Frissítés

Fórum: 

Frissítésekről szeretnék kérdezni. Minden op rendszer az első telepítés után kap frissítéseket, nálam a Debian 10.2 Cinnamon nem kapott semmit. Próbálkoztam terminálból így https://ibb.co/H75Rsj8 Nem tudom jól csináltam e és mennyi időközönként kap új frissítéseket? LinuxMint szinte naponta és többet is.

Frissítés

Úgy nézem, jól csináltad. Esetleg a sudo apt update után még megpróbálhatnád ezt:
sudo apt dist-upgrade -s
Ez csak egy szimuláció - nem telepít semmit - csak megmutatja hogy ha az -s kapcsoló
nélkül futtatnád, telepítene-e valamit.

Úgy nézem a 10.2 elég friss kiadás - de azért tényleg furcsa hogy nem talál frissíteni valót.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Ha a netinstall telepítőt

Ha a netinstall telepítőt használtad, akkor úgy gondolom, előfordulhat, hogy éppen minden csomag a legfrissebb verzió. Ha a telepítő nemrég készült el. Nem olyan gyakran frissül egy Debian, mint egy Linux Mint vagy az Ubuntu. De ez természetes és megszokott.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ha a netinstall telepítőt

#2 Igen netinstall telepítőt használtam gondolva, hogy a legfrissebb csomagokat húzza le. Nem így történt, a LibreOffice 6.3-at kézzel raktam fel útmutatásaid alapján https://linuxmint.hu/blog/2018/02/a-libreoffice-telepitese-a-dpkg-segits... Az SMPlayert a saját honlapjáról töltöttem le egyedül az Audacious volt a legújabb. Így néz ki https://ibb.co/44dcvCP Köszönöm a válaszokat, türelmesen várok egyszer talán frissülni fog.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Ha a netinstall telepítőt

#3 Igen, a netinstall telepítőt használtam gondolva, hogy a legfrissebb csomagokat húzza le. Nem így történt, a LibreOffice 6.3-at kézzel raktam fel útmutatásaid alapján (https://linuxmint.hu/blog/2018/02/a-libreoffice-telepitese-a-dpkg-segits... ). Az SMPlayert a saját honlapjáról töltöttem le egyedül az Audacious volt a legújabb. Így néz ki:

Köszönöm a válaszokat, türelmesen várok egyszer talán frissülni fog.

A legfrissebb csomag az, ami az adott Linux terjesztésben elérhető, és nem az, amit a csomag fejlesztője elérhetővé tett. A LibreOffice alkalmazásból a a Fresh verziót telepítetted kézzel, ami a development verzió (kis hibák lehetnek benne), és a legújabb SMPlayer pedig telepíthető úgy, ahogy említetted.

Utoljára nálam ezek a csomagok frissültek a Debian Buster alatt:

Start-Date: 2019-11-28  22:31:43
Commandline: apt-get upgrade
Requested-By: kim (1000)
Upgrade: libvpx-dev:amd64 (1.7.0-3, 1.7.0-3+deb10u1), libvpx5:amd64 (1.7.0-3, 1.7.0-3+deb10u1)
End-Date: 2019-11-28  22:31:58

Innen és így olvasom:

xdg-open /var/log/apt/history.log

Ahogy tresor is írja, semmi ok nincs aggódni, mert a Debian stable ágát használod, itt kevesebb a frissítés, de amit kell, azt biztosan frissítik.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Nyugi, most épp nincs semmi

@#7 Én is a Devuanban. Az 5. utáni kernelekkel minden disztró elkezd ACPI errorozni. Az antiX is, ha visszateszem 4.19-re előjön a GUFW probléma. Azt csináltám, hogy dd-vel ráklónoztam a Devuant a fő lemezre is. Másik rendszerem már nincsen, de nem is hiányzik. Minden ugyanúgy megy, mint a Debianban, csak fele RAM kell neki induláskor. Ez se túl sűrűn kap frissítéseket, nem egy Arrchlinux, de legalább stabil.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nyugi, most épp nincs semmi [kicsit off]

#8 Igen, „atombiztos”, mint a ... :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Egyedül a tint2- vel vannak itt gondok

Végül is minden működik, és villámgyors a gép az Opera, és a Brave böngészővel is.  A jgmenüt importálni kellett a Bunsenlabs-tól, de a tint 2 launcher-ben nem látszik belőle semmi. Se név, se indítóikon. Eltűntek a régi "Button" nevű gombok is a tint2rc-ből, pedig az abevjava-t is úgy indítottam Debian, és antiX alól.Csak  "Executor nevezetűt engedett létrehozni, amit sem feliratozni nem lehet, sem indítóikont feltenni. Viszont gond az is, hogy minden indításkor elindul, tehát egyedül csak a jgmenu nevezetű menühöz jó, az ABEV nem jó, ha minden bekapcsoláskor elindul. Balacy nevű fórumtárs ennek a tint2 panelnek a mindentudója. Szerintetek tud nekem segíteni? Hogyan tudnám felvenni vele a kapcsolatot? Viszont kezdem megkedvelni az IceWM-et az openbox helyett, ahhoz nem kell tint2, viszont felfedeztem, hogy a panelen 10 gomb erejéig indítókat tudok létrehozni, és csak 110 MB RAM kell neki. Az ABEV-et elindítom a menüből, vagy a terminálból, ha nincs itt mit tenni. A Fluxbox itt valami felbontási problémával küszködik, mert csíkos a conky, és elmosódottak a számok. A JWM az Openbox és a Fluxbox között van RAM felhasználás szempontjából, van egy kis saját menüje, amibe azt írok be, amit akarok, de annak csak egy .jwmrc fájlja van, az IceWM kevesebb memória mellett is többet tud. Azt még nagyon sokára tudnám megszokni, hogy mindent bill.kombóval indítsak, egér és ikonok nélkül, ezért az i3 és dwm és társaira egyelőre rá sem nézek. Ha tudnátok javasolni valami ideális/optimális WM-et ehhez a Devuanhoz, megköszönném. Az XFCE, amivel települt, az tökéletes, csak annak használatáról már leszoktam. Pláne, ha csk böngészek, és youtube-ozok, akkor az IceWM tökéletesen megfelel.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Megoldva!

Sikerült megoldanom, ugyanis a Devuan tárolójában egy ősrégi tint2 verzió volt, én találtam .deb fájlt a "latest version" -ról feltettem helyette azt, és így már jó.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Megoldva!

@#14 Mármint képen? discordapp.com/channels/345062405602017280/369777783468982272 Itt megnézheted. Vagy a tint2rc fájl érdekel inkább? 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Megoldva!

@#16 Discordon Penguin Piten tag vagy? Az előbb mellékeltem a linket linuxos-desktop-mutogató szobába tettem egy screenshot-ot. Csináltam azóta egy poweroff gombot is. Sajnos nem tudom, miért nem tudok ikont rátenni,de bármilyen színű betűvel tudom feliratozni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Megoldva!

@#20 Ha kevesebb ikon kell, ott az IceWM: https://ibb.co/6Z1nRdy . Az a színes kör ikon eredetileg nem is tudom, mié, de a plank -hoz tettem fel, nem is tudom, kell-e nekem az egyáltalán, de ha több ikont akarok, egyszerűen benyomom azt. A torrent kliens is néha hónapokig nem töltök le semmi torrentet, nem is tudom, kell-e ott, majd idővel lecserélem,ha valami más jobban hiányzik. Az xfce is még fent van, vészhelyzet esetére, de már teljesen jól elboldogulok az Openbox és IceWM-en is. A háttérképet olykor cserélgetem, az indítóikonok sem mind véglegesen kiforrottak, ami biztos: kell egy menü, hiába van nekik saját menüjük az csak szöveges, és nem is teljesen magyar. A jgmenu beosztása hasonlít az xfce menüéhez,és gyorsabban találok valamit, ha ott a színes ikon, nem csak betűk vannak. Kell egy terminál emulátor, az Openboxnál kint van belőle több is, még válogathatok, ugyanúgy a fájlkezelők, a Thunar tetszik nekem a legjobban, mert a jobb egérgomb tartalmazza a törlés lehetőségét is, de másokat is kipróbáltam, melyik milyen? Van fent pcmanfm is, a web böngészőm is túl sok, mert még nem választottam ki az igazit, az Opera eszik a legkevesebbet, de a Brave is elég jó, a Chromiumot már nem használom, mióta láttam, hogy a Google-Chrome 200 MB-al kevesebb RAM-mal lejátssza a youtube videókat, még sajnáltam a feleslegeseket eltávolítani, a Firefox meg azért kell, mert egyedül abból megy az icedtea-web, és a torrent kliens automatikus indítás. Azt, amit nagyon ritkán használok, elegendő, ha a menüből tudom indítani. Ezért lehetséges, hogy még változtatok rajta. A disztrohopperkedést meg most már igazán be kell fejezni, mert itt elsősorban a gép diktál, másodlagos,  az, hogy nekem mi tetszik. Az a tény, hogy most már soha nem fagy le, bizonyítja, hogy létezik olyan Linux, vagy beállítás is, ami még nagyon jól eldöcög ezen a vason.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Figyelem!

#5 Íme:

sudo apt-get upgrade
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése       
Állapotinformációk olvasása... Kész
Frissítés kiszámítása... Kész
Az alábbi csomagok frissítve lesznek:
  libfaudio0
1 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
Letöltendő adatmennyiség: 133 kB.
A művelet után 0 B lemezterület kerül felhasználásra.
Folytatni akarja? [I/n]

Habár ez egyedi tükör:

Letöltés:1 https://download.opensuse.org/repositories/Emulators:/Wine:/Debian/Debian_10 ./ libfaudio0 19.12-0~buster [133 kB]

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve