próba. De ez egy második próba, az elsőről írtam (frissítés). Ha a próba (próbák) megvoltak, azokról visszaigazolást kérünk. Nem csendben hallgatsz, ha mindent megcsináltál. Mert nem tudjuk, mit csináltál. Ez olyasmi, mikor gyógyszert adnak valakinek és utána megkérdezik: - Fáj még?  Ha hallgat ... akkor több verzió van (nem ide való).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Komolyan, nagyon fárasztó

Komolyan, nagyon fárasztó vagy. Az általad bemásolt képben ott a Mint-re vonatkozó válasz:4.pont. Mi a turót akarsz? Az arch a 239-es verziónál tart, a Mint a 237-esnél. Ott van (kerülő) megoldás, a Mintnél nincs, de hibát nem is okoz, hiszen leáll. Miért fárasztod magad (és a kislányodat)?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
IG képe

Komolyan, nagyon fárasztó

#8

OFF
Nincs szükség ilyen jellegű kommentekre egy közösségben.
Nem lehet mindenki rendszergazda és igen, végtelenszer le kell írni, hogy hogyan kell kérdezni ha tetszik neked/nektek, ha nem.
Ez egy ilyen szakma, ha nem tudod/tudjátok elfogadni ne legyél/legyetek segítők.
Lehet ekézni, de szerintem privátban küldjétek, ne fárasszuk itt a népet.
Lassan már az ubuntu.hu színvonalát látom, ami nem dícséret akar lenni.
ON
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve