Hogyan készítsek home particiót?

Fórum: 

Hogyan csináljak külön home parttciót, mielőtt az új Mintet telepítem? Rákerestem a kérdésemre, de nem találtam egyszerű leírást lépésről lépésre..

kimarite képe

RE: Hogyan készítsek home particiót?

@#0 „Hogyan csináljak külön home parttciót, mielőtt az új Mintet telepítem?”
-- nem értelmezhető szerintem a feltevés. A home partíciót a telepítéskor hozod létre, azt a telepítés alakítgatja ... megfelően.
-- mi a célod, elképzelésed, arra, hogy a telepítés előtt létrehozz egy home partíciót?
-- nem arról van szó, hogy magát a partíciót hoznád létre a lemezen, melyre a home kerül majd a telepítés alatt? Ez szükségtelen, bár lehet valami egyedi elképzelésed valamilyen speciális probléma miatt, amit ez úton próbálnál megoldani, és mindezt nem vonom kétségbe, sőt bíztatlak, áruld el, mi lenne az ok!

-----

Szerk.: ám, ha csak arról lenne szó, hogy miképpen hozol létre saját elképzeléseid szerinti méretben és sorrendben root, home és esetleg lapozó (swap) partíciót (kiváltotta a swap fájl), akkor ezt a leírásainkban, és a videóink között (tudásbázis) megtalálod: a 'Valami más' menüt kell kiindulásnak választanod a particionáláskor a telepítési folyamat során.  Megosztom veled azt a módszert, mely eléggé más, a leírást amellyel én próbálkoztam először és végül megértettem az összefüggéseket:
http://hogyan.org/debian-5-lenny-telepites
A fentiken kívül ne hozz létre másféle partíciót, pl. boot partíciót se ..., az és a többi nem igazán kell neked.
... egy üres lemezen (pl. HDD) gond nélkül gyakorolhatsz kedvedre, hiszen veszélye nincsen és a telepítés mindössze 15 perc (kb.).
Képsorozatom már van a folyamatról, de 'össze kell hozni' valami leírást is az egyedi (Valami más) telepítésről, így nemsokára számíthatsz ilyenre is a tudásbázis anyagaiban.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

/home partició a jelenlegi telepítésből

Lala válaszolta az előző kérdésemre: "Újratelepítés során, abban az esetben őrizheted meg a személyes cuccaidat, ha a jelenlegi telepítésnél csináltál

/home partíciót ... ezt nem törlöd / formázod hanem csak a / rendszerpartíciót."

Csak ennyi a célom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Célom

A célom a /home partícióval az, hogy ezentúl akármelyik Linuxra cserélek, mindig megmaradjanak a személyes dokumentjeim és beállításaim. Most a Sonját fogom telepíteni az egész gépre, de a home-ot megtartanám.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Célom

#4  Ezt inkább ne. Mások a beállítások a különböző linuxoknál. Akkor lehet értelme, ha ugyanolyan grafikus felülettel ugyanazt a distrot rakod vissza. De mondjuk egy cinnamon - kde gui váltásnál már szivacs van. Ugyanígy lehetnek problémák a deb alapú és rpm alapú distrok között.
Adataid védelmére célszerűbb inkább először is mindenről mentést készíteni, másodszor pedig külön data partícióra tenni őket. Így a /home partíción csak a konfigurációs fájlok maradnak. 

Szerintem egy live módú memória használat, és gui kezelhetőség szempontjából végzett összehasonlítás alapján, meg lehet találni a megfelelő rendszert. A hardware határozza meg, hogy milyen kompromisszumokat kell kötni, bevett szokásokon némileg változtatni.

Értékelés: 

4
Átlag: 4 (1 szavazat)

Célom

Ajánlom figyelmedbe a következőt: linuxmint.hu/comment/13020#comment-13020

Így megszabadulhatsz a mumustól, milesz ha....

Ha több linuxod van mindegy ha egy vagy kettő kipurcan. Ott a másik működő. Nincs többé mentés pánik, paranoja.

Ha majd lesz kedved újra telepíted stb.

2. Mennyi program beállításod van hogy mentened kell?

Nekem le van másolva a Palemoon (+Firefox ESR) beállítása az adatpartíción. Több nincs,  és mindenre használom a linuxot.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A legegyszerűbb

Akkor nem variálok, lementemk mindent, ami a home mappában van, aztán telepítek partició nélkül. Nem olyan rettenetesen sok a megőrizni való, csak azt hittem, van erre valami egy-két kattintásos megoldás. Köszönöm a segítséget.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

A legegyszerűbb

#7 Sokáig azt hittem, hogy sok beállításom van :-): de gyakorlatilag van egy névnap.txt fájl a Conky-hoz, aztán meg a nagy semmi. Na jó, az Openbox beállításai, konfigurációs fájlok még két-három text fájl, de semmi több. A telepített alkalmazásokat fájlba lehet menteni, majd egy új rendszeren azt a fájlból visszatölteni. A szöveges fájlokat feltöltheted a Pastebin fiókodba is. Szóval, sebesen be tudod állítani az új rendszert ..  ;)
De például a Linux Mint 17+ és a Linux Mint 18+ elég sokban különbözik, elég említeni az Upstart-ról Systemd-re váltást, úgyhogy sokszor értelme sincs a műveletnek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve