Fotó szinkronizálás google+ al?

Blabcsi képe

Fórum: 

 Üdv.

Egy kis segítség kellene.

Keresek egy olyan alkalmazást, ami képes szinkronizálni a gépen lévő képeimet a google+ fiókommal.

Fontos lenne az automatikus működés és, hogy a mappa rendszert betartsa.

( ha X nevű mappába rakom a képet a gépen, akkor szintén x nevű mappába legyen a G+-on is )

Automatikus indulás és szép magyar nyelv. :D

Hálám a segítségért.

kimarite képe

Google Drive

Ez a leírás nem működik, a PPA? Nem biztos, csak kérdezem.

Google Drive Ocamlfuse: http://xmodulo.com/mount-google-drive-linux.html

Merthogy ezek elég frissek, gondolom, betolták a PPA-ba is az áprilisi csomagot. A Debian SID-ben is benne (google-drive-ocamlfuse.0.5.15.targz) van ... .

https://forge.ocamlcore.org/frs/?group_id=305&release_id=1142#google-dri... / https://github.com/astrada/google-drive-ocamlfuse/wiki/Installation

A Grive-ról az a hírem - de ezt csak hallottam - hogy nem működik jelenleg a Google API frissítése miatt. http://www.lbreda.com/grive/installation / https://github.com/Grive/grive

... itt is az van, hogy nem működik már: http://www.linuxtechi.com/mount-google-drive-in-ubuntu/#comment-4079

A fizetős megoldás nálam működött pár napja (tegnap is), de 15 nap próba használatot kaptam és nekem nincs szükségem a szolgáltatásra általában sem: inSync

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Írj a Google-nak vagy fizess az InSync-nek :)

Nemcsak neked válaszolunk a fórumon. De azt sem írtad, hogy te mit próbáltál. Csak kérdezni jöttél, ami egyáltalán nem baj. Ha valaki híreket hoz egy működő alkalmazásról, akkor az itt lesz például. Már van fóruma.

" Ezzel nem lettem előrébb": jelenleg nem is leszel az API változtatás miatt, és azért sem, mert a Google sem ad szinkronizáló szoftvert a saját tárhelyéhez, hanem csak az API-t változtatja, ami "kicsit fura ugyan a ´support´ szempontjából", de ez van ..., mellesleg logikus a fejlesztés.

De kipróbáltad a PPA felvételét? Válaszod úgy értelmezem, hogy igen, és nem működik nálad a Google Drive Ocamlfuse .. .

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Blabcsi képe

 Bocsánat, ha modortalan

 Bocsánat, ha modortalan voltam.

Sok mindent kipróbáltam ár, de számomra megfelelően működőt még eddig nem találtam.

Ezért kértem segítséget. Meg ugye azért is mert nemrég váltottam Win7-ről.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Kérdés - válasz

Én megbocsátok ...

Igen, ez modortalanság: "Sok mindent kipróbáltam ár,". Mert mi az a sok minden? Én három lehetőséget látok, tulajdonképpen érdekel a többi is. Nekem most fáj a hasam, és tudom miért, de ha nem tudnám, segítenél, ha ennyit mondanék: - Fáj a hasam! Fájhat, mert oka lehet székrekedés, hasmenés, mert gyomorba vágtak, megerőltettem, netán kívül fáj, mert leégett a napon .. és még "sok mindenért". És a kezelés is más és más. Na melyik legyen?

Normálisan kérdezni kell, nem szólt senki amiért kérdezel, csak ahogyan válaszoltál - de nem is volt szándékom "szólni", viszont most reagálnom illik (van benne valami).

Az előbb is megkérdeztem, hogy a PPA-t kipróbáltad-e. Jött válasz? Nem. Én nem tudom kipróbálni, mert nem akarom, illetőleg mert a rendszerem nem alkalmas ilyen friss új csomag telepítésére.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
csavi képe

Gthumb

A Linux Mintben alapból ott van a "Gthumb" nevezetű képkezelő szoftver a grafikai programok között. Ha megnyitod és egy mappában kijelölöd az összes képet, akkor a menüben a megosztásnál ott van, hogy feltöltés a Picasa albumokba. És ha egy mappát feltöltesz oda és nyilvánossá teszed a beállításait, akkor a Picasa albumok mappáit már látni a Google-+ on is!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Kis gond ezzel,

.. mert ezt az üzenetet kaptam és nem is sikerült a feltöltés. Őszintén szólva kissé sokat foglalkoztam az imént RAW és RAF fájlokat kezelő alkalmazásokkal, úgyhogy csak ennyi: ... neked megy?

Kedves ... !  Nemrég megakadályoztunk egy bejelentkezési kísérletet az Ön Google-fiókjába [...@gmail.com].  A bejelentkezési kísérlet részletei  Dátum és idő: május 21., csütörtök 9:02 du. CEST Hely: Magyarország 
 Ha ezt nem Ön végezte 
 Tekintse át Fióktevékenységi oldalát a https://security.google.com/settings/security/activity címen, és keressen gyanús elemeket. Bárki is próbált bejelentkezni az Ön fiókjába, tudja a jelszavát, így azt javasoljuk, azonnal változtassa meg azt. 
 Ha ezt Ön végezte 
 A fiókjához való hozzáféréshez átválthat egy Google-alkalmazásra, például a Gmailre (ajánlott), vagy megváltoztathatja beállításait a https://www.google.com/settings/security/lesssecureapps oldalon, így fiókja többé nem részesül a modern biztonsági követelményeknek megfelelő védelemben.  További információ: https://support.google.com/accounts/answer/......  Üdvözlettel: A Google Fiók csapata

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
csavi képe

RE:Kis gond ezzel,

#4.1 Bocsánat de ritkán vagyok itt. A Google beállításaidnál van egy kis hiba. Ki kell kapcsolnod a biztonsági beállításoknál az úgynevezett gyerekzárat, ami tilt a Google által keresett oldalakon a gyerekek számára felnőtt és egyéb ilyen tartalmakat.. De ha otthon leszk hozok képet is róla, hogy hogyanlehet tuti biztosan feltölteni képeket.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:Kis gond ezzel,

#5 Szia csavi, :)
Nekem is sikerült a kép feltöltés a gThumb alkalmazással, de csak úgy, hogy egy másik képre is rákattintottam, ami már a Google Drive-on volt (rég). A képsorozat vége felé látható lóvasutas kép az. Talán, mert most használom először, vagy mert  .. várni kellett volna valamennyit. 2 percig is próbálkoztam amúgy, a Feltöltés rádiógomb csak egy képpel szürke maradt. Nem adtam meg mappát, csak úgy feltöltöttem a képet.
A Google Drive-ot szoktam használni inkább képek feltöltésére a Google 'szolgáltatások' közül, , általában direktben (online), de van Insync-em és Grive2-m is. Kis probléma van most a régi Dropbox-szommal, freemail-es címmel regisztráltam, és nem érkezik meg a jelszó változtató mail. Nem felejtettem el, ők változtatták meg biztonsági okból... . A magyar levelezőnél lehet valami, mert a másik gmail-es címemre (másik Dropbox fiók) a jelszóváltoztatás megérkezett. Tehát most a másik Dropbox fiókomba töltöttem fel a képeket: https://goo.gl/3BxgBr
Az általad gyerekzárnak -vagyis a gyanús fiók tevékenységekre figyelmeztető beállítást- nevezett beállítást nem kapcsoltam ki a Google fiók beállításokban.
Gyere gyakrabban!

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
csavi képe

RE:RE:RE:Kis gond ezzel,

#6 Értem. Na igen, de most egy Windows 10-et macerálok. (Ilyet leírni itt?!)

Értékelés: 

4
Átlag: 4 (1 szavazat)
kimarite képe

RE:RE:RE:RE:Kis gond ezzel,

#7 Azt hittem a halak .. (megettek) :)
A freemail-ben felvettem a dropbox mail-t a 'Címtár'-ba -amit az 'elhárításnál' (hiba megoldásnál) írtak :)- és megoldódott a probléma, igaz, egy-két óra múlva, de akkor 4-5 mail érkezett. Ennyit próbálkoztama jelszó változtatással. A freemail írta -csak átirányítva használom- a szerverekkel gond van, de van valami jóféle védelem is, talán a dropbox is kukucskálna .. máskor is engedélyeznem kellett valamilyen oldalnál (azt visszavontam). De a Dropbox is 'lassú' lehet, mert 1-3 'buisness day'-t ír a válaszra, ha kérdeznék. Mivel a gmail-t tesztelve, szinte azonnal megérkezett a válasz a jelszó változtatásra, így a freemail-ben kapargáltam.
Tegnap hallgattam egy számot, címe a Windows 10-re éppen 'illik'. A második szó. :P :)
https://www.youtube.com/watch?v=Vox5kcc4cY0
Szép napot!

Értékelés: 

3
Átlag: 3 (1 szavazat)
csavi képe

Itt a képes bemutató róla

Nos felraktam a Sárát a gépre! (Mint-18)! És végig csináltam tök hibátlanul az egészet. Már előre elnézést kérek hiszen fejlődött ugye a Mint is azóta és nem a gThumb alkalmazással hanem a Pix képkezelővel lehet a képeket feltölteni, de a módszer ugyanaz! Tehát megnyitom a Pix képkezelőt, majd megnyitom benne a feltölteni kívánt mappát. A szerkesztés legördülő menüben az összes képek kijelölöm. Majd pedig a megosztás legördülőmenüjében a Picasa Webalbumban megosztásra kattintok. A képeket pedig azóta felraktam feliratozva így talán érthetőbb kicsit.

get.google.com/albumarchive/103889973699555485450/album/AF1QipN2--qxk-EMN8rGQSTeOx6bkK94IzO6e9i9NSwh

És egy másik link a megosztásról: goo.gl/photos/D6ikMK4DhcbrBcDeA

A képek nem pontosan sorendben vannak pedig huzigáltam őket, de remélem így is meg lehet majd érteni a feltöltés mikéntjét.

Értékelés: 

2
Átlag: 2 (1 szavazat)
csavi képe

RE:RE:RE:RE:RE:Kis gond ezzel,

#8 Tetszik a zene is!

És ilyen vagyok készre telepítve: goo.gl/photos/Lr1fyGvy7mGXpeCi7

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Itt a képes bemutató róla

#9 Pix is based on gThumb, which is an application to organize your photos.
https://www.linuxmint.com/rel_sarah_cinnamon_whatsnew.php
Néztem is, hogy a gThumb miért kér jogot .. :)
Feliratozni is lehet. Telepíteni kéne fontokat, mármint ékezeteket jól bírókat.

A természetfotók nagyon jók! Még nem néztem végig mindent, de ... . Azok mindig.
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE:RE:RE:RE:Kis gond ezzel,

#10 Örülök, hogy tetszett :). A bandcamp-on vagy a soundcloud-on lehet keresgélni zenéket, néha egy-egy lemezt feltesznek vagy az összeset. Mármint nem a popslágerekről eszélek, hanem a kevesebbet hallgatott zenészekről, legyen akár olyan, ami a YouTube-on tetszett és rákeresel ..., és ha nincs közel tárhely vagy CD, online hallgathatod. Jól néz ki az 'Asztal'-od is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Egy másik lehetőség.

 Ha van androidos telefonod, azzal tudod a Google fiókoddal szinkronizálni a képeket, ha kiteszed a gépről a telefon microSD kártyájára. Viszont a mappába rendezést lehet hogy kézzel, magadnak kell megcsinálni. (A telefon automatikusan szinkronizálja az összes adatot amit tárol, az első szinkronizálás előtt be kell állítani rajta, hogy melyiket engedje a későbbiekben is, és melyiket nem.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve