HTML5 lecserélése

Fórum: 

A korábban használt 17.2 változatnál a böngészőimben nem volt alapértelmezetten HTML5 bővítmény használatban. Én az adobe flash playert telepítettem. Áttérve a 17.3-ra a böngészőben a HTML5 fut alapértelmezetten és hiába telepítem az adobe flash playert (firefox), chromiumnál pedig a pepperflasht, nem tudom a HTML5-öt kiiktatni.

Ismerem az pozitív érveket a HTML5 használatával kapcsolatban de nálam az ellenkezője igaz. A processzoromat jobban leterheli, a videók pedig még 480p-nél is szaggatnak míg az adobe flash playerrel 720p-nél sem volt gond.

Hogyan tudnék bővítmény használata nélkül a HTML5-től megszabadulni?

kimarite képe

A HTML5 nem bővítmény

Nen tudom, mi van nálad beállítva, valamilyen Flash Plugin blokkolás lehet, mert a normálisan elkészített weboldalaknál először a Flash lejátszást igyekszik erőltetni a böngésző, és ha az blokkolva van, akkor vált át a HTML5-be, az oldalba beágyazott videóra.

Például nálam sem működik a Pipelight plugin (a másik alternatíva most nincs telepítve), de látszik, hogy betölti .., a HTML5 helyett a Flash-t:

http://www.dailymotion.com/video/x41qlqp_tale-of-tales-with-salma-hayek-...

A Falsh Plugin letiltásakor HTML5-ben látható a a kisfilm:

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
balazs képe

 Van egy chrome bővítmény a

Hali 

Van egy chrome bővítmény a html5 tiltására: chrome.google.com/webstore/detail/disable-youtube-html5-pla/enmofgaijnbjpblfljopnpdogpldapoc

 

Firefoxban pedig szintén, youtube-al próbáltam működik: addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/youtube-flash-video-player/

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:A HTML5 nem bővítmény

  #1 Nem tudok semmilyen programról vagy bővítményről ami blokkolná. Én engedélyeztem a használatát.

http://www.kephost.com/image/csQk

Külön bővítményt (scriptet) nem akarok használni a tiltáshoz.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:A HTML5 nem bővítmény

#3 A Firefox-ban az a jó, hogy van 'about:config'. Bemásolod az URL mezőbe, Enter-t ütsz, megígéred, amit kell és ezeket a sorokat átállítod így (A félkövérrel jelzettre);

media.mediasource.enabled # false

media.mediasource.mp4.enabled # false

media.fragmented-mp4.* # false

media.fragmented-mp4.use-blank-decoder # true

Az elsőben nem vagyok biztos. Mire vannak most nálad állítva?

http://www.ghacks.net/2014/07/25/enable-mse-h2-64-support-youtube-firefo...

https://wiki.manjaro.org/index.php?title=Firefox_about:config_edits

Az eredeti beállításokat -bár jelzi 'valahogy' a beállítás karakter nézete- érdemes leírni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Ezt már korábban is

 Ezt már korábban is próbáltam, nálam nem működik a dolog. Átállítottam és változás nincsen.

Ez a kettő nálam nem szerepel a listán:

media.fragmented-mp4.* # false

media.fragmented-mp4.use-blank-decoder # true

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE: Ezt már korábban is

#5 Ezen az oldalon látok egy ilyet 'mint-flashplugin-10.2', telepítve van? Ezt kéne telepítened ... . Melyiket telepítetted?
És látok egy ilyet 'mint-meta-codecs', mely csomag a non-free komponenseket tartalmazza (beleértve az h264 kódolót), telepítve? Ez lehet a gond. A Firefox a legújabb? És a Pepperflash a Chrome-hoz a legújabb, és melyik csomag.
Jó is, hogy ránéztem erre az oldalra,
http://packages.linuxmint.com/list.php?release=Rosa
gondolom, a 'mint-mirrors' csomcsomag a tükröket állítja be.
Persze, Synaptic-ból vagy Szoftverkezelőből kéne telepíteni.

Nálam a Pipelight-os Flash van telepítve, csak épp kitakarítottam a '.wine' és hasonló könyvtárakat :), a tárolóból telepíthető flash plugin nincs telepítve (helyi sajátosságok miatt nem jó nekem), csak egy oktató oldal miatt van rá szükségem. És a Shumway lenne még (nekem) egy teszt megoldás, alternatíva, de a Firefox nem engedi még megkérni sem, hogy települjön (vélhetőleg oka van rá, nem tudom,mi): http://mozilla.github.io/shumway/ (PPA-ról nem tudok ilyesféléket telepíteni, kivéve Pipelight, Debian-ra manapság a PPA- egyre több bonyoldalmat hoznak, amúgy nem ajánlottak, mert Ubuntu-hoz -és ezáltal Linux Mint-hez- készülnek).
A HTML5 lejátszást nem erőltetem, nálam elcsúszik a hang ... - helyi sajátosság lehet (vagy néha megnézem a QupZilla-ban a videót, ott jó), bizonyára van erre megoldás, de inkább a youtube-dl-t használom általában. :)
A Pipelight Flash omlik (de kipróbálhatod), amúgy mostanában amolyan gonosz jelszavas dolgok terjednek az Adobe Flash-sel (általában), nem igazán ajánlom tiszta szívvel neked sem a hsználatát. Le kéne húzniuk a rolót végleg.

A meta-codecs csomag hozza majd a hiányzó beállításokat a Firefox-ban (a telepítése után böngészőt indítsd újra).
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE: Ezt már korábban is

  #6 Ez nincs telepítve : mint-flashplugin-10.2

 A többiből minden a legfrissebb verzió van nálam. Azonban ha tényleg ennyire gáz a helyzet az adobe flash-el akkor lehet, hogy hagyom az egészet a fenébe csak bosszantó, hogy a preferált legújabb böngészőbe ágyazott lejátszó ennyire gyengén teljesít nálam. Én youtube videó lejátszásra az smtube-t használom párban az smlayer lejátszóval. A 720p videókat simán lejátsza és még böngészőre sincsen szükség.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE: Ezt már korábban is

#7 Most nem tudom megnézni, hogy ez csak egy letöltő szkript vagy tartalmaz valami lényegi javítást. Vesztenivalód nincs, ha telepíted, vélhetően eltávolítja a másik -szkript- csomagot (ha jól emlékszem, újabban ezek is szkriptek). Jobb, ha az SMTube-ot használod, biztonságosabb.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve