Külső USB HDD nem működik

Fórum: 

Sziasztok!

A Hardver témában átolvastam a hsz-eket, de azt hiszem az én problémám speciális. Ugyanis úgy látszik, mintha elfogadta a volna a csatolást, mert Double Commanderben látszik a meghajtó, meg Nero-ban is, de valójában nincs csatolva, amiről felteszek egy képet.

http://blender.hu/kulso_hdd.png

Én azt tartom valószinűnek, hogy meghalt a külső eszköz - 80GB, de nincs rajta pótolhatatlan adat - de hajt a kiváncsiság, mégis mi lehet az ok?

Ami a képen látszik

Az az, hogy elindult a csatolási folyamat, de karikázik. Valami gond lehet a partícióval. Kérdés, hogy előtte hol volt használva? Win alatt? Hogy lett leállítva? Win alatt fast startup bekapcsolva? (Bár nem tudom, hogy rendszerpartíción kívül másra is hatással van-e, passz)

Ki lehet venni a lemezt, és közvetlenül gépben kipróbálni?

Hangja van amúgy? Felpörög, klattyog, akármi? Van led jelzése a háznak?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ami a képen látszik

#1 A kép vegyes, no lássuk mire tudok válaszolni

Előtte azt hiszem - de nagyon régen - XP alatt volt használva. Nem emléxem hogyan lett leállítva, de ahogy magamat ismerem, igyekszem szabályosan eltávolítani külső eszközt.

Közvetlenül itthon nem tudom betenni egy gépbe sem, mert laptop

Felpörögni felpörök, picit bevillan a piros led is, de alapból zölden világít. Eltávoltási próbálkozáskor korábban azt írta, hogy a kötet foglalt, most semmit, csak hogy nem lehet eltávolítani.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ami a képen látszik

#1.1 Eltávoltási próbálkozáskor korábban azt írta, hogy a kötet foglalt

Akkor nem volt megnyitva a TC-ben is?

Közvetlenül itthon nem tudom betenni egy gépbe sem, mert laptop

Másik USB ház? Másvalaki gépe esetleg?

Ja, és dmesg riport miután be lett dugva? Mi piros ott?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ami a képen látszik

#1.1.1 Azt hiszem teljesen lemondtam a HDD-ről, mert addig szórakoztam vele, míg már fel sem ismeri. Egy win10-es gépen (a munkahelyemen) valami Particion Magic nevű szoftver (ha jól emléxem) egyszer felismerte, gondoltam törlöm a partíciós táblát meg mindent, de nem bírkózott meg vele, hanem lehalt a gép. :)

Úgyhogy köszönöm a javaslatokat, de én feladtam :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve