Ikonok cseréje, saját parancsikon

Fórum: 

Sziasztok!

Mint Mate alatt Wine-t használok a régi win progikhoz. Szeretném, ha az asztalon a régi ikonokkal jelennének meg. megpróbáltam rájönni, hogy egyáltalán hogyan lehet a parancsikonokat formailag cserélni, de nem jöttem rá.

Ebben kérek segítséget. üdv.

megoldás

időközben segítséget kaptam K.Béla barátomtól. ideírom a megoldást, hátha másnak is segítek ezzel.

bármilyen kép megadható.
menete: ikonon egér jobb gombja klikk. majd tulajdonságok. a megjelenő ablakban a pillanatnyilag használt ikonban kattintva tallózva kiválasztható az új ikon, ami bármilyen kép lehet.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Ikon csere.

 A megjelenítési beállításoknál ha más témát változtatsz, úgy nem változik az ikonok karaktere? Például: MintX, vagy Oxygen stb formában váltva? :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Una képe

RE:Ikon csere.

 Minden bizonnyal megváltozna de ő, ha jól értettem, az eredeti Windowsos ikonokat szerette volna viszont látni az asztalon. Ennek a beállítási módját írja le.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:megoldás

#1 Igazából elég aprólékos munkával megvalósítható, hogy egy windows01 nevű könyvtárba belemásolgatod az alkalmazás ikonokat és azt elhelyezed
- rendszerszinten (minden felhasználó hozzáférhet)
az
/usr/share/icons/
- vagy inkább felhasználó szinten (csak az a felhasználó férhet hozzá, akinek a saját könyvtába tetted)
~/.local/share/icons/
másképpen
/home/$USER/.local/share/icons/
könyvtár alá. (ha utóbbi könyvtár - 'icons' - nem létezik, létre kell hozni).
Én csak az elhelyezésre adtam tanácsot, jó, ha "rend" van, pontosabban tudod, hogy mit hova tettél, annak ott a helye. Nincs szétszórva. Könnyű "költöztetni", menteni felhőbe vagy más helyre, ha más gépen, rendszeren használnád bármikor.

Megjegyezném, az aprókékosság abban merül ki, ha nincs több méretben meg neked az ikon, akkor azt valamilyen képszerkesztővel értelemszerű méretekben el kell készíteni. Merthogy lehet van ahova kisebb, és van ahova nagyobb ikon "kell".

Magyarázat (kisebb és nagyobb) és példa:

ls /usr/share/icons/Tango
16x16  22x22  24x24  32x32  index.theme  scalable

A listázó parancs mutatja a különböző pixel méretű ikonokat tartalmazó könyvtárakat. Persze, nem kell ennyire komolyan venni a dolgot, ez csak egy lehetőség. És, ha jól tudom, a Windows könyvtárakban is megtalálhatóak az ikonok különböző méretekben.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve