Hova lett az "Új mappa" gomb a Thunarban?

Fórum: 

Eddig nagyon egyszerűen tudtam új mappát nyitni a fájlrendszerben, a Thunar megnyitásakor volt egy Új mappa gomb. Ez eltűnt.

Mi történt? Hogy találjam meg a gombot?

thunar

Nem értem. Thunar megnyit, jobb katt egy üres területre, a menü első sora "Mappa léttrehozása" (Mint 20.3 Xfce).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Tele van

Annyi mappa és fájl van, hogy nincs üres terület  a Képeknél. ahol van üres, pl Asztal alatt, ott működik.

Most megpróbáltam kicselezni, Az Asztalban létrehoztam és elneveztem az új mappát, megnyitottam mellé egy új ablakot, hogy egérrel oda húzzam. De így se megy, mert amint csúsztatotm az egeret, kijelöl egy már meglévő mappát és abba akarja belehelyezni. De volt egy új mappa gomb a Thunarban, vagy rosszul emlékszem? Minden esetre ilyen problémám még nem volt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Megoldva, fa nézettel

Persze megoldva, Fa nézet, jobbkatt a Képekre az oldalsávban, új mappa.

De akkor is, hova lett az a gomb?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Megoldva, fa nézettel

#3 Nem tudom egyáltalán volt? A Xubuntu 22.10-ben a kisérleti Thunar van, ott vannak gombok, de még nem igazán működnek jól. Még Arch-on is csak a hagyományos gombok vannak (Előző, Következő, Szűlő mappa, Home)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Megvan! Zip kibontásnál

Megtaláltam! Az akkor jelenik meg, amikor letöltött zipet kibontok, ott van egy Mappa gomb legfelül jobbra. Erre emlékeztem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Shift+Ctrl+N

És voila.

Magam sem értem, annyira egyszerű lenne egy új mappa gomb pedig.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Fa nézet új mappa

#6

A kíváncsiság kedvéért átváltottam fa nézetre, mert nem volt világos számomra, hogy mit tud a fa nézet.

Pontosítok:
Fa nézetben működik a jobb klikk -> új mappa létrehozása. Azonban csak akkor, ha az oldalsávban klikkelsz oda, ahol létrehoznál új mappát. (Sajátos megoldás, de megszokható.)
Az eredeti kérdés az volt, hogy hova lett az új mappa gomb a thunarban? (Rémlik, mint ha régebben magam is használtam volna ezt a gombot.)

Szoktam használni az inkscape-t, azon belül is elég gyakran azt a gombot, hogy a nagyítási mérték beállítása akkorára, hogy pontosan az oldal legyen látható az ablakban. Jött egy frissítés, eltűnt a sokat használt gombom. Emlékeim szerint a segítségetekkel sikerült megtalálni a funkciót áthelyezve egy almenübe. De legalább meglett. Értetlenkedtem, de nem háborogtam, hanem megszoktam. A minap ismét jött frissítés - azóta talán már a harmadik -, és visszakerült az ikonom a menüsorra. Gondolom, a visszajelzések hatására.
A Linux az ilyen. Mosolyogtam magamban, hogy jó 20 évvel ezelőtt Linuxos szállóige volt, hogy ma hogy írjuk a print utasítást? Rengetegen fejlesztik. (szerencsére) Kinek így logikus, kinek úgy szimpatikus.
Volt egyszer egy tanyám. A szomszéd Jani bácsi, egyszerű parasztember volt. Bennem maradt egy okfejtése:
- Tudja, Tibi, nem tud a jóisten egyszerre mindenkinek a kedvére tenni. Mert aki lekaszálta a szénáját, az száraz időért imádkozik hozzá, hogy a széna ne fülledjen be. Aki meg épp palántázott, az esőért imádkozik.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve