Kirakati Kijelző Raspberry Pi-val

Fórum: 

Sziasztok!
Az alábbi feladat megoldásában szeretném a segítségeteket, tanácsotokat kérni. Különböző állatmentő egyesületek szeretnének egy raspberryvel működtetett kijelzőre egymástól függetlenül úgy tartalmat megjeleníteni, hogy az el legyen különülve más egyesületek tartalmaitól. Találtam egy info-beamer nevű oldalt ami valamilyen szinten biztosítja a tartalmak feltöltését és szerkeszthetőségét, de nem teljesen úgy ahogy kellene. Ismeretek bármilyen megoldást, ami biztosítja azt, hogy az adott egyesületek külön lejátszási listákat tudjanak létrehozni amelyen belül az egyes képekhez szövegdobozba is tudnak tartalmat írni és ezeket a lejátszási listákat képes egymás után megjeleníteni? (Az örökbefogadást szeretnék népszerűsíteni, ezért az adott állatról néhány információt is szeretnének a kép mellé helyezni). Fontos lenne az olyan megoldás, ami weben keresztül biztosítja a lehetőséget, hogy azt akár távolról az eszközre lehessen menteni.

Segítségetek, ötleteteket előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Dani

Több lehetőség is van...

A kérdés, hogy milyen net van az adott helyszínen. Illetve mégis mennyi keret áll rendelkezésre az üzemeltetéshez.

A legegyszerűbb lenne a google diák használata, mindenkinek saját fiókjában lehet saját diája. Ezzel csak az lehet a gond, ha a dia cseréjekor le kell állítani arra az időre a távoli helyen a lejátszást. De erre jó lehet egy távoli asztal elérés.

Viszont távoli asztal eléréssel akár az is megoldható, hogy minden gépen helyben legyen a dia.

Persze a diákat elő kell állítani, de szerintem ez nem nagy macera.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

De ki kezelné, hogy éppen

Az elképzelés az lenne hogy minden egyesülettől megjelenne egy kép és utána megint az első egyesülettől indulva folytatódna az egész sorban, hogy mindenki egyenlő időt kapjon úgymond. Olyan megoldást most találtam amivel ideiglenes, kis mennyiségű képek esetén emberi odafigyeléssel biztosítható, de ott nem lehet úgymond elszeparálni őket. A távoli cél az lenne, hogy ez a folyamat automatizáltan működni tudjon, és olyan szinten le legyen egyszerűsítve, hogy a szervezeteknek csak a képeket kelljen feltölteni az adott mappába. Ha ezt a folyamatot automatizálttá lehetne tenni, akkor akár az országos hálózat kiépítésében is lehetne gondolkodni

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

De ki kezelné, hogy éppen

#2.1 Üdv, nem értem hol lennének ezek a kijelzők, boltok kirakatában?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

De ki kezelné, hogy éppen

i #2.1.1 Nem ismerem a megoldást, de semmiképen nem bolti kirakatban gondolkodnék, hanem pl. orvosi várószobában. Az országos lefedettség azért merész álomnak tűnk, nem technikailag. Kiskedvenc még csak lenne, de fizetőképes kereslet aligha...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

De ki kezelné, hogy éppen

#2.1.1.1 Tehát ez az egész úgy nézne ki, hogy van egy illető aki ennek az egésznek az anyagi hátterét finanszírozná, mármint a technikai oldalát. A kijelzők a nagyvárosok legforgalmasabb helyén lenne elhelyezve, minden városban az adott városi illetve környékbeli egyesületek hirdetnének. Ez az egész az állatvédelem jegyében zajlik, és a menhelyről történő örökbefogadást népszerűsítené, ezzel biztosítva az állatoknak egy esélyt a családi környezetbe való kerülésre.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

De ki kezelné, hogy éppen

#2.1.1.1.1 Azt hiszem, hogy értem - de amatőr képekkel a város(ok) legforgalmasabb helyén, hát...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

De ki kezelné, hogy éppen

#2.1.1.1.1 Slideshow

Lehet parancssorban is (ImageMagick),

animate -delay 250 *.jpg

de tudják a képernyővédő(k) is,
illetve a LibreOffice Bemutató (Impress),
és képesek rá fotó szerkesztők (de ez egyszeri, nem frissül).

Ha mondjuk, LibreOffice Impress, akkor kell egy sablon dia, meghatározni a kép részt, a szöveg részt, és a betűtípust, méretet. És így kérni az egyesületektől. Folyamatos lejátszás is lehetséges.

A bemutatót lehet különböző képformátumokba exportálni (a LibreOffice tudja). Ezután le lehet játszani képsorozatként, időzítve.

Mármint, mindez a Raspberry-n.

Videó

Képek sorozata például az FFMPEG alkalmazással videóvá alakítható, és az MPV lejátssza (például).

Megosztás

Meghívtok minden egyesületet a Dropbox felhő szolgáltatásba (lásd aláírásom, az is egy meghívó): ők kapnak 2.5 GB tárhelyet, ti a meghívásért egyesületenként 500 MB-ot. Nektek ez kell, hiszen az egyesületek, az e-mail címetek által, veletek megosztják azt a könyvtárat, ahova a méretezett bemutató fájlokat folyamatában feltöltik. Onnan ti letöltitek... vagy szinkronizáltatjátok egy géppel.

Lehetne Samba szerver, de elég bonyolult fenntartani, vagy távoli asztallal történő feltöltés: AnyDesk vagy DWService (utóbbi, akár csak böngészőt kér, és csak említették mostanában, nem próbáltam: https://www.dwservice.net/ ). De itt be kéne állítani csoporttagságokat, egy-egy egyesület csak a saját könyvtárához férjen hozzá, más könyvtárhoz ne.

Vagy e-mail csatolmány.

Frissítés (Adatbázis)

Az nem derült ki, hogy a Raspberry-k milyen hálózati eléréssel rendelkeznek. És ki fog frissíteni, meg hogyan a könyvtár tartalmat, ahonnan a helyi alkalmazás lejátszik valamilyen tartalmat.

Alternatívák

A szoftveres rész, azaz, még mi lehet a választásotok:
https://alternativeto.net/software/info-beamer/
https://sourceforge.net/software/product/info-beamer/alternatives
https://duckduckgo.com/?t=ffsb&q=info-beamer+alternat&ia=web )

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve