freecad

Fórum: 

Sziasztok Freecaddel kapcsolatban kérdezném a tapasztaltabb felhasználókat. A Freecad 021.2-es verzióját használom igen nagy megelégedettséggel. Nagyon tetszik, szuper tervező progi. Mostanában próbálok összeszereléseket is csinálni és itt találkoztam egy komoly problémával.Szóval amikor összeállítást csinálok és kijelölöm az első illesztendő felületet, eddig minden rendben. Utána kijelölöm a következő felületet az illesztéshez és ahelyett, hogy kiválaszthatóvá válna a megfelelő kényszer megszűnik az első kijelölés. Csak váltogatni tudok a felületek között de így lehetetlen szerelést létre hozni. Próbáltam A2plus-al, Assembly4-el ugyan az történik. Remélem valaki tud megoldást erre a problémára mert egyébként nagy jól használható kis progi ez. Válaszaitokat előre is köszönöm.

Ködzönöm szépen a gyors

Köszönöm szépen a gyors választ! Meg fogom nézni a fórumot. A file-al kapcsolatban csak annyi hogy két egyszerű hasáb egy-egy furattal csak a próba kedvéért.Lehet hogy csak én vagyok még nagyon ügyetlen. Közben néztem youtube oktató videókat és Assembly 4-ben már megy az összeállítás csak az A2plus egyszerűbb lenne de itt fennáll még a probléma.Nem enged két felületet egymás után kijelölni.De nem fogom feladni!!

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Egy jo tanacs: Fontos

Egy jo tanacs: Fontos modellek eseteben celszeru lehetoleg az alap telepitesben elerheto funkciokkal dolgozni. Nincsen ra garancia, csak nagyobb eselyel maradnak ujra felhasznalhatoak a regi rajzok.

A jelenlegi FreeCad 0.21 hobbi projektekhez elmegy. Nagyon lelkesnek kell lennie valakinek ha freecad-et valaszt egy osszetett rajzhoz.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)