Főmenü tartalmának eltünése

Fórum: 

Sziasztok!

Linux mint 18 xfce asztali környezetet használok. Szerettem volna a főmenüt szerkeszteni, de mikor a menu-editorban a hozzáadásra kattintottam a menü teljes tartalma eltünt. A menu-editor bezárult és a rendszer lefagyott. Azota is a főmenü üres és amikor a menü-editor ikonra kattintok ahelyett, hogy megnyilna az alkalmazás az egész rendszer lefagy.

A kérdésem, hogy vissza lehetne-e álítani a főmenü tartalmát valahogy? Előre is köszönöm a segítséget.

Közben tettem egy próbát, és

Közben tettem egy próbát, és megoldódott a probléma.

/home/"felhasználó"/.config/menus/ útvonalon a menus mappából eltávolítottam az xfce-aplications.menu fájlt, és így helyreált a menü. A menu-editor is rendesen működik.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Közben tettem egy próbát, és

#1 Van egy leírásom a menü szerkesztésről (blog).
Vajon, mi volt a 'xfce-apllications.menu' fájlban, megnézted szövegszerkesztővel? Elég általában átnevezni, nem szükséges a törlés.
Ha szerkeszted a menü fájlokat, a frissítés;

sudo update-menus

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Köszönöm!

#3 A blogjaimnál - de amúgy érdemes mindig kérdezni is, mert nehéz blogot frissíteni, aktualizálni
https://linuxmint.hu/blog/2015/12/az-xfce-asztali-kornyezet-alkalmazas-m...
ezt még akkor csináltam, amikor újra Xfce-t kezdtem használni. A menü szerkesztést panaszolta mindenki.
A Menu Editor (MenuLibre) az előbbi módszerrel készített indítókat azonban nem veszi észre. Azok szerkesztését máshogy kell megvalósítani. [...]
Egy-két órája telepítettem a 'menulibre'-t (Menu Editor) az Xfce alá, és nálam működik, nem omlik.
Ezt a csomagot érdemes lehet telepítened; libgnome-menu-3-0 (mást ne, vannak régebbiek..)

Szívesen.

Tipp
Nem a menüre, hanem általában van egy rendszer javítás -ha valami összekuszálódott- én a (javaslat szerint) nem töröltem az alábbi két könyvtár tartalmát,
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=143529
hanem átmásoltam máshova (biztonságosabb). A könvytárak tartalma másolásának elkészítése után persze jöhet az eredeti tartalom törlése és a rendszer újraindítása után alaprá áll az Xfce kinézete (csak Xfce alatt használd, arra való) ... a beállításai. Valamint telepítettem egy csomagot. Mindez, a látszó eredmény és a művelet látható az alábbi képen. Persze, már a témát, ikonokat, stb. állítgattam, de a panel nagyjából ilyen lesz, ha alapra áll a kinézet. (disztribúciót frissítettem most, ebből a szempontból 'változott néhány rendszer csomag')

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Nagyon szépen köszönöm a

#5 Szívesen. :)
Ha valamilyen, például asztalikörnyezettel kapcsolatos problémája van a Menü szerkesztőnek, azt terminálból indítással ki tudod deríteni, mely ebben az esetben ez a parancs

menulibre

Az indítás után -nem folyamatosan, de- figyelni kell a terminál ablakot. De lehet, csak valami elkeveredett az első indításkor.

Amikor a terminálból indítasz alkalmazást, mindig az alkalmazást zárd be először és ne a terminált, mert utóbbi egy 'kill' paranccsal ér fel, azaz erőszakos leállítás. Az alkalmazás kikapcsolásakor látható üzenettel nem feltétlenül fontos foglalkozni, mert az indítás után, a működés alatt megjelenő üzeneteknek van jelentőségük. Az ablak bezárásakor pl. ezt láthatod;

(menulibre:3511): Gtk-WARNING **: Invalid icon size 48

A '3511' a Menu Libre processz/folyamat száma (volt), és a 48*48px-es ikon méretet nem találja a GTK+ (figyelmeztetés, nem hiba).
A GTK+ és a Qt fejlesztői készletek az asztali környezetekhez.
https://hu.wikipedia.org/wiki/GTK%2B
https://hu.wikipedia.org/wiki/Qt
(Cross Platform Application Framework)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve