indulás után fekete képernyő

Fórum: 

Üdv Mindenkinek !

HP-255 6g laptopra windows 10 mellé feltelepítettem a Linux mint cinnamon 20.02.verziót .Elindult ment  2 napig de a következő újraindításkor  hibákat írt ki és fekete lett a képernyő. A hibákat lefotóztam csak nem tudom a képet ide beillszteni , így megpróbálom leírni.

ACPI  BIOS error  (bug)could not resolve symbol

  during name lookup/catalog(20190816/ps object-220)

ACPI error:Aborting method _SB.WLBU._STA due to previsios error

Kikapcsolás után már csak Boot menüből indul el csak recovery módban , ha nem boot menüből indítom akkor automatikusan elindul a windows 10 és nem is lehet választani , hogy melyik op rendszert indítsam . Próbáltam a grub menüt javítani de semmi .

A segítséget előre is köszönöm .

 

Látatlanban

Meg kell nézni, van-e BIOS frissítés a géphez.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Látatlanban

Köszönöm a választ .

Hogy tudom megnézni , hogy van-e BIOS frissítés? 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Imgur vagy imgBB (linkelni is

Köszönöm a választ .

Nekem kicsit bonyolult ez a kép beillesztés . Megpróbálom valahogy másképp  , lefotózom a képernyőt és leírom szövegben, hogy mit írt ki .

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Imgur vagy imgBB (linkelni is

#4 Nekem kicsit bonyolult ez a kép beillesztés . Megpróbálom valahogy másképp  , lefotózom a képernyőt és leírom szövegben, hogy mit írt ki .

Nem kell beágyazni. Elegendő, ha regisztrálsz az Imgur vagy az imgBB oldalak egyikén, belépsz, és feltöltöd a képet. Majd arról ide beillesztesz egy URL-t. :)
Azért nem jó, ha szöveget másolsz képernyőről, mert nem pontos, másrészt fárasztó. Persze, nem feltételezzük az ellenkezőjét sem, de nem mindenki Lázár Ervin vagy Jókai Mór.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Látatlanban

#3 Be kell lépni a BIOS SETUP felületre (induláskor F10), és ellenőrizni a verziószámot, dátumot. Ha az kisebb, mint F35, vagy a dátum régebbi mint 2020.07.11, akkor Windows alatt letölteni: https://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp105501-106000/sp105907.exe majd futtatni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Egyébként meg...

Ha el lehet indítani recovery módban, rá kell engedni a frissítéseket, és utána esetleg terminálba egy dmesg parancsot futtatni, feltölteni pastebinre...
A frissítés nem fogja megoldani azt, hogy induláskor nem lehet választani, azt lehet egy windows frissítés tette tönkre. A dmesg talán többet mesél erről...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Mindenkitől köszönöm a gyors

Mindenkitől köszönöm a gyors választ . Remélem valamelyik megoldás működni fog majd . Ki fogom próbálni .

Jelenleg ott tartok, hogy pendrive-ról újra telepítettem a Linux Mint cinnamon 20.01-es verziót és nem engedtem,hogy frissítsen 20.02 verzióra .

Így most működik újraindítás után is . Remélem ez majd nemcsak 2 napig megy. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Egyébként meg...

Köszönöm a választ . Egyébként pont ezért tettem fel a Linuxot a gépre , mert tele volt a hócipőm a windows 10 erőszakoskodásával és nem bírtam megszokni  ( Win7 után ) , hogy sokszor önállóan cselekszik és olyan programokat is felrak amit nem is kértem .

Régebben a Win7 mellett használtam Ubuntut ,csak a vége felé már annyi hiba üzenet jött , hogy alig akart működni.

Ezért szeretném ha Linux mint cinnamon jól működne , mert munkához nekem bőven elég .

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve