Guest VirtualBox Windows 10 nem szinkronizál a host Linux rendszerrel

Fórum: 

Sziasztok!

Évekig használtam a gépemen egy Linux Mint 20.2-es OS-t, amin a munkámhoz egyszerre futott vagy 4 Windows 10 (VPN-el több ügyfélhez is be voltam lépve) VirtualBox 6.3-on.

Pár hete számítógép hardver frissítés volt (CPU Ryzen 9 5900X és 64 GB-ra lett a 32 GB helyett). Ezért gondoltam, hogy teljesen újratelepítem az operációs rendszert is, ami az új Linux Mint (21.2 Victoria) XFCE lett. Minden nagyon jó. Azonban kijött az új VirtualBox 7-es verzió is. A régi Windows 10-es VM-eket is likvidáltam és készítettem újakat. Lehet persze, hogy ott van a hiba, de nem jövök rá, hogy mi a gond. A lényeg, hogy régen az egyik ilyen virtuális Windows 10-en beléptem az Outlook-ba és ott néztem a levelezésemet. Ha jött egy levél, akkor az megjelent. Most viszont az összes ilyen Windows 10 nem szinkronizál. Hallom a telefonomon, hogy jött levél több is, de csak akkor töltődnek be és jelennek meg az Outlook-ban, ha az egeret ráviszem a Windows 10-es virtuális gép ablakára... Az órán is látszik, hogy le van maradva.

Nem tudom, hogy merre keressem a hiba okát. Tud valaki segíteni a témában?

Előre is köszönöm.

 

Sokrétű

Az óra lemaradása mennyi?

Az eseménynaplóban valami?

Amúgy a VM-eket miért kellett likvidálni?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szia!

Szia!

Annyi az óra lemaradása, amennyit nem foglalkoztam azzal a VM-el. Akkor frissül csak, amikor belekattintok a VM ablakába.

Esemény naplót még nem néztem, nem tudom, hogy mit keressek.

A régi Windows 10-es VM-ek már tele voltak szemetelve és akartam 5 tiszta újat, amiben minden olyan program fel van telepítve, amit használni akarok meló közben.

Üdv.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szia!

#2 Ez lehet akár csak képfrissítési probléma is, attól még jól működhet a háttérben. Ezt kellene kizárni.

A Linux UTC-t használ alapból, a Windows meg Local Time-t, ez szinkronba lett hozva? (Első gondolatom az volt, hogy az eltérő időszámítás okozhat szinkron kiesést)

Ettől függetlenül Outlook hülyeség is lehet, a melóban az van, és sokszor csak órák után "jön meg" egy szomszéd gépről küldött levél.

Az eseménynaplóban a "Felügyeleti események" csoportban vannak a "kritikus" problémák, a "nagyon" kritikusak pirosak, a "kevésbé" kritikusak sárgák.

Van egy gépem hónapok óta teszt alatt áll. Vannak apró problémák vele, amiket ilyen hosszadalmasan próbálok nyakon csípni. Ezen dualbootban van egy Linux Mint, és egy W10. Csak néha kapcsolom be, frissítés miatt, és ilyenkor nézegetem a dmesg-et, meg az Eseménynaplót. Vannak hibák, amiket mind a Linux, mind a Windows jelez, ezekre koncentrálok. Ettől függetlenül a Windows eléggé érdekes, sorra jelentkeznek hibák, már vagy 5 alkalommal kellett futtatnom az SFC-t, és a DISM-et, mindig találtak javítani valót. Úgy, hogy semmi különös nincs telepítve, nincs használva a gép, csak hetente be van kapcsolva a frissítések miatt, ennyi.

Azaz, akármi is lehet.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve